Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/17/2008: "Volksopstand in Den Haag"

Op 11 oktober is onder het motto Volksopstand een ludieke actiedag op Europese schaal gepland.
Op Zaterdag 11 Oktober 2008 van 12:00 tot 17:00:
Volksopstand2008, een ludieke protestmanifestatie tegen de privacyverloedering en de controledrift!
Op het Plein pal tegenover de Tweede Kamer in Den Haag.

datenspeicher (137k image)
Europawijd dus
Klik op meer

Een dag vol ludiek protest, kunst, muziek, en vooral veel informatie waarbij een aantal sprekers de problemen rond de privacy schendende maatregelen van de afgelopen jaren zullen toelichten, en talloze organisaties informatie zullen verstrekken.

Kom daarom naar Den Haag, om te protesteren of om je te laten overtuigen dat alle privacy schendende maatregelen van de laatste jaren niets aan onze veiligheid bijdragen, maar alleen afbreuk doen aan de moeizaam door onze voorouders verworven burgerrechten, en zorgen voor het langzaam verdwijnen van onze vrijheid! Het eens zo "vrije" Nederland krijgt steeds meer kenmerken van een totalitaire staat en dat is een richting die we niet in willen slaan.

Een ding staat vast, en dat is dat Sophie in 't Veld, of 'Miss Privacy' zoals ze ook wel genoemd wordt de aftrap van de Volksopstand zal verrichten door de openingstoespraak te houden, verder hebben we niet te vergeten de Haagse band 'So Electric' en de Amsterdamse band 'Zibabu and the bucketboyz', en Rapper Erwin Arends. Zoals beloofd staan er vele ludieke acties gepland en zal er volop informatie te vinden zijn op een heuse privacymarkt met informatie op allerlei gebied.

Mocht dat alles niet genoeg zijn kun je een van de vele workshops volgen zoals de workshop vingerafdruk kopiėren of een workshop van Loesje (ja, die van de posters) en nog veel meer leerzaams tijdens de ludieke protestmanifestatie Volksopstand2008 die integraal onderdeel is van de Europese actiedag tegen de controlewaanzin "FreedomNotFear2008"

U kunt trouwens gewoon met de hele familie komen want ook aan het vermaak van de allerkleinsten is gedacht, die kunnen volop knutselen. Informatie zal er in overvloed zijn, in allerlei vormen variërend van multi-media presentaties tot workshops, boeken en pamfletten, en talloze informatie stands.

Naar Den Haag of naar de bliksem?Het is van groot belang dat u massaal naar Den Haag komt om te demonstreren en om aan de politiek te laten weten dat u bezwaar ziet in het feit dat al uw persoonlijke telecommunicatie opgeslagen en bewaard word, of het feit dat u elk moment van de dag in de bak kunt belanden; 'omdat u geen legitimatiebewijs bij zich heeft'.

En vooral omdat u niet wil dat er zonder reden vingerafdrukken van u en uw kinderen afgenomen gaan worden ter identificatie, terwijl 'ieder kind' in staat is om deze te kopiėren. en dat men alles van ons wil weten en registreert en vervolgens deze gegevens op straat gooit of er grove fouten mee maakt, dat men 24 uur per dag weet waar u bent, wat u doet, en wat u zegt.

Wilt u dat uw veiligheid straks afhangt van onstabiele technieken die het weliswaar makkelijker maken voor onze gezagsdragers om mensen sneller te veroordelen, maar die het ook makkelijker maakt om mensen onterecht en onschuldig op te sluiten of te verbaliseren door het grote aantal 'vergissingen' van deze technieken, of dat u telkens weer van uw bed gelicht wordt of van de weg gedrukt, omdat de 'database' u nou eenmaal als 'gevaarlijk' bestempeld heeft? Dat er straks overal camera's hangen gekoppeld aan systemen die alle gegevens die er over u bekend zijn kunnen weergeven? En dat u nergens meer 'gewoon' naar toe kunt reizen zonder opeens in allerlei databases op te duiken?

....dat wilt u vast niet.

Kom daarom naar Den Haag op 11 oktober naar het Plein pal tegenover de Tweede Kamer tussen 12.00 en 17.00Aan Volksopstand2008 werken mee:

Vereniging Vrijbit, Sophie in 't Veld, Loesje, Meldpunt misbruik identificatieplicht, Stichting Theaterstraat, Moving Concepts, Sillyscreens, Joke Kaviaar, Miek Wijnberg, Marcel Messing, Ton Theunis, Zibabu and the Bucketboyz, So Electric, Erwin Arends, Pet vd Luijtgaarden, Boekhandel 'De Rooie Rat' en nog vele anderen..

5 Reacties


Paranoia ?
Van mij zijn nu ruim 20 jaar geleden in Woensdrecht ook vingerafdrukken genomen , en ik heb er in al die jaren geen minuut wakker van gelegen..

zei: Ferry op 17/09/2008 om: 21:34u

Tja Ferry, het is aan je DNA te zien.

zei: Bolus op 17/09/2008 om: 21:53u

Kijk eens aan, een anarcho site die D66 propageert, als boegbeeld van een 'volksopstand' tegen de registratieplicht cq - hype. Laat in 2005 nou uitgerekend de wet op de algehele identificatieplicht zijn ingevoerd, dankzij de voorkeurstemmen van D66 in de Tweede Kamer... Kom op Vrije, kan het wat kritischer!? slecht

zei: Elsa op 18/09/2008 om: 17:18u

@Elsa:
Het is het bericht van Volksopstand zelf. De naam zei mij niets, maar ik begrijp dat het over die Sophie in 't Veld gaat. Als ik eerlijk ben: ik word een beetje wee van die behoefte ludiek te zijn. Waarschijnlijk is dat dus ook vanwege het brede volksfront, inbegrepen D66.

Men mag in die kring van mij gerust op een standpunt terugkomen - het lijkt mij trouwens dat dit meestemmen uit coalitieoverwegingen is gedaan en niets met een standpunt te maken heeft (en dus de club diskwalificeert).

Het ludieke moet natuurlijk ook omdat juist de Haagse politie berucht is om het te onpas zeuren over Ausweise. Wees gerust - er is hier intern (na de plaatsing, dat wel) ook over gediscussieerd. De doorslag voor het plaatsen gaf voor mij dat Vrijemedewerkster Joke Kaviaar meedoet - is dit penitentie genoeg? cool eh?

zei: Prul op 18/09/2008 om: 20:22u

Lees het boek van Menno van Land,de biografie van D'66.En kom erachter dan ze een aanhangwagen zijn van de VVD.Die de kapitalistische heilstaat tot uiteindelijke doel hebben.

zei: Hengeveld op 19/09/2008 om: 14:21u


Powered by Greymatter