Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/01/2008: "The lunatics have taken over the asylum - 2 oftewel: Arbeit macht frei..."

Hij was de laan uitgestuurd als minister van justitie, wat hij ook alleen maar was omdat zijn opa en zijn pa iets heel hoogs op hetzelfde ministerie waren geweest. We dachten van Donner af te zijn, maar in Balkenende IV dook hij weer meteen op uit het riool als minister van sociale zaken. En hij heeft mooie plannetjes voor ons allen. Trouw stelt het zo voor alsof dit betekent dat een academicus moet gaan bollenpellen. Dat mag dan voor het loon van een werkloze academicus. We moeten dus niet aan bezuiniging denken - integendeel - maar aan het mooie therapeutische van loonarbeid, donnert niet of het een goed centje kost...

250px-Bollenveld_Hillegom (17k image)
Zie je ze meer dan een keer per jaar...

Klik op meer

Het bericht van Trouw;

Wie vanaf vandaag 1 juli 2008 werkloos wordt en niet binnen een jaar geschikt werk vindt, moet met alle beschikbare banen genoegen nemen.

Werklozen krijgen voortaan nog een jaar de tijd om passend werk te vinden. Slagen ze daar niet in, dan moeten ze ook banen beneden hun niveau accepteren. Een academicus die bollenpeller wordt, zal er in inkomen overigens niet op achteruit gaan. Via een compensatieregeling zorgt de overheid ervoor dat werk op alle niveaus altijd meer oplevert dan WW, die gerelateerd wordt aan het laatstverdiende loon.

Minister Donner van sociale zaken kondigt deze herziening van de Richtlijn passende arbeid vandaag aan. De regeling gaat meteen in en geldt alleen voor werknemers die vanaf vandaag werkloos raken. Uitgangspunt is dat de ongeveer 100 duizend werklozen die langer dan een jaar WW krijgen, worden ingezet om zoveel mogelijk vacatures te vervullen. Het begrip passende arbeid krijgt in deze regeling een veel ruimere invulling. Opleidingsniveau is niet meer zo van belang. Nu gelijk loon door de compensatie is gegarandeerd, is een argument om een ’lagere’ baan te weigeren de WW’er uit handen geslagen. Zo kunnen werknemers makkelijker worden ingezet op plekken waar de grootste tekorten zijn.

De compensatieregeling houdt in dat WW’ers 70 procent van hun uitkering mogen houden, en dat het inkomen dat ze verdienen bij de nieuwe werkgever daarbij opgeteld wordt. Een woordvoerder van Sociale Zaken rekent voor: „Krijg je een WW-uitkering van 2000 euro, dan houd je daar dus 1400 van over. Verdien je in een ’mindere’ baan nog 1000 euro, dan wordt dat in totaal 2400 euro. Zo loont het dus om te werken, terwijl je anders met een nieuwe baan erop achteruit was gegaan.”

Met de nieuwe regeling loopt Donner vooruit op een wetsvoorstel dat in het najaar naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Hierin wordt behalve de inkomenscompensatie ook voorgesteld om WW’ers per 1 januari te verplichten werkaanbod te accepteren. Het kabinet beraadt zich nog op de termijn die werklozen krijgen om passend werk te vinden. De Commissie-Bakker stelt namelijk voor om hen na een half jaar al werk van alle niveaus te laten aannemen. Dit advies wil Donner mogelijk overnemen. Bakker presenteerde zijn advies over arbeidsparticipatie ruim twee weken geleden.

De aanpak van WW’ers past in een tendens om werklozen zo snel mogelijk naar nieuw werk te begeleiden. Ook bijstandsgerechtigden komen in veel gemeenten via Work First-projecten direct terecht in de plantsoenendienst of fabrieksarbeid. Bij werkweigering wordt de uitkering gekort.


- Commentaar: het lijkt alsof Nederland zich beweegt naar het beleid van zo'n arbeidersparadijs als Democratisch Kampuchea, waar al die stadse intellectuelen in de rijstteelt werden ingezet voorzover ze niet meteen werden doodgeknuppeld. Tegelijk is er dat merkwaardige rekenvoorbeeld waardoor we kunnen besluiten dat het misschien bedrijfseconomisch niet helemaal slim is een hoogopgeleid persoon bollen te laten pellen.

Het voorbeeld blijft hoe dan ook demagogisch, want de werkloosheid is nog altijd het grootst onder de laag(st)geschoolden, zodat die met deze gedwongen tewerkstelling de klos zullen zijn. Een academicus vindt toch wel een kantoorbaantje. Ik spreek uit ervaring (had natuurlijk hoogleraar moeten zijn, maar mag al jaren en jaren aan Databases werken).

Maar de demagogische truc dient weer diverse doeleinden: die luie intellektewele motte niet denke dat ze maar achter de geraniums kenne blijve sitte van onse sente. De Gewone Man kan tevreden zijn.
En hoe de werkelijkheid uitpakt en dat er een Prijskaartje aan hangt, dat mag de nieuwsconsument uit het oog verliezen. Enfin, als je zin hebt & een sterke maag: proef de vox populi in de bronversie.

O ja, de laatste keer dat ik op het arbeidsbureau of hoe heet die zooi tegenwoordig ook was kreeg ik twee vacatures aangeboden als imam. Je kunt als academicus blijkbaar ook iets aangeboden krijgen dat je boven de pet gaat, om van verdere bezwaren maar te zwijgen. Toch, ik houd mij aanbevolen voor (ander) werk boven het niveau waar ik nu op werk - De Vrije niet te na gesproken natuurlijk.

