Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/20/2008: "Hoe justitie je de tering laat krijgen"

Een leerzaam verslag van Joke K. over hoe zorgzaam er voor gewaakt wordt dat iedereen die het niet wil tbc kan oplopen.

machine11 (7k image)
De machine, 1
Klik op meer

Gisteren kwam de bus van de GGD voor de longfoto's. We waren met een slordige tien vrouwen: allemaal binnengekomen in de loop van de afgelopen week. Een aantal ervan zijn op Schiphol opgepakt en hebben voor ze hier kwamen op Schiphol-Oost bij de kmar gezeten; unit A.
Daar is k al een longfoto gemaakt, maar ze zijn onverbiddelijk. "Als je op de lijst staat, met je, al is dat ng een keer". Hmm! Straling?.. Hun protest hielp niets, ze lieten het dus maar ng een keer doen.

Binnen vijf dagen is het resultaat bekend. "Hoor je niets, dan is het goed", zeggen ze na afloop.

Nu zou je verwachten dat in afwachting van de uitslag mensen niet met hun tween in n cel worden gezet, maar NEE!

Zojuist, na afloop van het bibliotheekbezoek - waar ik mijn tekeningen kon kopiren - zag ik dat een aantal vrouwen, die gisteren een longfoto lieten maken, nu met 2 op 1 cel zitten!
Dat moet vanmorgen vroeg zijn gedaan. Gisteren zaten ze nog in enkele cellen.

De hele TBC controle is n grote farce! Slaat nergens op zo. Bovendien, als iemand het heeft, kan dat al lang in de voorgaande dagen zijn doorgegeven, k aan vrouwen die inmiddels al weer buiten zijn (zondag ging er n, en maandag twee).

Verder hoor ik overal klagen over de medische dienst. Voorbeeld: er zit hier een vrouw al dagen te wachten op medicijnen tegen astma; telkens wordt het beloofd; er gebeurt echter niets. Ze vertelde gisteren dat ze een aanval gehad had. Vandaag zei ze dat ze het vannacht benauwd heeft gehad.
Toch wil ze er nu niet meer om vragen. Ze zegt: "Als het fout gaat, leren ze er misschien van". Ik vroeg haar of ze niet bang was dat het mis zou gaan, en ze zei nogmaals: "Dan leren ze daarvan".

Een paar dagen terug hadden we het er ook al over. Ik vertelde - en ik weet niet zeker of het verhaal nu klopt, maar het gaat natuurlijk om de gedchte - over die afdeling - was het in Alphen? - waar niemand in de cel terugging tot iemand zijn medicijnen kreeg, en dat dit gelukt was; (noot kopiist: het verhaal klopt en het speelde zich inderdaad af in dc Alphen) n van de andere vrouwen zei daarop: "Dat ga ik niet doen, hoor, je trekt in de bajes tch aan het kortste end?"..tja. De discussie die zich daarop kort ontspon, ga ik hier niet herhalen, want..

Ik heb gemerkt dat ze me in de gaten houden, er wordt bij celinspecties of andere momenten waarop ze er even ingaan wanneer ik er zelf niet ben, langer binnen gebleven in 'mijn' cel - hun cel eigenlijk - wat ze dan doen?

Verder lijkt het erop dat 't moment waarop ze zullen willen dat ik 'dubbel' ga (dus 2 op 1) niet zo lang meer zal duren - er staat er nog eentje leeg.

Strijdbare groet,

Joke


Powered by Greymatter