Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/19/2008: "ARBEIT MACHT FREI, deel 7: Ik stroop mijn mouwen op!"

Afgewezen. Het stond onomwonden in de e-mail van mijn advocaat. De goede man heeft zijn best gedaan. Maar toch, bezwaar tegen de omzetting van een geweigerde werkstraf naar een onvoorwaardelijke gevangenisstraf: afgewezen.
Auschwitz003 (28k image)
Entree concentratiekamp Auschwitz
Motivatie voor deze beslissing: vooralsnog NUL. Resultaat: dertig dagen zitten voor twee blokkades van de Schiphol Oost uitzetbajes waar elf doden door brand – lees: door beleid - zijn gevallen in de nacht van 26 op 27 oktober van het jaar 2005, nu bijna drie jaar geleden.
Klik op meer.

Ik stroop mijn mouwen vast op. Afgelopen zondag heb ik bij wijze van voorproefje bij een geslaagde burgerinspectie in Kamp Zeist een fikse confrontatie gehad met het aldaar werkende Interne Bijstands Team. Met als gevolg: pijnlijke polsen, een schouderblessure van een arrestatie door de Zaanse politie van vorig jaar die opnieuw verergerd is, een gevoelig strottenhoofd als gevolg van de bijna verwurging door het IBT… (aanvaring met IBT, zie: hier

Máár… ik ben tenminste (nog) vrij. Dat kan ik niet zeggen van een man die ik zag zitten in zijn rolstoel in Kamp Zeist, achter de tralies van een celraam in gebouw 52. Hij riep me, zwaaide naar me. Na enige tijd herkende ik hem. Hij heeft al eerder in Kamp Zeist gezeten. Dat is alweer jaren geleden. Hij is er toen door datzelfde IBT in de isoleercel gegooid, met boeien om. Als gevolg daarvan kreeg hij een beroerte en raakte voor de rest van zijn leven verlamd. Hij zat daarna nog op de Rotterdamse bajesboot met zijn verlamde lijf, waar medegevangenen hem naar buiten moesten dragen, wilde hij luchten. Hij heeft nog een tijd geklinkerd=vogelvrij rond gerolstoeld en toen heb ik hem nog wel eens gezien en gesproken, en nu… zit hij wéér in Kamp Zeist! Al vijf maanden.

Dus ik stroop mijn mouwen op. Voor méér actie, of dat nu buiten of binnen de bajesmuren moet zijn. Het moet in elk geval: strijd, verzet, actie, protest. Nog meer woorden en nog meer daden. Het zal allemaal nog meer rechtszaken, nog meer veroordelingen, en nog meermalen ‘zitten’ opleveren. Het zal me wat. Een niet betaalde boete voor eerdere acties rond Kamp Zeist levert waarschijnlijk een extra acht dagen op boven de dertig. Het zal me wat. Als je ziet hoe die mensen daar zitten, in Kamp Zeist, in de Rotterdamse bajesboten… En al gaan die naar verluidt op 15 juli dicht, dan nóg is er het detentiecentrum in Alphen, dan nóg zijn er de boten in mijn woonplaats, De Zaanse Schande, is er de boot in Dordrecht waar momenteel iemand in hongerstaking is, is er het uitzetcentrum Zestienhoven, het vermaledijde Schiphol Oost, dan nóg zijn er de talloze verhalen van gevangenen over geweld, over isoleercellen, over het ontbreken van medische zorg, over razzia’s, over angst, over denken aan de dood.

Dus ik stroop mijn mouwen op. Want recht bestaat niet in Nederland. Het heeft voor mensen zonder papieren nooit bestaan, dus waarom zou het voor mij bestaan. Het is wel zo eerlijk dat ik even in dat lot mag delen en het stelt in wezen maar zo weinig voor. Dertig dagen. Een begin en een eind. Goed. Laten het er 38 zijn. Nog altijd een begin en een eind.

Afgewezen! Hoe vaak zullen mensen zonder papieren dat horen? Asielaanvraag? Afgewezen! Verblijfsvergunning? Afgewezen! Verzoek om vrijlating? Afgewezen! De afwijzing van mijn bezwaarschrift is er niets bij en past slechts marginaal in het rijtje.

Ik wijs af: het afschermen van de buitengrenzen van het Fort Europa, dat zo ver gaat als tot in de oceanen en op het Afrikaans grondgebied aan toe.

Ik wijs af: de Europese migratiepolitiek en –beheersing, met al haar bepalingen zoals die over maximale detentietermijnen die nu in heel Europa gelijkgetrokken zijn tot wat hier in Nederland reeds jaren praktijk is: anderhalf jaar.

