Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/04/2008: "Picketline bij uitzendburo's tegen werving detentietoezichthouders Kamp Zeist"

Op vrijdag 5 september organiseert de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) tussen 16.00 en 17.00 uur picketlines met spandoek en flyers bij twee uitzendburo's in Utrecht.
PicketlineAAGU (17k image)
Eerdere picketline van AAGU
De twee, Adecco en Randstad, werven detentietoezichthouders (gevangenbewaarders) voor
detentiecentra voor vluchtelingen, waaronder Kamp Zeist in Soesterberg. AAGU wil met de picketline voorbijgangers en klanten van de uitzendburo's informeren en medewerkers oproepen met deze werving
te stoppen.
Klik op meer.

De uitzendburo's werken in opdracht van het beveiligingsbedrijf Groep 4 Securicor, dat private bewaking in alle Nederlandse vluchtelingengevangenissen verzorgt. Telkenmale blijkt dat deze bewakers slecht opgeleid zijn, niet adequaat handelen en vluchtelingen vaak denigrerend of ronduit agressief benaderen. AAGU vindt dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan de uitvoering van het detentie- en deportatiebeleid van de Nederlandse overheid.

Een eerdere picketline in mei dit jaar had tot gevolg dat het uitzendbureau Tempo Team inmiddels niet meer adverteert voor het werven van detentietoezichthouders.

AAGU werkt vanuit de overtuiging dat iedereen het recht heeft op vrijheid van beweging en op verblijf in het land waar zij of hij wil wonen. De aktiegroep gelooft in open grenzen en een solidaire wereld
waarin er genoeg is voor iedereen.

De picketline begint om 16.00 uur bij Adecco, Biltstraat 35, Utrecht. Daarna wordt ook het Randstad-filiaal aan de Lange Viestraat aangedaan.

AAGU is te bereiken via: info@aagu.nl

Meer informatie over AAGU op: http://www.aagu.nl
AAGU is aangesloten bij de Vrije Bond:
http://www.buitendeorde.nl/VB/inhoud.php

2 Reacties


Het verzet tegen het bestaan van uitzendburo's moet weer structureel worden.
Ik kan me nog goed herinneren dat de FNV
op een gegeven moment
strijd tegen het bestaan
van uitzendburo's opgaf a uitzendburo's als voldongen feit accepteerde. Zelf spraak ik niet van uitzendburo's maar van koppelbazen. ALLE uitzendburo's moeten illegaal verklaard worden. Moet ik nog even herhalen wat je " rechten " zijn als je voor een uitzendburo werkt ? Per minuut er uit gegooid bijv.

zei: Koppelbazen : Weg er mee ! op 05/09/2008 om: 11:21u

Vrijdagmiddag 5 september 2008 hield Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) een picketline bij de uitzendbureau's Adecco en Randstad, omdat zij persoon leveren als gevangenbewaarders voor Kamp Zeist.

De picketline startte bij Adecco, alwaar direkt een medewerkster enigszins argwanend vroeg wat de bedoeling was van de picketline en of er wel een vergunning was afgegeven voor deze picketline. Aangezien de picketline een publieksaktie is kon de aktie gewoon doorgaan.

Folders werden uitgedeeld aan voorbijgangers en bezoekers van Adecco. Vervolgens ging de groep naar het Randstad filiaal en werden vele folders en de informatiekrant De Handdruk uitgedeeld aan het publiek.

De pickline werd georganiseerd omdat AAGU is van mening dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan het in stand houden van het opsluiten van vluchtelingen en spreekt bedrijven die betrokken zijn bij Kamp Zeist hier ook op aan. Diverse uitzendburo's, met name de twee bovengenoemde, zijn erg actief in het werven van nieuwe gevangenenbewaarders.

Door middel van een publieksvriendelijke picketline bij de vestigingen van de betreffende uitzendburo's in Utrecht wil AAGU hen aanspreken op hun rol, medewerkers oproepen om zich hier tegen uit te spreken, bezoekers oproepen zulk werk niet te gaan doen en voorbijgangers informeren. Een eerdere picketline van mei dit jaar had tot gevolg dat het uitzendbureau Tempo Team inmiddels niet meer adverteert voor het werven van detentietoezichthouders.

Geen grenzen, geen naties, stop deportaties!

- E-Mail: info@aagu.nl Website: http://www.aagu.nl

zei: AAGU op 05/09/2008 om: 20:31u


Powered by Greymatter