Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/02/2008: "Het knuppelfeest van de niet-democratie"

"Anarchisten schoppen rellen bij republikeinse conventie", vertelt de startpagina met nieuws. Wat zijn dat nu weer voor anarchisten, wat een manier om in het nieuws te komen. en waarom wel de Republikeinen en niet de Democraten? Denk ik dan. De vragen worden niet beantwoord. Er zijn zo'n driehonderd mensen opgepakt in St. Paul, verder timmert, tasert en gast de politie er onbekommerd op los. Maar goed, Amy Goodman kon er uit eigen ondervinding van vertellen afgelopen middag.

stpaulram (16k image)
De politiestaat marcheert verder.

Klik op meer

Wij nemen deels het verslag van Bruce Gagnon van
Dandelion salad over:

In de hitte van St. Paul demonstreerden gisteren 1 augustus zo'n twintigduizend mensen van het Capitool naar de hal waar de Republikeinse Nationale Conventie wordt gehouden. De mars, aangevoerd door een delegatie van gekleurde mensen gevolgd door Irakveteranen Tegen De Oorlog (IVAW), vwarm toegejuicht door duizenden mensen die opgesteld stonden langs de route. Tijdens deze mars die een paar uur duurde waren er geen wanklanken.

Het enige dat de nieuwsmedia berichten bestaat uit wat losse incidenten waarbij anarchisten een paar ruiten braken, wat vuilnisbakken omkeerden, een paar autowegen blokkeerden en in een paar gevallen de politie en Republikeinse gedelegeerden aanvielen. De media melden dat zo'n honderd zogeheten relschoppers zijn opgepakt, maar dt is het enige waar zij aandacht aanbesteden. Amy Goodman van Democracy now! is ook gearresteerd.

Er waren grote aantallen jongeren in de mars en zij waren creatief en speelden een hoofdrol bij het doen slagen van de mars. Maar we zagen alleen het inslaan van ruiten met de bedoeling de boodschap in het algemeen in diskrediet te brengen. Ik heb nog geen foto van de lange mars gezien, uitsluitend beelden van confrontaties tussen de politie en de anarchisten. God weethoeveel van hen agenete nvan de regering zijn.

(...)

Ik liep met het grote contingent van Veteranen voor Vrede, direct na de IVAW. Het was ontroerend beide groepen gezamenlijk te horen scanderen:
“They’re our brothers, they’re our sisters. We support all war resisters.”

Toen we later riepen “This is what democracy looks like” (Zo ziet democratie eruit) vond een verslaggeefster op het trottoir dat zij ons moest corrigeren: "Dit is geen democratie, dit is een constitutionele republiek" zei zij minachtend.

(...)

De beste leuze van de dag kwam toen de mars voorbij was. Ik leunde tegen een grote schaduwgevende boom bij het Capitool en keek naar de mensen die terugliepen van de parade. Een kleine groep grijsharigen liep langs terwijl zij riepen: "Wat wilen wij? Bier! Wanneer willen we dat? Nu!"

Precies wat ik ook vond.

1 Reactie


Naar de foto's te oordelen die je bij het artikeltje publiceert te oordelen hebben de meisjes zich niet goed voorbereid. T-shirt ipv.
dik lederen jack met kranten er onder om de knuppel slagen op te vangen bijv. En een " tok " om trappen en
slagen in het kruis af te zwakken.

zei: Oude kranten op 05/09/2008 om: 11:26u


Powered by Greymatter