Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/20/2008: "Arbeit macht frei deel 12: "Wij zijn tegenstanders" Juist ja!"

Justitie is niet blij met mij, op zijn zachtst gezegd. En daarom zit ik hier op deze afdeling BZA, zo beweert de psychologe, want ik heb "de vorige keer naar de hekken gekeken en daarvan tekeningen gemaakt, en aantekeningen". Dat wordt mij "zeer kwalijk genomen".

achterdehekken (44k image)

Klik op meer

'Wij' zijn tegenstanders, concludeert de psychologe als we bijna aan het eind van een bijzonder stekelig gesprek zijn gekomen, waarin zij feitelijk mij de 'keuze' voorlegt:
1. op deze afdeling blijven, maar dan boven i.p.v. beneden, of
2. naar een andere afdeling, naar een 2persoonscel, "maar dat wilt u niet, h?, weet ze..

Ik bevestig dat ik 2pc weiger om principile redenen, en benadruk dat door te zeggen dat ik het in Zwolle en Kamp Zeist ook heb geweigerd.

"Maar", zegt ze, de hypocriet, "we willen niet graag iemand in de iso gooien, want dat is slecht voor mensen".

Wat een gotspe! Ze staan overal in Nederland in de bajes klaar met dit machtsmiddel, maar bij mij willen ze er niet aan beginnen!

"Jullie willen de strijd niet aan!", zeg ik. Ze reageert onbegrijpend. Ze weet trouwens niet eens dat ik hier eerst al een week op de gewone inkomsten afdeling heb gezeten!
Ze weet eigenlijk helemaal niets. Behalve wat haar goed uitkomt.

Ze ontkent dat 'boven' (de 'ring' van de afdeling) ook 'BZA' is. Ze ontkent dat het woord 'psychiatrisch' voorkomt m.b.t. deze afdeling. Als ik dan zeg dat er papieren hangen met dagprogramma?s voor 'BZA beneden' n 'BZA boven' erkent ze dat 't beide BZA is, mr - .. boven, daar zitten alleen maar mensen die 't "gewoon heel erg moeilijk hebben".
"Ik heb het niet moeilijk, en ik heb gn psychisch probleem", benadruk ik, "dus ik hoor hier niet en ik wil hier weg. Punt uit."

Ik confronteer haar met het feit dat ik mijn pen-dossier (van die beruchte 'vorige keer') heb op willen vragen en hoe wonderlijk: dat kon niet want het "is niet hier"; maar 't komt dus wel ineens bovendrijven om als reden te dienen om mij 'ter observatie' op deze afdeling te zetten, en de psychologe citerend "om te zien wat u gaat doen".

Wat ik ga den?! Ik zit hier intussen 11 dagen, waarvan 4 in BZA, en ik heb alle hekken zeer goed kunnen bekijken. n ervan is mijn uitzicht! Eerst de tralies, dan het hek - de kooiconstructie rond het gebouw Romeo -: op 4 meter afstand. Ik heb lle tijd om elk schroefje te bekijken, elke moer, te weten precies waar de camera?s zijn, poorten, deuren enzovoorts. Willen jullie dat niet, stop me dan niet in jullie bajes en jullie 'probleem' is opgelost.

Ha, nee?.. z zal het niet gaan.

Ik heb de bal teruggespeeld naar de psychologe. Ik had nog zoveel meer willen zeggen.
Zo zei ze dat ik 'mensen hier tekort doe' als ik zeg dat dit een psychiatrische afdeling is ("dat is het cht niet, hoor!") maar waarom zou ik mensen tekort doen? Is het niet zo dat ik - die geen 'bijzondere zorg' nodig heb - nu een plaats bezet houd voor iemand die 't wel nodig heeft, zonder dat me iets is gevraagd, en om de simpele reden dat:
1. justitie het mij kwalijk neemt dat ik hekken bekijk (laat ik er een studie van maken!) en
2. justitie het niet aandrft om mij in een 2pc te dwingen, want dan zitten ze met een strijdbare activist in de iso die alles aangrijpt om hun dwangmiddelen kapot te precederen.

Daarenboven!: hoe oneerlijk c.q. ongelijk tegenover al die andere gevangenen in NL die wel gedwongen worden om in een 2pc te gaan zitten, of anders?..
Ik wl gn gunsten van justitie!!

Zo is het, en niet anders: de lafheid, de hypocrisie! Deze is ongevenaard! De leugens, de ontkenning;

Dus ik heb de bal teruggespeeld. Ik heb gezegd: "Ik g niet zeggen dat ik ervoor kes om in een 2pc te moeten. Ik ga niet zeggen dat ik ervoor kies om in de iso gegooid te worden. Ik wil hier weg, want ik hoor hier niet, en nu moeten jllie maar zien, wat jullie gaan doen".

De psychologe is boos weggelopen. "Ik ga niet met u onderhandelen". "Dat hoeft niet", zeg ik "ik zeg u gewoon wat ik wil, zoek het verder zelf maar uit".
Zo. That's it voor wat betreft de misselijkmakende chantage die nog verder gaat dan ik kon bevroeden toen ik hier binnenkwam.

En nee, een dossier met daarin dat je in BZA hebt gezeten achtervolgt je niet, zegt ze; "hoe komt u erbij?" Nee hoor. Maar het dossier waarin staat dat ik hier de vorige keer naar hekken heb gekeken achtervolgt me wl, ook al is het dossier 'niet hier'.

Geloof nooit een medewerker van justitie! Vertrouw er geen n, geen bewaker, geen directeur - allicht niet. Maar ook de zieleknijpers niet. Ze zijn van den engste soort: als je ze tegenspreekt, doen ze namelijk of jij gek bent, alleen heet dat niet zo. En nee, er is niets psychiatrisch aan een afdeling waarvan het dagprogramma dagelijks op rooster heeft staat (i.t.t. andere afdelingen, die hebben dat niet):

 • 08.00 - 08.15: medicatie uitdelen
 • 16.45 - 17.00: medicatie uitdelen?
  En nee, er is niets psychiatrisch aan een afdeling die beschikt over 'gestripte cellen', waarvan het raam met spiegelfolie is beplakt (net als in de iso in Zwolle): daardoor ziet van binnenuit de buitenwereld er grauw uit overdag, en kun je 's avonds niet naar buiten kijken.

  Op de 'stripcellen' hangt een papier om in te vullen met:
  Gestripte cel
  - bestek: eigen of plastic
  - scheurhemd
  - scheurdeken
  - eigen kleding:
  - koffie/thee
  - rookt (wij geven vuur)

  De mensen in de 'stripcel' dragen een stevig knalrood trainingspak met daaronder alleen een papieren onderbroek.

  Tot zover. Ik ben in afwachting van wat er n gaat gebeuren.

  Groet,
  Joke
  14-7-08 Nieuwersluis

  1 Reactie


  "Zo zei ze dat ik 'mensen hier tekort doe' ": Ze wil je ook nog een (extra) schuldgevoel geven en je uitspelen tegen anderen.
  Hou je taai, en als je woord het daar niet van hun wint, dan heb je je woord altijd nog als je weer aan de andere kant van de hekken staat. Zoals nu al!
  Sterkte! liefde

  zei: H. Mus op 21/07/2008 om: 16:32u


 • Powered by Greymatter