Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/17/2008: "Klimaatverandering eist extra levens"

Door verandering van het klimaat zullen meer mensen ziektes als lyme en kanker oplopen, zo concluderen wetenschappers van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum, Universiteit Maastricht, RIVM en Planbureau voor de Leefomgeving. Reden om je zorgen te maken? Welnee, de Nederlandse gezondheidszorg kan deze extra patiënten best aan.

Klik op meer

Het is maar een klein nieuwtje, en op de radio werd het ook maar tussen neus en lippen door genoemd. Ah ja, er krijgen in Nederland een paar honderd mensen meer per jaar ziektes als gevolg van klimaatverandering dan nu. Ziektes als huidkanker door UV-stralen door een groter geworden gat in de ozonlaag, maar ook bijvoorbeeld Lyme, dankzij tekenbeten, en zullen mensen vaker last krijgen van allergische aanvallen. En mensen die niet tegen een stootje kunnen (en laten we wel wezen, dat zijn er steeds meer) zullen ook vaker last krijgen van hittestress, en ook voedselvergiftiging wordt een groter gevaar. Het aantal doden dat de vrieskou kost neemt uiteraard wel af, maar dat is niet voldoende om dit te compenseren.

Volgens persbureau Novum roepen de onderzoekers, die woensdag hun rapport aan het ministerie van VROM aanboden, op maatregelen te nemen om de nadelige gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Dit zou onder meer kunnen door bouwrichtlijnen voor koelere huizen en zorginstellingen in te voeren.

Want ja, waarom zou je het probleem bij de bron aanpakken? Immers, de Westerse maatschappij is erop gebaseerd om hun zelf gecreëerde problemen op te lossen, in plaats van te stoppen met problemen creëren. De NOS maakte het in hun radio-uitzending zelfs nog mooier: Waarom zouden we ons überhaupt zorgen maken, de Nederlandse gezondheidszorg kan al deze extra patiënten makkelijk aan. Dat die patiënten de rest van hun leven niet meer veilig door het bos kunnen wandelen, op strand kunnen zonnen of zelfs maar hun huis uit kunnen, is blijkbaar geen aandacht waardig...

1 Reactie


Jongens, jongens, wat een slechte berichtgeving.

Jullie schrijven: "Het aantal doden dat de vrieskou kost neemt uiteraard wel af, maar dat is niet voldoende om dit te compenseren".

Dit terwijl het RIVM heeft becijferd dat NETTO de sterfte in 2050 een half tot één procent lager zal liggen dan nu, omdat het aantal mensen dat blijft leven door minder strenge winters groter is dan het aantal mensen dat zal overlijden door hogere temperaturen in de zomer.

Foutje of opzet?

zei: ali op 18/09/2008 om: 14:07u


Powered by Greymatter