Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/22/2008: "Nebahat A. zoekt personeel"

nebahat (51k image)
'Ont'soberen met Nebahat A.?

Beloftes van Albayrak blijken wassen neus....

In Zaandam zou het gaan gebeuren: de gevangenen op de detentiepontons werden een maandje geleden verrast met de mededeling dat hun dagprogramma zou worden uitgebreid. Het zou nog leuk worden achter de tralies!

klik op meerOf eigenlijk: nog leukér, want er heerste op de boten al zo’n bijzondere sfeer! Dat beweert althans Jantien L., plaatsvervangend locatiedirecteur, in ‘Migratie info’ een uitgave van het IOM. "We praten niet over gedetineerden maar over bewoners. We proberen humaan te zijn. Het is niet prettig om in detentie te worden geplaatst. We zijn verantwoordelijk voor rust en veiligheid voor zowel de bewoners als het personeel en daarom is het een vrij humane inrichting. Het is een bijzondere doelgroep die aan onze zorg is toevertrouwd. Die zorg proberen we zo goed mogelijk te geven en rekening te houden met iedereen, en de achtergronden. Het klinkt gek, het is vaak heel gezellig, mensen sporten of koken samen en hebben ook veel steun aan elkaar."

jantien (263k image)
Gezellig met Jantien L. in de boot?

Maar nu zou het dus nóg gezelliger worden, nóg humaner, met nóg meer warme zorg! Nu zouden de bewoners élke dag naar de bibliotheek kunnen! Élke dag sporten! Vaker bezoek! De celdeuren tot 20.00 open! Het zou bijna lijken op vrijheid…..

Maar wat een teleurstelling wachtte de bewoners. Het nieuwe dagprogramma, op papier zo veelbelovend, blijkt een wassen neus.

Wat is het geval: Albayrak kan dan wel beloven dat het allemaal beter wordt in vreemdelingendetentie, dat het ‘sober regime’ zal worden ‘ont’soberd, maar ja, daar moet dan wel extra personeel voor worden aangetrokken – en dat is er niet. Dus gaat het mooie nieuwe dagprogramma niet door en blijft alles bij het oude.

Het is eigenlijk vreemd, dat er geen personeel te vinden is voor deze fantastische functie. Bij G4S kun je zó aan de slag – vandaag nog! Je gaat ook goed verdienen, wel 9,90 per uur bruto!
Dus aarzel niet en meld je aan! Help mee de sfeer op de boten nog gezelliger te maken en maak van de bewoners van de boten extra blije bewoners!

“ Heb jij een uiterst scherp oog voor detail, gaat het bewaren van orde en rust je van nature goed af en heb je een passie voor mensen en beveiliging? Sta je daarnaast open voor een uitdaging binnen het gevangeniswezen?
Als detentietoezichthouder ben je samen met collega’s bezig met bewaring, beveiliging, verzorging en het transport van personen die in een detentiecentrum zijn geplaatst. Deze personen verblijven illegaal in Nederland en wachten op uitzetting naar het land van herkomst. Er komen hierdoor spanningen voor en het is dan ook erg belangrijk dat je stressbestendig bent en goed kan omgaan met agressie.
Wij verwachten van jou:
flexibele inzetbaarheid (dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten)
goede sociale eigenschappen (o.a. mensen op een prettige manier op regels kunt wijzen)
dat je van onbesproken gedrag bent (niet in aanraking met justitie bent geweest)
vmbo/mbo werk- en denkniveau
dat je goed Nederlands spreekt
dat je beschikt over eigen vervoer zodat je het detentiecentrum dag en nacht kan bereiken”

Nou, lijkt je dát niet leuk? Zo’n baan zouden we toch eigenlijk allemáál stiekem wel willen hebben?

Ik moet je alleen nog even waarschuwen voor mogelijke calamiteiten, die je heel misschien het hoofd zal moeten bieden. G4S zwijgt erover in de vacature, maar….. als bezoeker krijg je bij binnenkomst een key koord mee. Daaraan hangt een kaartje met informatie: bezoekers dienen de instructies van het personeel stipt op te volgen in geval van:
brand
bommelding
gijzeling (niet in dezelfde ruimte komen als waar de gijzeling plaatsvindt)
ongeval
opstand
suïcide
ontvluchting

In Zaandam zijn ze op alles voorbereid – nu alleen het personeel nog.

Kom JIJ Nebahat A. helpen haar nieuwe plannetjes te verwezenlijken?

Janneke van Beek,
22 oktober 2008

Update:

Op alles voorbereid? Dat dachten ze maar! Op 25 oktober 2008 werd het personeel van de Zaanse schuiten onaangenaam verrast door een groep actievoerders die in alle vroegte de transportkooi beklommen en contact maakten met de gevangen.

Actiegroep bezet kooi zaanse bajesboten


3 Reacties


Hoe KUN je (mevr. Albayrak), goed doordrongen zijnde van zoveel menselijk leed onder de asielzoekers, nog zo lachend door het leven gaan??? Mijns inziens mis je dan toch wel heel veel inlevingsvermogen. Of ... je hebt wel inlevingsvermogen, maar ... je WILT dit voor bepaalde situaties niet gebruiken. Dat heet dan opportunisme.

In ieder geval deugt er iets in deze handelswijze hartgrondig niet; Het is totaal liefdeloos. Overduidelijk wil de pvda hiermee de maatschappij ontsocialiseren. Hoe is het mogelijk dat mevrouw Albayrak zo lachend door het leven kan gaan?

zei: Bert Almelo op 27/10/2008 om: 09:04u

Als een beul in de vorm van een prettig uitziende vrouw komt is dat dan minder erg ??

zei: Heel fout op 30/10/2008 om: 12:04u

de beul is nooit degene die aan het hoofd van het spul staat, de beulen zijn de bewakers/beveiligers en dergelijken, die volgens het credo 'regels zijn regels' zonder na te denken de regels die het hoofd van het spul bedenkt, zullen uitvoeren. Welke regels dan ook, hoe ver ze ook zullen gaan.

zei: janneke op 04/11/2008 om: 19:46u


Powered by Greymatter