Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/25/2008: "Paniek ter beurze"

En wat doe je als courant bij uitstek van de simpelste ideologen voor de Vrije Markteconomie als het zaakje wel erg zichtbaar op de klippen loopt? Zeggen: pin, nu het nog kan!?

Nee hoor. Het kan nog mooier. Gevreesde activisten gaan iets tegen de beurs doen. Alsof daar dierenactivisten voor nodig zijn.

decity24asept (18k image)
Snoeiharde actie gisteren 24 september, Londen

Klik op meer

De Telegraaf, vandaag 25 september 2008:

Een van de meest gevreesde dierenrechtengroepen ter wereld is neergestreken in Nederland. Ze dreigen met radicale acties tegen de effectenbeurs, financiële instellingen, farmaceutische concerns en bontwinkels.

De effectenbeurs NYSE Euronext is het belangrijkste financiële doelwit van de SHAC.

Het gaat om de van oorsprong Britse beweging Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC). Sinds kort beschikt de actiegroep over een Nederlandse afdeling. Door stringente maatregelen van Britse rechters is de strijd naar Nederland verplaatst.
SHAC voert een ware oorlog tegen het vivisectiebedrijf Huntingdon Life Sciences en schuwt daarbij geen enkel middel. Tot hun methodes hoort zelfs het opgraven van stoffelijke resten als pressiemiddel. Een Britse fokker van proefdieren stopte zijn werk nadat activisten zijn overleden schoonmoeder hadden opgegraven.
De Nederlandse afdeling van SHAC richt zich op ondernemingen die zijn verbonden aan het proefdierenlab Huntingdon. Voor de activisten is het belangrijkste ’financiële doelwit’ effectenbeurs NYSE Euronext, dat aandelen Huntingdon verhandelt. De banken Barclays en BNP Paribas worden eveneens bedreigd.
Komende week is door SHAC Nederland uitgeroepen tot actieweek tegen de beurs. „We zullen zeker maken dat Euronext in Amsterdam de boodschap meekrijgt”, aldus de activisten op hun pas geopende website. Verder wordt in de straten van Amsterdam geageerd tegen winkels die bont verkopen. Ook klanten van Huntingdon zijn doelwit van acties.
Verder worden vanaf morgen al acties verwacht bij klanten van Huntingdon, zoals de farmaceutische bedrijven Novartis, Bristol Meyers Squibb en GlaxoSmithKline.


Verder Extreme_dierenactivisten_hierheen.html?p=33,1">lezen.

4 Reacties


Allemaal heel interessant, maar kunnen we ons ook eens op ménsen gaan richten? Als je demonstreert bij de beurs zijn er belangrijkere dingen om tegen een bedrijf dat dieren mishandelt te ageren (hoewel ook dat natuurlijk de aandacht verdient don't get me wrong).

zei: Dylan op 01/10/2008 om: 17:52u

sure, Dylan, organiseer het zelf. goed idee !

zei: Judy op 06/10/2008 om: 09:11u

Ik denk dat er wel nuttigere dingen vallen te doen dan met een handjevol mensen voor de beurs gaan staan, zoals bijeenkomsten organiseren over de kredietcrisis en het begin maken van een beweging tegen al deze bullshit (ipv met een geïsoleerd groepje wat doen).

zei: Dylan op 06/10/2008 om: 15:30u

met andere woorden, onze ideeën verspreiden, (klasse)bewustzijn verspreiden, mensen organiseren.

(excuses voor de dubbele post)

zei: Dylan op 06/10/2008 om: 15:31u


Powered by Greymatter