Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/27/2008: "Speciaal voor de ChristenUnie"

Dit is er namelijk een van uw soort. Een zogenaamde herboren christen die evenwel zo fundamentalistisch is bepaalde bijbelteksten letterlijk te nemen. Bijvoorbeeld dat Jezus geen plaats had om zijn (Zijn, vooruit, alle gezindten tevreden) hoofd neer te leggen. Hij, Shane Claiborne, had dit t-shirt aan toen hij moest voorkomen wegens een kraakactie. De rechter vroeg hem wat dit te betekenen had. Hij legde het uit. En werd vrijgesproken. Fundamentalisme, nietwaar. Achterlijke USofA. Het verhaal in het Engels.

homeless_tshirt (89k image)
O ja, maar het kabinet-Balkenende IV is niet fundamentalistisch. U bent verlicht. Vandaar Afghanistan en die antikraakwet.

2 Reacties


Gesproken over de bijbel

Soms vergeten de fundamentalistische en /of orthodoxe christenen dat het de bedoeling was van de Heer dat we samen in gemeenschap van goederen moeten willen samenleven.

Waar je schat is, daar zal ook uw hart zijn math6: 21 en zie lucas 16: 19-31 De arme Lazarus zat na zijn dood in de schoot van Abraham; de rijke brande in het dodenrijk.

Ernst Bloch:
Begin maar eens mee in baar geld te betalen wat je alemaal oover de liefde hebt gepreekt aan arme,uitgebuite en verdrukte mensen.
Dan ben je christen.
Als je dat niet doet, ben je een kletsmeier, een huichelaar

zei: Marco op 28/08/2008 om: 14:08u

Veel zgn orthodoxe/ fundamentele christenen zijn vaak neoliberaal/kapitalistisch.

Ik noem me radicaal christen in de oorspronkelijke zin,dit houdt in als ik langs een zwerver loop zonder hem/haar aandacht te geven, ik vind dat ik een doodzonde heb begaan.

Een radicaal christen, is iemand die als Titus Brandsma die tegen zijn NAZi beulen zij: neem mij maar in plaats van die mens (vrij uit mijn geheugen)
Iemand die bereid is te sterven voor die ene zwerver. Dat is iets anders dan eer en glory voor de konigin en vaderland. Volgens het verhaal van lazarus verblijft de rijke in de poelen van vuur en zwavel:in het hellevuur dus. Oeps, t.o.v de mensen in Burkina faso ben ik stinkend rijk.

Ik hoop dat ik Jezus radicaal mag navolgen, al hoop ik dat die bittere beker aan mij voorbij mag gaan.

Ik hoop dat ik het lef heb in m'n eentje robuust te blijven staan om een tank tegen te houden.

Ik ben als aspirant lid van de SMA in Egypte geweest. Niet om te bekeren, maar om bekeerd te worden.

Ik heb me verdiept in de koptische woestijnmonnikken, die daar leefden voordat de profeet Mohammed werd geboren.

Ik heb in de buurt van het St Antoniusklooster in een kluis gewoond (In Nederland wordt dit afgekeurd als ezelhok en soms was het er 47c)en een week in het St Katarina klooster. Het meest opvallende is dat in dit klooster binnen de kloostermuren een vele eeuwenoude moskee staat. Geen omgebouwd gebouwtje, maar een moskee die als moskee is gebouwd. Wel straalt het een zelfde sfeer uit. In het kort:

In de diepe stilte van de woestijn krijg je een intiem contact/mystieke ervaring met, van en door God c,q Allah

Alleen politieke en geestelijke machthebbers zijn altijd huiverig als het om mystiek gaat.

Wie radicaal christen wil zijn moet beginnen met matheus 25,35-40
Dus in de trend:
de hongerige te eten geven, daklozen onderdak verschaffen etc.etc. En Wat je de minsten onder u hebt aangedaan, hebt ge Mij aangedaan!

Wij mediajunks willen ons verdoven met kabaal alsof het heroine is, zodat we de stilte niet horen. Alleen in de stilte kunnen we de oergrond proeven en samensmelten met de kosmos. Ons leven verandert dan radicaal!

zei: Marco op 29/08/2008 om: 12:01u


Powered by Greymatter