Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/08/2008: "Kameraad Duyvendak zal de arbeidersbeweging op andere wijze gaan dienen"

"De beweging van anti-globalisten heeft zichzelf ernstig beschadigd door de rellen."
Proef die woorden. Beweging van anti-globalisten. Ernstig beschadigd. Door de rellen. "Zichzelf" - wie kun je anders zelf beschadigen?

genoa01 (12k image)
Genua, juli 2001

Klik op meer

Er is geen enkele reden medelijden te hebben met de heer Wijnand Duyvendak, Kamerlid voor GroenLinks sinds 2002. De keuze is eenvoudig: ofwel je bent tegen het zittende regime, of je maakt er deel van uit. De partij GroenLinks maakt op alle mogelijke manieren deel uit van het Grote Ideologische Blok dat Nederland tot de eenpartijstaat maakt die het al jaren en jaren is. Het was in het verleden anders. Maar de afgelopen pakweg twintig jaar is het zo. (En ik verwacht niet dat er nu eens een politicologisch onderzoek komt dat nagaat sinds wanneer precies Nederland een eenpartijstaat is).

Als je een actieverleden hebt - alleen dat al: het is een verleden, geen realiteit van vandaag - en je bent inmmiddels vertegenwoordiger van een goed in de pas meelopende club, dan moet je niet borstklopperig gaan napraten over je actieverleden. Joschka Fischer heeft terwijl hij bommen liet gooien op Servië - daar was Duyvendaks club ook zo sterk vóór - geen apetrotse memoires over zijn verleden als stenengooier naar de politie gepubliceerd. Hij probeerde zich er juist uit te praten. Ik ben altijd een sterk voorstander van de democratische markteconomie geweest, dat moet je stijf en strak volhouden. Doe je het niet, dan ben je naar alle kanten een sukkelaar die krijgt wat hij verdient. En zo zit het: Wijnand Duyvendak is een sukkelaar die krijgt wat hij verdient - of doorgaan als aangeschoten wild en verwezen worden naar een onverkiesbare plaats de volgende keer (en geloof mij, zoveel plaatsen zakt hij dan niet eens), of afgetreden. Zit er nog iemand op zijn boek te wachten?

De overval op Economische Zaken van 1985 was een sterk en stoutmoedig staaltje. Het zou mijn actievorm niet geweest zijn, maar het was wel kras en er werd iets door naar buiten gebracht. Ik zou mij kunnen voorstellen dat als ik er bij was geweest en er aan mee had gedaan ik er tevreden op terugkeek en er mischien een boek over zou hebben willen schrijven. Menselijk, denkbaar.

Maar niet als je Kamerlid wil zijn van een gelijkgeschakelde partij. Duyvendak heeft geen Peter Siebelt nodig, tenslotte had hij genoeg aan zichzelf.

De kop boven deze uitval is een klassieker uit het repertoire van de CPN, de hoofdstroom van fusiepartij GroenLinks.

Lees verder hier.

5 Reacties


interessant is ook, dat Wijnand zichzelf nu ook "Klimaat-activist" noemt. In 1985 had hij nog nooit van "klimaat" gehoord. De actie werd natuurlijk gevoerd als protest tegen de stilzwijgende invoering van kernenergie.
Nu probeert hij mee te liften op de Al-Gore doctrine van klimaatverandering.

Wijnand mag dan voor Cornelis Prul een sukkelaar zijn, hij verdient er wel goed zijn brood mee. Net als de andere Onkruit top figuren. Dus denk daar maar eens over na, wat jezelf fout gedaan hebt.

zei: keesjemaduraatje op 08/08/2008 om: 12:11u

Volgens het weblog van bovengenoemde reageerder heeft iedereen van De Vrije een goede baan bij de overheid, maar dat hoort u daar dan ook niet gelezen te hebben.
Als kmtje hier even opgelet had wist hij dat ik een echte Indischebuurter ben, geen bourgeoisjongetje dat eens effe kwam krake. De Indische Buurt is nog steeds geen sleutel tot maatschappelijk succes als je er huur betaalt.

Een andere ad hominem-reageerder is met rode kaart van het veld gestuurd.

zei: Prul op 09/08/2008 om: 01:43u

(ik ben er weer, hoera, ik kan weer meepraten, gek of niet)

@Ksjmdrtje

Je meet 'succes' in het leven af aan de grootte van je bankrekening.

Kennelijk komt het niet in je op dat niet iedereen op dezelfde (kortzichtige) manier over succes denkt en over een zinvolle invulling van zijn of haar bestaan.

'Fout' gedaan? Ha. Ik lach je uit, Keesje. Ik mag dan wel zojuist te logeren bij de staat zijn geweest, maar zelfs daar zijn successen te behalen. In mijn ogen. Ach, je moet maar lezen. Nog heel veel lezen voor je hal het bovenstaande begrijpt.

Ik heb me rot gelachen om Duivendak toen ik dat hoorde in mijn hok.

Ik zit nog liever daar, om redenen van een geslaagde buitenparlementaire directe actie, dan in de Tweede Kamer!!

zei: Joke Kaviaar op 11/08/2008 om: 11:19u

@Joke: welkom terug. Je hebt volkomen gelijk. Het was dan ook ironisch bedoeld. Ik heb nog een andere vraag: heb je mijn kaart gekregen, of hebben de staatsdienaren jou deze belangrijke morele ondersteuning ontzegd?

zei: keesjemaduraatje op 13/08/2008 om: 12:15u

Ik vraag me af wat de
uiteindelijke staat van dienst zal zijn van die Wijnand; mogelijk blijkt dan dat hij een drie
dubbele agenda had of dat hij stiekum anno 2008 toch nog bij illegale aktie's betrokken was. Onwaarschijnlijk maar toch. Echt geloofwaardig is hij niet meer om die open deur nog maar even in te trappen. Zo zijn er meer neem nou Paultje
R. op ries in China die als uiteindelijke conclusie in het laatste deel van dat reisverslag heeft dat China een groot land is. Tsja daar kan hij wel mee aankomen bij Maxima als hij weer eens in haar gezelschap is gesignaleerd. Allemaal
jeugd zondes. De wilde haren kwijt ? Wijnand loopt geen enkel risico volgens mij dat hij nu als verrader door het hoofd geschoten wordt of zo. Om dat voor elkaar te krijgen moet je dingen doen die wat meer tot de verbeelding spreken. Voor Jan en Mien in de straat is Wijnand gewoon het zoveelste voorbeeld van een corrupte politicus volgens mij verder interesseert het ze geen reet.

zei: Aan de rand op 13/08/2008 om: 11:00u


Powered by Greymatter