Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/27/2008: "Middeleeuwen revisited: politie richt internetschandpaal op"

wanted_welten (68k image)
Zo is dat dus....

Het is je misschien ontgaan: als je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt, bent veroordeeld, en daar geen weet van hebt, dan sta je binnenkort op de elektronische schandpaal van de Amsterdamse politie.

Klik op meer.Het was een kort berichtje op nu.nl:
>Veel_veroordeelden_in_regio_Amsterdam_spoorloos

Amsterdam krijgt de primeur. Als er genoeg mensen worden gevonden die zich willen lenen voor het lokale alternatief voor een wild-west-premiejager, die bereid zijn de vinger te richten op een naburig dakloze, kraker, of ander persoon zonder permanent inschrijfadres, is het vast wel voor landelijke invoering vatbaar.

De controle maatschappij in optima forma!

Na de ID plicht, toenemend cameratoezicht, na interventieteams, razzia's op mensen zonder papieren, na kopgeld voor elke opgepakte 'illegaal', na preventief fouilleren en vast nog een handvol maatregelen die ik hier vergeet, is dit HET sluitstuk dat nog miste: het enige dat nog ontbreekt is dat er een beloning wordt uitgeloofd, maar dat is een volgende stap die kan worden gezet, indien we dit met z'n allen accepteren.

Dit is dus reden voor alarm. Je foto en naam op een "speciaal opgezette website", aldus korpschef Bernard Welten van de Amsterdamse politie. Volgens het nu.nl bericht zou het gaan om "1700" veroordeelden, waarvan "850 personen meer dan negentig dagen" nog moeten uitzitten. Even omgerekend zijn dat dus: 850 personen die mínder dan 90 dagen hebben 'open staan'. Dan hebben we het dus over strafjes in de orde van grootte van een paar dagen of weken, of een paar maanden, vanwege kleine zaakjes, misschien ook wel vervangende hechtenis voor boetes die niet betaald zijn, werkstraffen die niet uitgevoerd zijn.

Dan sta je dus met je hoofd op internet. Je buren kunnen elk moment verklikker worden, je postbode of bakker je aangapen omdat je veroordeeld bent. Je loopt over straat alsof je Linke Loetje bent of Osama Bin Laden. Dat klinkt wat gechargeerd misschien, maar stel je het eens voor...

Een flinke schending van privacy is dit. Een elektronische schandpaal. De overheid mag dat allemaal. Er is geen haan die er naar kraait.

Of toch wel?


joke kaviaar

1 Reactie


Big Brother is watching you! Nog even en elke Nederlander heeft, naast het verplicht inleveren van DNA, een onderhuidse chip geïmplementeerd.
Lees hier en huiver
Het valt nog mee dat we niet op elke hoek van de straat de kop van Balkje zien hangen of in brons gegoten ziet staan.

zei: Bolus op 28/09/2008 om: 09:18u


Powered by Greymatter