Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/29/2008: "Staatssocialisme zonder socialisten"

"Het leven is een curve. Met pieken en met dalen. Waar je je bevindt op deze curve heeft met het ‘lot’ niets te maken; je hebt het helemaal zelf in de hand. Het zijn deze fundamentele waarheden die ten grondslag liggen aan onze nieuwe reclamecampagne."
Pluk ik maar even van de reclamesite van Fortis zelf. Want hoelang het daar blijft staan?Klik op meer

En zo werd plotseling het weekeinde op Beneluxniveau besteed aan het redden van een bankconglomeraat waar de Société Générale in opgegaan blijkt te zijn. Koning-koopman Willem I zal het ergens in zijn tombe eerder doorgehad hebben dan uw dwd, dat de twee banken die onder zijn toezicht opgericht zijn (en waar hij zelf vermogen in had zitten, hoe hij daaraan kwam? tja kijk...) weer vereend waren - de Nederlandsche Handelmaatschappij was onderdeel van de Algemene Bank Nederland. De Société Générale heeft alle macht in 't land, gendarme en dief, die gaan hier hand in hand, zongen Vuile Mong en de Vieze Gasten op de wijze van de Brabançonne in 1974. Profetisch.

Het eindigt met een overname door de drie staten waarin het Koninkrijk van Willem I inmiddels verdeeld is. De Tweede Kamer ziet het als een noodzakelijk kwaad.
De Telegraaf legt als enige tot nu toe verband met het opslokken van de ABN AMRO, waarovor belastingbetaler annex ING-bankrekeninghouder mag betalen. Pg Wim Kok als commissaris van de ING-bank mag van pg Wouter Bos voor minder dan de helft de ABN AMRO alsnog binnenhalen Zal de Royal Bank of Scotland, die de ABN AMRO eerst wilde opkopen, leuk vinden. Kunnen ze daar weer eens over gaan vechten.

Ja, uw pensioen en uw spaartegoed zijn niet veilig, maar degenen die miljoenen hebben binnengehaald door over het leven als curve te laten zemelen zullen voor henzelf de zaakjes wel voor elkaar hebben. En berg u maar voor wat er verder te gebeuren staat: een heel rijtje driftig adverterende gerenommeerde banken wordt in het rijtje van volgende dominostenen genoemd: Deutsche Bank, Barclays, UBS...

Wat plotseling weer volop kapitalisme in plaats van Vrije Markteconomie wordt genoemd, begeeft het.

10 Reacties


Blase en " lacherig " doen door media van en door anarchisten over de problemen
is geen reaktie die vertrouwen opwekt bij mensen die een alternatief willen en
die getroffen zijn door
die problemen. Sterker nog afgezien van een enkel sarcastisch commentaar blijven de anarchisten mn. hier in Nederland weer ernstig afwezig ; geen demo bij
de Beurs, geen alternatief aangeven, geen toegang tot de gevestigde media proberen te krijgen mn. de praat programma's over de " crisis ".
Het gaat z'n gangetje
in de scenes, de bekende
onderwerpen komen weer langs, " gender " , " illegalen ", " kraken".
De dames en heren vinden ht wel fijn in hun anarcho getho en steken de middel vinger op naar de massa die opnieuw verneukt wordt door de uitbuiters. Laat verdomme eens wat zien op straat organiseer desnoods een lawaai demo.
Weer een gemiste kans : hier wordt geschiedenis gemaakt en de anarchisten zijn weer afwezig.

zei: demo en alternatief aangeven. op 30/09/2008 om: 09:27u

Idee : als voorman van
Vlaams Blok Vlaams Belang programma Buitenhof aan doet dan staan de vla gooiers in de rij om te gooien; als
een boef als macro econoom Willem Buiter
(Willem Uitbuiter blogs.ft.com/maverecon )
Buitenhof bezoekt NIEMAND
om zijn schandelijke geouwehoer van ' commentaar ' te voorzien.
Hij was op 21 09 08 te zien.

zei: Vanille vla op 30/09/2008 om: 09:36u

Staat radicaal links volkomen buiten de realiteit ? De " meerderheid " moet al die mooie ideeen van radicaal links niet ??

zei: Volkomen los van de realiteit op 30/09/2008 om: 09:39u

Welke ideeen ? Het is toch een eindeloos herkauwen van " dode witte mannen " ( en een enkele dode witte vrouw )?

zei: Welke ideen ? op 30/09/2008 om: 09:46u

Zie www.uitzendinggemist.nl
nos Buitenhof 21 09 08
macro econoom Willen Buiter.

zei: Uitbuiters op 30/09/2008 om: 10:48u

hatseklats, weg centjes!

zei: mr Fortis op 01/10/2008 om: 04:03u

Welk staatssocialisme? Staatskapitalisme eerder, fascisme zelfs als men de definitie van mussolini volgt, "fascism is the merger of state and corporate power".
Ga maar mooi mee met de bullshit van de gevestigde media én de Republikeinen door de maatregelen socialistisch te noemen (wat ze duidelijk niet zijn, bovendien is fortis helemaal niet overgenomen, de staat heeft het nu voor 49% in de handen, met andere woorden: de schulden worden betaald door de gemiddelde nederlander maar er is nog steeds geen zeggenschap over wat fortis dóet). In amerika zullen de schulden worden betaald door de belastingbetaler maar de winsten blijven naar de top gaan.

Ik had wat meer verwacht van de vrije. Maar ok, anarchistisch nederland is op het gebied van analyses ook niet zo sterk, en voor de rest sluit ik me helemaal aan bij de eerste reactie.

zei: Dylan op 01/10/2008 om: 17:49u

Wie denkt dat Il Duce zich in het Engels uitdrukte hoeft op geen enkel punt serieus genomen te worden.

zei: Prul op 02/10/2008 om: 12:38u

Heet zoiets niet een argumentum ad hominem, prul?

Ik vind het een goed verhaal van Dylan. In dat kader is ook Naomi Klein's commentaar op de bailout een goede aanvulling: http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=2027

zei: bas op 06/10/2008 om: 13:12u

Naomi Wolf bedoel ik natuurlijk.

zei: Bas op 06/10/2008 om: 13:14u


Powered by Greymatter