Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/01/2008: "The lunatics have taken over the asylum - 3: inburgeren zeg ik je!"

Het lawaai waarmee werd verkondigd dat er ingeburgerd moet worden is omgekeerd evenredig aan de stilte die er hangt om het niet doorgaan van de inburgeringscursussen wegens geen geld, geen cursisten (die via de gemeenten "aangeleverd" moeten worden). U begrijpt: er moet een commissie worden ingesteld - klinkt alsof u geen cursus nodig heeft!

250px-Koning_Willem_I_College_-_locatie_Onderwijsboulevaard (9k image)

Klik op meer

ANP-bericht van 1 juli:

Een aantal regionale opleidingencentra (ROC's) dreigt te stoppen met inburgeringscursussen. De MBO-raad, de koepel van de ROC's, heeft dat maandag laten weten.

De centra zijn in financiŽle problemen gekomen doordat zij veel minder cursisten krijgen dan met de gemeenten is afgesproken. Aanbieders van inburgeringscursussen hebben volgens de MBO-raad vorig jaar daardoor 38 miljoen euro schade opgelopen.

Door de Wet Inburgering zijn de centra hun monopoliepositie op inburgeringscursussen kwijtgeraakt. Naast de ROC's bieden ook commerciŽle bureaus cursussen aan.

Volgens de MBO-raad zijn er al commerciŽle aanbieders failliet gegaan. De raad overlegt woensdag met minister Ella Vogelaar (Integratie) en de gemeenten over een oplossing.


ANP-bericht van 16 mei jl. alweer:

A Deux heeft als eerste aanbieder van taalcursussen in Nederland surseance van betaling aangevraagd. Aanleiding voor de financiŽle problemen is het feit dat de gemeente Amsterdam veel minder mensen die een inburgeringscursus moeten volgen, heeft doorgestuurd naar de firma dan was afgesproken. Dat zei advocaat Harry den Besten vrijdag.

ĎWe hebben deze week surseance (uitstel van betaling) aangevraagd. We hopen echter op redding door het ministerie van VROM. Dat heeft aangekondigd dat er geld beschikbaar komt voor integratiebureaus.í Volgens Den Besten zou het voor A Deux gaan om 3 tot 4 miljoen euro, voldoende om het hoofd boven water te houden.

Door surseance aan te vragen, wil A Deux tijd rekken om te kijken hoe het bedrijf zijn voortbestaan kan garanderen. Het bureau zit met een flinke kostenpost, doordat de gemeente vorig jaar niet de overeengekomen 1500, maar slechts 102 cursisten stuurde. De docenten en leslokalen waren echter al geregeld.

De gemeente stelt nooit harde toezeggingen te hebben gedaan over het aantal inburgeraars, maar de rechter oordeelde in maart dat de firma terecht rekende op in elk geval een aanzienlijk deel van de 1500 personen. A Deux wil nu dat Amsterdam een schadevergoeding betaalt van 9,5 miljoen euro. Het bureau stapt hiervoor naar verwachting binnenkort opnieuw naar de rechter.


Wie het begrijpt, begrijpt Nederland en kan zich dus ingeburgerd beschouwen. Een paar jaar geleden werd er veel lawaai geschopt over asdatte se allemaal weigere in te burgere en datte se nodeg maar eens motte integrere. De Gewone Man had gesproken.
Onze geachte bestuurderen en niet te vergeten ons aller volksvertegenwoordigs(st)ers vonden dit een deksels mooi idee. Dus werd inburgering verplicht. Tegelijkertijd is natuurlijk De Markt verplicht, maar de overheid blijft wel toezien en in te burgeren types aanleveren.
Mooi niet dus. Adieu, A deux - prachtige naam overigens hoor - werkt u speciaal voor Franstaligen? Want de Gewone Man ken alleen Engels, wel al vanaf se kleutersgool (school is cool!).

Met alle respect voor ingezetenen en werkenden in de mooie lommerrijke instellingen met de mannen (vrouwen) in witte jassen - maar bij heel veel Nederlands nieuws heb ik het gevoel alsof ik een bulletin uit een gesticht krijg. Dit was er weer een.


Powered by Greymatter