Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/12/2008: "Groningen, Groningen, ze hebben er studentenwoningen"

In de grootste stad van Noord-Nederland gaat men het achteroverdrukken van verkeersborden aanpakken.

verkeersbord (10k image)

Klik op meer

Overgenomen met correctie uit de Groninger Internet Courant:

Bij de Groningse politie zijn de eerste verkeersborden ingeleverd door mensen die deze hadden ontvreemd of gevonden en als souvenir op hun kamer hadden geplaatst. Maandag is bij de Groningse politie een actie van start gegaan waarbij mensen deze borden kunnen inleveren zonder dat ze bang hoeven te zijn voor een bekeuring. Na 1 oktober gaat de politie controleren ‘ en als je dan alsnog betrapt wordt, dan ben je echt aan de beurt!’, aldus dinsdag een woordvoerder van de politie

De eerste dag dat de mogelijkheid werd geopend om zonder angst voor een bekeuring de verkeersborden in te leveren werd een tiental borden ingeleverd bij het hoofdbureau van politie in Groningen. ‘Dat is een mooie start van de actie. Maar we moeten afwachten of er de rest van de maand ook borden binnen komen’, aldus de woordvoerder.

Studenten en ook andere burgers kunnen de borden de hele maand september anoniem en zonder strafrechtelijke consequenties inleveren bij alle politiebureaus. Na 1 oktober zal de politie gerichte controles houden. De politie is de inleveractie begonnen, omdat het wegnemen van verkeersborden kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties. Daarnaast lijdt de gemeente schade door de diefstal van de borden. Het wegnemen of helen van verkeersborden is bovendien een misdrijf. Maar ook andere illegale spullen, zoals winkelwagentjes en vlaggen, kunnen worden ingeleverd.


Na 1 oktober zwaait er wat. Dit betekent: de politie gaat, zonder huiszoekingsbevel, studentenhuizen in Groningen af om te kijken of er geen verkeersborden op de kamers zijn. Een categorie mensen wordt tot verdachte verklaard en kan huiszoeking zonder huiszoekingsbevel tegemoet zien. Dit valt ongetwijfeld weer eens onder het kopje: Als je niets gedaan hebt, heb je niets te vrezen.
Alsof ze je grammetje coke ongemoeid zullen laten, of je xtc-pillen. Of wat dan ook.

Ik had op mijn studentenkamer koersborden van wat Amsterdamse tramlijnen (ik heb ze trouwens nog steeds). Eerllijk gekocht bij een open dag van het Gemeentevervoerbedrijf. Ik vraag mij af - omdat het aankoopbonnetje inmiddels zoek is, als het er ooit is geweest - of ik automatisch voor een misdrijf opgepakt zou worden. Weten die smerissen veel.

Toen ze voor de jolige studenten kwamen zweeg ik. Ik was geen jolige student.


Powered by Greymatter