Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/20/2008: "Arbeit macht frei deel 9"

Don't trust anybody here -
U are on your own -
Don't expect justice from them
They are all one family (Hanson Ben-Ghana)

En

"Bart was here and hopes not to come back in this Hell Prison"
skzlogo (13k image)
Klik op meer

Kamp Zeist, de morgen van 4 juli. De bad-afdeling van heel Kamp Zeist is nog altijd in gebouw 50. Het was er rustig vergeleken met vorige keer (nov. 07).
Opvallend: geen G4S bewaker te bekennen. Ze waren alle 3 van justitie die mijn inschrijving deden; bars, kortaf, zonder uitleg.

"Waarom ben ik hier?" vroeg ik, verbaasd over het feit dat ik toch weer naar Kamp Zeist was gebracht, ondanks de 'selectiebeslissing' van 8 november vorig jaar, die ongeveer zó luidde: "Uit telefonische informatie is gebleken dat u als regelmatige actievoerster tegen Kamp Zeist bekend staat. Een objectieve bejegening kan niet langer worden gegarandeerd." Ik werd vervolgens haastig overgeplaatst naar Zwolle.
Destijds ging ik ervan uit dat dit een cover-up was voor de werkelijke reden: Kamp Zeist wil geen pottenkijkers.

Op 15 juni - nu een slordige 3 weken geleden - stond ik met zes anderen op het dak van dit gebouw 50, waar ik in november zat, en nu weer was. Behalve voor de badafdeling is het niet meer in gebruik (zie spuugzat http://www.jokekaviaar.nl/spuug_zat.html)

Het IBT van Kamp Zeist heeft me, nadat we van het dak waren gehaald, toen flink te pakken genomen: ik verzette me tegen het maken van een foto en waagde het te spugen. Fout, fout, fout natuurlijk!
Alle reden dus om nu beslist niet in Kamp Zeist te willen zitten!

Op mijn vraag "Waarom ben ik híer?" kwam de wedervraag "Hebben ze je dat niet verteld bij de politie?" Het bleek de bedoeling dat ik 'naar de andere kant' (de kant van de barakken) zou gaan, naar 'HvB vrouwen, afdeling 4F'. Alles is twee op één cel daar. Dat wist ik al, en het werd bevestigd.

"Dat doe ik niet. Dat weiger ik."
"Dan krijg je een éénpersoonscel" zei de bewaakster tegenover mij, terwijl ze routinematig doorging met mijn bezittingen te controleren. "Maar niet zo'n leuke?. De isoleercel."
Ik bleef bij mijn weigering. Op de afdeling zouden ze "wel verder zien", zei ze.
Dat zou al 'goed' beginnen!

Haar collega was intussen bezig mijn andere tas leeg te maken. Eruit kwam de persverklaring voor de actie die de Zaanse politie afgelopen woensdag in de vroege morgen heeft verijdeld door me voortijdig in de boeien te slaan.
"Kijk dit eens!" Ze liet het aan de derde collega zien, een man die de hele tijd aantekeningen had zitten maken van wat er in de tas terugging en niet mee naar binnen mocht, en wat er in de blauwe zak ging en wel mee naar binnen mocht.
Hij keek. "De naam is K., hè? Die is hier eerder geweest. Ik ga bellen."

Ze stopten me in een naastgelegen wachtruimte. Daar las ik de teksten die aan het begin staan, en heel veel teksten als Fuck Holland people, Holland no good, notities van mensen die waarschuwden voor de Neederlandse gastvrijheid, en dat Verdonk een "crimineel" is, en "erger dan Bin-Laden, Hitler, Goebbels en Stalin" en "niet alleen fascistische gedachten heeft" maar feitelijk een "neo-nazi" is. Het zegt veel over hoe mensen zonder papieren worden behandeld in dit land en over de noodzaak tot protest en actie!

Ik wachtte. Wat zou er nu gaan gebeuren? Visitatie? En dan linea recta ? al dan niet met hulp van het IBT ? naar de iso van Kamp Zeist, of toch nog ergens anders naartoe?

Ik luisterde aan de deur, en ving op: "Die mag hier helemaal niet zijn!" en (?..) "Nieuwersluis", en veel ander gepraat dat ik niet kon verstaan omdat er meerdere personen tegelijk aan het bellen waren.

Staand op het bankje, me optrekkend aan een ventilatierooster, gluurde ik door een smal bovenraam naar buiten, naar de muur, de hekken, het NAVOdraad. Was er veel veranderd sinds ik hier laatste keer was? Nee, niet echt.

Één van de bewakers zag mij. Binnen een minuut werd ik in een andere ruimte gezet. Eentje zónder ramen. Kort daarna werd ik opgehaald: naar Nieuwersluis, zonder dat er verder een woord aan werd vuilgemaakt.

Een "vertrouwd" uitzicht nu. Een bewaker die zegt: "Het is een paar cellen verderop dan waar je de vorige keer zat" als hij me erheen brengt. Ik ben hier nu al tè vaak geweest.

Joke, 5-7-08


Powered by Greymatter