Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/17/2008: "Programma 2.dh5-festival gereed"

Het programma van het jaarlijkse 2.dh5-festival is zo goed als af.
55798 (22k image)
Het festival is van 21-23 november in Den Bosch.
Klik op meer.

Het festival start op vrijdagavond, vanaf 18.00 uur is Knoflook open met eten, gevolgd door een avond die vermaak en opruiende info beoogt te combineren. U krijgt een paar filmpjes te zien met de drie wonderbaarlijkste ontsnappingen aan de politie, een verslag van de blokkade van Keulen (althans het extreemrechts anti-Islam- congres aldaar) en een terugblik naar de Shell-acties van de jaren '80. De avond mondt uit in een kwiss over de revolutie in Nederland/Den Bosch.

Zaterdag en zondag zijn er vele workshops in Wijkcentrum Boschveld (net als Knoflook nabij het station). Des avonds is er een combi van diner, info en feest in de Dolle Tol'.

Zondag eindigt de serie workshops met een sessie '(anti-)kapitalisme voor beginners', daarbij wordt informatie gegeven over de achtergrond van de economische crisis en wat ons nog te wachten staat, maar het is ook een plek om naar voren te komen met ideeŽn over wat we met de crisis aanmoeten.

Het programma eindigt zondagavond in Knoflook met (exclusief!) fragmenten uit de dada-film naar het script van Paul van Ostaijen 'Bankroet Jazz' en de hoofdfilm: Lucio, een documentaire over de 'anarchist, meestervervalser, maar vooral metselaar' Lucio Urtubia die de grootste banken op aarde te grazen heeft genomen om er de revolutie mee te financieren, en er zelf geen cent aan over wilde houden.

Het programma op zaterdag begint om 11 uur en er zijn workshops over het organiseren van alternatieven voor wonen, werken en leven; transition towns; over de komende protesten tegen de NAVO-top in april en de Europese veiligheidssystemen; over de 'geparalyseerde arbeidersklasse' en doorlopend zijn er (ook op zondag) ook sessies van Loesje die 25 jaar bestaat, over Bossche guerilla-kunst en kun je buttons maken en leren hoe je machines kunt slopen (en bouwen).

De serie workshops op zondag begint om 10.00 uur met een voorstelling over tactische media en de esthetiek van het verzet door dj Podinsky uit Berlijn. Daarna zijn er workshops over queer activisme; twee workshops over migrantenstrijd (een over zelforganisaties in Nederland en welke steun die van activisten verlangen, en een over de ontwikkelingen in BelgiŽ); over 'modern syndicalisme', open source en ander mainstreamcommunisme, en de workshop 'blokkeren kun je leren'. Het eindigt dus met de collectieve sessie 'antikapitalisme voor beginners'.

Gedurende het hele festival wordt er heel lekker eten geserveerd, er kunnen eventueel slaapplaatsen verzorgd worden (als je slaapzak en matje meeneemt, wel even van tevoren opgeven) en er is ook mogelijkheid om de zorg voor je kinderen door het festival (idem, dus liefst even opgeven, zie website) te laten dragen.

Zie voorts de website http://www.2dh5.nl .


Powered by Greymatter