Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/11/2008: "Banken gered, economie in puin?"

Zelfs een persbericht als dit, van Voor de verandering, wordt door de dagelijkse verwikkelingen al ingehaald terwijl het verspreid wordt. Wij plaatsen het evenwel van harte omdat het wel lijkt of wij allen in verdoving verkeren door het rampennieuws - en "kunnen we wat doen?"

'Voor De Verandering' organiseert op 18 oktober een informatie- en discussiemiddag over de financiŰle en economische crises, de gevolgen voor ons en anderen, en de vraag naar een andere ľ eerlijke en duurzame ľ economie.

shirt11 (9k image)

Klik op meer

Nationalisatie van banken -- Verbod op short selling -- Topoverleg over het internationaal financieel stelsel -- Goud naar een rekordprijs -- 100% garanties van Europese overheden voor spaarders -- Gazprom verlegen om geld -- Dalende huizenprijzen -- Beursnoteringen in de (vrije) val -- Pensioenfondsen schrappen indexatie -- Algehele credit crunch -- IJsland praktisch falliet ...

Ook Nederland is in de ban van de crisis. De politiek probeert het tij te keren. Met verklaringen, appellen, noodmaatregelen en met het besteden van geld. Heel veel geld, publiek geld. Er is geen zekerheid of het Úcht helpt. Maar een alternatief is er niet, aldus ministers, centrale bankiers, regeringsleiders, bankmannen.

Is dat wel zo? Hoe heeft het overigens zo ver kunnen komen? En zouden de veroorzakers van de grote puinhoop wel de juiste antwoorden hebben? Heeft de burger ook nog wat te vertellen en wat dan? Mogelijk is de crisis zelfs een verkapte zegen?

Deze vragen staan centraal op een bijeenkomst in Den Haag. De werkgroep Voor De Verandering (www.globalternatives.nl) timmert al jaren aan de weg naar een andere, duurzame en solidaire economie en organiseert op 18 oktober een (gratis) informatie- en discussiemiddag met twee deskundige sprekers.

Meer informatie: JosÚ van Leeuwen 06-24706559 (na 18 uur)

Financieel casino als russische roulette voor burgers, bedrijven, overheden

Informatie- en discussiemiddag met twee sprekers

Organisatie: Voor De Verandering (www.globalternatives.nl)ZATERDAG 18 oktober 13.15 ľ 15.30

deur open om 13 uur

toegang gratis

bij Hagedis, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag (tram 3)


13:15 INTRODUCTIE

13.30 DE FINANCIELE CRISIS
door Rodrigo Fernandez (onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, specialist financiŰle markten en ontwikkeling van de welvaartsstaat, lid Amsterdam Financial Center Research)

> Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

> Wat is er nu precies aan de hand?

> Wat betekenen de ingrepen door de staat?

14.15 INTERMEZZO: Wat doet de crisis met u?


14.45 EEN ANDERE ECONOMIE
door Willem Bos (co÷rdinator van het ComitÚ Ander Europa)

> Voldoet het crisismanagement?

> Welke veranderingen zijn echt nodig?

> Hoe ziet een ander (eerlijk en duurzaam) economisch model er uit?

15.15 TOT SLOT: Wat doet u met de crisis?

Powered by Greymatter