8 Reacties


In een dwangmaatschappij,wordt er dwangarbeid verricht voor Kapatalistische Heilstaat.

zei: De anarchist op 02/07/2008 om: 15:22u

Het heet dan ook Partij van de Arbeid, en niet voor niets

zei: kees op 02/07/2008 om: 16:51u

Mijn ervaring is dat " werkgevers " geen slimme
mensen in eenvoudige baantjes willen omdat ze dan de rol van " rotte
appel " vervullen vragen gaan stellen bijv. over de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden
kortom " lastig " zijn.
Er zou weleens verzet georganiseerd kunnen
worden binnen zo'n bedrijf !!! Waarom moet preceire arbeid alleen
gedaan worden door
mensen die alleen basis school hebben ?? Ik vind het een elitaire decadente benadering
om moord en brand te roepen als academici
" op de tram " moeten
en dan de vergelijking met Cambodja; dat gaat toch echt te ver.
maak je geen zorgen academicus; je bent niet erg welkom in de precaire
arbeid. Ik ben voor een
eerlijke verdeling van
het vuile werk dat noodzakelijk is en nog niet door robots gedaan kan worden en dus voor afschaffing van geestdodend gevaarlijk
vuil werk. Om te beginnen
ruimt iedereen zijn of haar eigen troep op.
Op kantoor op straat enzv.

zei: Ray op 03/07/2008 om: 09:51u

Ik heb ook op deze site in het recente verleden
op geroepen om te starten met het scheppen van eigen werk op
Anarchistische basis.
Nauwelijks reactie's gehad. M.a.w.: waarom zou je je afhankelijk opstellen ? Ik heb ook geen keuze; mijn ervaring leerd me dat ik
tot nu toe vrijwel direct weer ontslagen werd na dat ik ( per ongeluk ? ) " aangenomen " was. En echt ; denk niet dat ik saboteerde of zo. Ik stelde soms vragen terechte vragen en
dat werd niet gewaardeerd.

zei: Ray op 03/07/2008 om: 10:13u

Zie ook Michael Burleigh
Het Derde Rijk blz. 401
t/m 407 mn. over de dragers van de zwarte driehoek als a-sociaal
verklaarden. Burleigh
probeerd de kerk te verdedigen dat siert hem neit want er valt niks te verdedigen. Verder
geeft hij zich over aan persoonlijke onwetenschappelijke oordelen en bijbehorende
omschrijvingen zoals " sukkels die hun tijd verdeden in louche cafes " ik heb de Ned.
vertaling gelezen. MAAR HET IS TOCH GOED OM NOG EENS TE LEZEN WAAR DE NEDERLANDSE STAAT EN DE
POLITIEKE PARTIJEN DE GESCHIEDENIS NIET KENT
EN / OF WAAR HET DE KENNIS VOOR HET AANPAKKEN VAN BIJSTANDERS VANDAAN HAALT. IK NOEM GEDWONGEN PSYCHOLOGISCHE TESTS IN DE WET VERANKERD NIET MEEWERKEN SANCTIE ZELFS OPSCHORTEN UITKERING.
Ok. dan ben je " onderzocht " en ligt er een rapport. wat gebeurd daar mee in de toekomst.
Bereid je voor op het ergste : gedwongen sterilistie, opgesloten worden en " euthanasie "
bij regiem verandering.
WEIGER JE TE LATEN TESTEN ! HET IS HT WAARD ! Organiseer je;
als je als werkschuuw beoordeelde in een " leer-werk " instituut te recht komt in het kader van WORKFIRST hoef je daar op geen enkele solidariteit te rekenen
mn. niet van de andere
werkschuuw verklaarden.
Eerder nog zal je verraad tegen komen en
angst.

zei: Ray op 05/07/2008 om: 11:14u

Ten overvloedde hopelijk:
bijt liever letterlijk
een gat in je tong dan dat je informatie over wat dan ook geeft aan de
misdadigers ook wel bekend als " begeleiders " in de
" leer-werk plaats " voor heen bekend als sociale werkplaats. Alles
word tegen je gebruikt.
Als je goed kunt liegen
lieg dan. Heb je bezwaar tegen liegen hou dan je mond in je eigen belang en dat van anderen.

zei: Ray op 05/07/2008 om: 11:26u

Als je dit onzin vindt:
bekijk de ontwikkelingen
rond levens be eindiging
en de verzorging van " genahicapten " en ouderen.
Die zijn uitgeleverd aan artsen en verzorgenden.
al jaren zijn er berichten in de media dat
er niks veranderd aan
mensen die dood hongeren
in inrichtingen door gaan door gebrek aan verzorging. Een familie lid van mij is doodgehongerd IN NEDERLAND in De Driehoven
Amsterdam. ik kan niks tegen de daders doen;
natuurlijk heb ik klachten ingediend ook bij Justitie. Die kalcht kwam bij justitie teecht bij een officier die recent voor de tv verklaarden geen enkel probleem te hebben als de wet veranderde en er meer mogelijkheden tot
levensbe eindiging komen.
Ik mocht geen aangifte doen bij de smeris. Ik heb toen rechtstreeks bij Justitie geklaagd.
Een soort van sepot ??
Artikel 12 nu dus bezwaar
daar tegen. Deze zaken worden gesteund door de meerderheid van de Nederlanders die regelmatig tv uitzendingen voorgeschoteld krijgen waarin wordt voorgesteld
dat er geen hulp is als je er aktief uit wilt stappen. maak je geen zorgen hoor de artsen laten je gewoon creperen.
De houding ten opzichte van Bijstanders is niet anders in wezen. Waarom werk je niet is dan de vraag als je verteld een uitkering te hebben.

zei: Ray op 05/07/2008 om: 12:05u

Ik bedoel GEHANDICAPTEN;
dit is een emotioneel
onderwerp voor me.

zei: Ray op 05/07/2008 om: 12:06u


Powered by Greymatter