Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/25/2008: "GEBRUIKELIJKE VERDACHTEN"

SABO (33k image)
De Franse minister van binnenlandse zaken tijdens een persconferentie na de inval van een anti-terrorisme eenheid in een boerderij in het dorpje Tarnac: “ Deze sabotage daden zijn het werk van de anarcho-autonome beweging van de uiterst linkerzijde in de extreem linkse hoek. BEGREPEN !!!”.
Klik op meer.In de Corrèze (Frankrijk) zijn op enig moment wat bovenleidingen van de TGV-lijn kapot. Sabotage? Wellicht. Wie dat dan gepleegd heeft is niet bekend. Wel wordt een groep jongeren uit het dorp Tarnac opgepakt (11 november 2008) door een antiterrorisme eenheid en in voorlopige hechtenis genomen. Ze hebben allen een linkse politieke signatuur. Ze fungeren dus als ‘gebruikelijke verdachten’.

Deze jongeren (tussen de 23 en 33 jaar) zijn begaafd, hoog tot zeer hoog opgeleid. Ze zijn bijna zonder uitzondering van ‘gegoede komaf’, maar het hectische ‘snelle jongen en meisje’ leven in Parijs zijn ze zat. In het verlaten dorp Tarnac kopen zijn in 2003 een boerderij met bijgebouwen met 40 hectaren grond daar omheen. Een van de activiteiten die zij ontplooien is het heropenen van het gesloten kruidenierswinkeltje in het dorp. Een andere activiteit is het houden van schapen. Ze integreren in de plaatselijke gemeenschap, die blij is met hun komst.

De jongeren blijven ook de normale contacten met hun respectievelijke families onderhouden. Eveneens blijven ze actief in het linkse actiewezen, wat voor niemand een geheim is. En ze doen in de ogen van de machthebbers iets abnormaals: ze hebben allen afstand gedaan van hun ‘portable’, hun mobiele telefoon. Dat komt hen duur te staan. Hoezo? De politie verdenkt hen ervan geen ‘mobieltje’ te hebben om zodoende niet getraceerd te kunnen worden. Dat maakt verdacht! Het is maar dat je het weet, want de Nederlandse AIVD werkt ongetwijfeld net zo als de Franse.

Ook gebruikelijk is, hoe nu de verdachtmaking van het anarchisme werkt. De jongeren worden uiterst links genoemd en ingedeeld bij wat een anarcho-autonome politieke splintergroepering heet, die toegeschreven wordt zich van terroristisch activisme te bedienen, zo wordt van Franse regeringszijde verkondigd en in de media braaf herkauwd en of aangedikt.

Op zo’n moment kan de kist met juridisch gereedschap open. Alles wordt nu mogelijk, omdat de dwangmiddelen van de ‘uitzonderingsstaat’ in gebruik kunnen worden genomen. Een van die middelen is het in hechtenis nemen en houden van mensen zonder voldoende juridische onderbouwing door het (daar Franse, hier Nederlandse) OM. Het vijftal dat nu nog van zijn vrijheid is beroofd, is zo iets vaags als vermoed lidmaatschap van een ‘criminele organisatie’ ten laste gelegd.

Het is een juridisch hulpmiddel in het kader van de ‘terrorismebestrijding’. Het vormt een onderdeel van de ‘Standard Operating Procedure’ zullen we maar zeggen, naar het voorbeeld van wat de regering Bush in de VS heeft geïntroduceerd en wat, onder locale aanpassingen, in de loop van de jaren in Europese landen is gekopieerd.

De betaalde en de gratis verspreide pers doet van harte mee met het stigmatiseren van deze groep jongeren. Maar ook dat is gebruikelijk. Wie voor de berichtgeving niet afhankelijk wil zijn van de burgerlijke pers, raadplege de site van de ondersteunende groep, zie: http://infokiosques.net/mauvaises_intentions .

5 Reacties


Engelstalige info± http://slash.autonomedia.org/node/11602

zei: Arend op 25/11/2008 om: 22:00u

http://cnt.ait.caen.free.fr/

Op het forum een zeer actieve discussie omtrent Tarnac, in het Frans natuurlijk, met enorm veel tekstmateriaal.

zei: Pieter Blomme op 25/11/2008 om: 22:30u

Ha, Arend, ik zie dat je hetzelfde probleem met het toetsenbord hebt als ik, schept toch een extra band
Dubbele punt = SHIFT. smile
Isgelijkteken is vraagteken... undsoweiter...

We tobben voort...

zei: Prul op 25/11/2008 om: 22:55u

Je krijgt het weer goed door tegelijkertijd de Shift- en Controlknop in te drukken...

zei: Arend op 26/11/2008 om: 18:16u

Dank! oke

zei: Prul op 26/11/2008 om: 22:18u


Powered by Greymatter