Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/10/2008: "Opdat ons de verhoudingen nog eens even duidelijk gemaakt worden"

Uit NRC-Handelsblad heden 10 oktober:

De Nederlandse staat heeft gisteravond per direct 20 miljard euro beschikbaar gesteld voor de Nederlandse financiŽle sector om te voorkomen dat bedrijven in problemen komen. Desondanks werd de Amsterdamse AEX-index vanmorgen met de andere beurzen in Europa en AziŽ mee omlaag getrokken, in navolging van Wall Street gisteravond.


Twintig miljard, een krats als je de bedragen hoort die elders op tafel worden gelegd. Zevenhonderd miljard. Vijfhonderd miljard. Het werkt afstompend.

180px-Tandenborstel (9k image)

Klik op meer

Gelukkig is er het allerchristelijk-sosjomokratiest regime te Den Haag, dat huisbezoek verplicht gaat stellen. Zo noemen ze het, huisbezoek. Kijken of je wel een eenpersoonsbed hebt. Tandenborstels tellen. Van wie is die handdoek in de douche? Nee, het gaat dus niet over dominees of pastoors, dat heeft u al door. Bos deelt uit, zijn partijgenoot Aboutaleb kondigt aan:

Een alleenstaande met AOW of bijstand die geen huisbezoek toestaat voor controle op fraude, krijgt een lagere uitkering van 50 procent van het minimumloon.

Dat heeft het kabinet vrijdag besloten op advies van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken.

Aboutaleb kondigde deze zomer al aan dat hij het makkelijker wil maken om bij AOW'ers en bijstandgerechtigden thuis te controleren. Huisbezoeken zijn volgens hem nodig, omdat de leefsituatie van iemand van invloed is op de hoogte van de uitkering.

Een alleenstaande heeft recht op 70 procent van het minimumloon, terwijl een persoon die samenwoont 50 procent krijgt.

Vorig jaar was het door rechterlijke uitspraken moeilijker geworden om met huisbezoeken te controleren op uitkeringsfraude voor de gemeentelijke sociale diensten en de Sociale Verzekeringsbank, die de AOW uitvoert.

Aboutaleb hoopt hierin nog in de eerste helft van volgend jaar verandering te brengen gebracht door medewerking aan de huisbezoeken wettelijk verplicht te stellen.


Bron: nu.nl

Altijd goed te weten hoe en waarom het regime op de kleintjes let, en wie de miljarden vangt. (En van wie komen die miljarden? U mag nooit meer raden.)
Verrassend is het niet. Het is alleen naar mij heugt nog nooit zo schril geëtaleerd.

1 Reactie


Nederlands socialisme: zuigen van onderen en vullen van boven.

Ik heb een waslijst van mensen die zich in hun graf omdraaien...

zei: Sonja op 18/10/2008 om: 15:43u


Powered by Greymatter