Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/23/2008: "Nu online: website met doden van Nederlands 'vreemdelingen'beleid"

http://www.vrijheidvanbeweging.nl/dood_door_beleid

Hoeveel meer doden nog?

klik op meer

Door uitsluiting, vervolging, opsluiting, uitzetting:
Verdwenen of dood... maar niet vergeten!

By exclusion, prosecution, incarceration, expulsion:
Lost or dead... but not forgotten!

Par exclusion, persécution, détention, déportation:
Disparu ou mort... mais pas oublié!

Por exclusion, persecucion, detencion, deportacion:
Desapericido o muerto... No olvidado!


De elf doden van de Schipholbrand zijn helaas niet de enigen!

De website met namen van slachtoffers van Fort Nederland is gemaakt om ervoor te zorgen dat deze mensen niet in vergetelheid geraken. Tevens wil de website een aanzet vormen tot het vergaren van zoveel mogelijk achtergrondinformatie, want een mens is meer dan de vermelding van zijn naam op een lijst.

De makers zijn zich ervan bewust dat deze dodenlijst nog maar het topje van de ijsberg is, dat de website niet meer dan een beetje het deksel van de beerput optilt.

Want met de intensivering van de jacht op mensen zonder papieren komen steeds meer mensen rond te zwerven. Ze kunnen nergens terecht. Het is de straat of de grensgevangenis. Terug - waarheen? - kunnen ze vaak niet.

Mensen vinden veelal de dood doordat ze geen medische zorg krijgen, of ze zien geen andere uitweg dan zelfmoord. Anderen worden vermoord na uitzetting of gedwongen 'vrijwillig' vertrek, of ze verdwijnen.

Dit is de balans die moet worden opgemaakt als gevolg van het huidige repressieve beleid, dat 'illegaliteit' gelijkstelt aan 'criminaliteit': dat we niet weten hoeveel mensen er werkelijk door het beleid omkomen, en dat het de politiek niets kan schelen, of het moet zijn omdat het een afschrikwekkende werking heeft...

De makers van deze website hopen dat het bestaan van de website mensen motiveert om de slachtoffers die zij kennen, bekend te maken en door te geven.

Sommige mensen staan op de lijst zonder dat hun naam bekend is. Anonieme doden, die elders worden vermist. De makers van deze website nodigen een ieder uit de slachtoffers uit de anonimiteit te helpen halen. Het e-mail adres is:

info@vrijheidvanbeweging.nl

Op de website Vrijheid van Beweging zijn o.a. ook het Zwartboek Zestienhoven en de website Fort Nederland in beeld te vinden.

Kom ook op 26 oktober naar de herdenking van de Schipholbrand.


Powered by Greymatter