Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/21/2008: "26-7 Boekpresentatie Anarchy Alive! Van Uri Gordon in Amsterdam"

Zaterdag 26 juli, 20:00
Fort van Sjakoo
Jodenbreestraat 24 Amsterdam

Journalist en activist Uri Gordon zal 26 juli komen vertellen over zijn boek “Anarchy Alive!, anti-authoritarian politics in theory and action.”

Anarchy-Alive! (414k image)

‘Uri Gordon has been teargassed in several major European cities.’ vermeldt de achterflap van het boek. De Israelische schrijver en activist schreef zijn PhD aan Oxford, terwijl hij actief was bij het Dissent! Netwerk, Indymedia, PGA en Anarchist Against the Wall.

"Anarchy Alive!" gaat over anarchisme in theorie en in de praktijk:

“Anarchist politics are at the heart of today’s most vibrant and radical social movements. From squatted social centres and community gardens to acts of sabotage and raucous summit blockades, anarchist groups and networks are spreading an ethos of direct action, non-hierarchical organizing and self-liberation that has redefined revolutionary struggle for the 21st century.
Anarchy Alive! is a fascinating, in-depth look at the practice and theory of contemporary anarchism. Uri Gordon draws on seven years of activist experience and on interviews, discussions and a vast selection of recent literature to explore the activities, cultures and agendas shaping today’s explosive anti-authoritarian revival.”

Interessante stof dus, zowel voor de verstokte salon-revolutionair als de bevlogen activist!

3 Reacties


Interessante stof ; je vergeet de rest van de mensheid te noemen die er zijn of haar voordeel mee kan doen. Ik neem denk ik de trein en ga langs op de plaats des onheils (ha, ha). Vrij entree neem ik aan ?
WAT KOST HET DING ??
Dan kan ik nog even sparen. Jullie weten het wel te verkopen ! Ik merk zelf helemaal niks
zero van die sprankelijkelende interessante stof in mijn dagelijks leven. Maar ja; Anarchisme is DIY. Met een flinke scheut solidariteit !
Waar zitten die Anarchisten ? Even netwerken de 26 e.
Op de Pinksterlanddagen 08 is het me niet gelukt ook maar een contact te leggen. Dat is trouwens wel een beetje het verhaal van mijn leven
overigens. Herhaalde poging.

zei: Jonge Grijsaard op 21/07/2008 om: 17:50u

Ik ben een uurtje geleden terug van de boek presentatie in Het Fort. " with comradely regards from the author "
luidt de opdracht voor in het boekje van zijn
hand dat ik kocht tijdens de presentatie.
Ik ga geen verslag geven van de avond maar alleen wat persoonlijke indrukken. Er was de taalbarriere bovendien voor niet ingewijden was de lezing van Gordon moeilijk te volgen. Voor mensen met wat meer kennis was de lezing ik spreek nu voor mezelf ook lang. Vragen stellen en opmerkingen maken mocht pas na de lezing.
Vragen stellen heb ik nodig om " er bij te brlijven " maar goed.
Na afloop wenste ik Gordon "succes with your struggle " (tegen De Muur )waarop ik ommiddelijk gecorrigeerd werd door een jeugdig persoon in geprek met Gordon OUR struggle
Natuurlijk, bedankt alsnog voor de correctie maar het is voor mij ambitieus om over OUr struggle te pratenin verband met De Muur want
wat kan ik daar aan bijdragen anders dan morele steun ? Ik ehb een euro gegeven als symbolische bijdrage aan de kosten ihv. procederen e.d. ivm. aktivisten tegen De Muur
en heb het boek van Gordon gekocht. Overigens weer niet genetwerkt. Ik ben nog steeds ge isoleerd als Anarchist. Ik wacht tot ik uitgenodigd wordt; het is niet anders.
Ik ben opnieuw aangesproken door Gordon
zelf dit keer dat ik me richt op mezelf life style vragen stel niet het collectief zou het uitgangspunt moeten zijn mbt. vragen ove welge weg te gaan. zo begrijp ik dat. Dat neemt niet weg dat ik de vertaling probeer te maken naar mijn persoonlijke leven en problemen om in het klein iets te doen. Helaas kent Gordon me niet dat leid al snel tot koude en onterechte observaties.
Al met al toch een geslaagde avond want ik
ben als iemand in de woestijn zonder water.
Internet bied radicale linkse sites ook over anarchisme maar de daadwerkelijk interaktie met iemand die tegen over je zit als vanavond ontbreekt dit is neit te vervangen door dicussie via Internet. Dat het publiek voor zo ver aan het woord hard op probeerde reactie en vragen te formuleren waar bij ze en ik dreigde te verliezen in elle lange zinnen zonder duidelijk rode draad vraag en conclusie dat moet dan maar. Jammer dat de gespreksleider daar neit hielp met samenvatten en verduidelijken. Hij had een aktievere rol moeten hebben. Gordon maakte wel aantekeningen.

zei: Jonge Grijsaard op 26/07/2008 om: 23:30u

Correctie; het collectief zou het uitgangspunt moeten zijn volgens Gordon zei hij denk ik bij strategie opstellen; typ fout gemaakt

zei: Jonge Grijsaard op 26/07/2008 om: 23:34u


Powered by Greymatter