Ik wijs af: de plannen voor nieuwbouw van de deportatie- en andere kampen zoals op het vliegveld Zestienhoven en Schiphol-Oost, Kamp Zeist en al die waarvan ik niet weet, in heel Europa.

Afgewezen!

Ik beschuldig van moord en mensenrechtenschendingen: de Europese regeringen met hun Frontex, met hun politiestaat-methoden, met hun IOM en de zogenaamde vrijwillige terugkeer naar niets, met hun IND, hun COA, hun chartervluchten, met hun hoe het ook allemaal mag heten in welk Europees land dan ook mensenlevens vernietigende praktijken.

Praktijken die reiken van gifstort tot financiering van de voormalige kolonialisten welwillende regimes, van uitputting van grondstoffen tot vernietiging van regenwouden en bossen, van slavenarbeid, kinderarbeid en uitbuitlonen voor onze laatste mode tot het terugsturen van mensen naar martelingen, hongersnood, overstromingen of droogte.

Samengevat, ik beschuldig van moord en mensenrechtenschendingen: de vervolgers en hun opdrachtgevers, al diegenen die willens en wetens werken ten behoeve van het Europees cordon van nietsontziende staten, die daaraan geld verdienen en daarmee winst maken; de regeringen en hun uitvoerders, hun bouwers, architecten, cateraars, bewakers, politie, justitie, veiligheids- en inlichtingendiensten. Voor elke verdronkene, voor elke zelfmoord, voor elke verdwijning voor, tijdens of ná de deportatie, voor elk slachtoffer van het onthouden van medische zorg, van brand in grensgevangenissen of zogenaamde opvangcentra.

In tegenstelling tot menig arbeider, ingenieur, ambtenaar of denktank, werk ik niet voor dit gezag, voor dit geweldsmonopolie dat zich het recht heeft toegeëigend om mensen van het leven of van de vrijheid te beroven, al zou ik er nog zo riant voor beloond worden, dan nog niet, en dus ook niet onder dwang. Dus ik stroop mijn mouwen op. Ik ben er klaar voor, gisteren, nu, vandaag, en morgen. Zowel binnen als buiten de muren van de macht.

Joke Kaviaar

19 juni 2008

Voorgaande artikelen:

Arbeit macht Frei, deel 1 De Uitnodiging
Arbeit macht Frei, deel 2: Brief aan de reclassering
Arbeit macht Frei, deel 2B: Brief van de reclassering
Arbeit macht Frei, deel 3: vanuit Nieuwersluis: Een Voorproefje?
Arbeit macht Frei, deel 4: vanuit Nieuwersluis: Bajesspionage
Arbeit macht Frei, deel 5:Bevel tenuitvoerlegging, bezwaar en... Nieuwersluis verduistert advocatenpost!
Arbeit macht Frei, deel 6: eJuridisch getouwtrek

Artikel “Intimidatie in bajes Nieuwersluis”: Indymedia, met tekeningen en brief aan de directeur van Nieuwersluis,
zie ook hier op De Vrije.

4 Reacties


Advokaten zijn de steunpilaren van de heersende orde. " de schoorsteen moet roken "
types ; het is gewoon een broodwinning ? Nee ;
ze zijn volgens mijn ervaring burgerlijk dus als de burgers. MAAR ZONDER WAS JE SLECHTER AF GEWEEST ? Ik ken je advokaat niet. Je neemt
zijn / haar falen hemhaar
niet kwalijk blijkbaar.
Onterecht; als het dan toch een handeltje is mag je als consument kwaliteit eisen maar dat is nou juist het probleem met het gebefte
geboefte; je weet vrijwel nooit waar je aan begint. De opsommingen van ellende kennen op sites als deze geen einde. Precies geen einde. Ik heb besloten mijn zwart rode ster te gaan dragen. Nou en ?
Voor miij is dat iets bijzonders want ik leef ge isoleerd van de links radicale scene en verwacht nog meer aanvallen op mijn persoon
door dat dragen van de ster. Er zitten wel degelijk plannen achter de gang van zaken in nederland de coalities van machten; ik geloof niet zo in samenzwerings
ttheorien vooral omdat er niks nieuws onder de zon is. Anarchisme is dood en is dat al heel lang volgens bepaalden
het doet alleen nog dienst om de realiteit
te verklaren maar niet als revolutionaire stroming die door omwenteling die realiteit
wil veranderen. Mij is wel duidelijk dat er machtsvorming moet plaats vinden. Bijv. die
staking recent van bus chaufeurs; ze gaan voor een paar % terwijl ze 100 % zouden kunnen binne
halen. Maar ja dat is revolutie en dat wil de FNV CNV niet. HOE " ENG '
MOET HET WORDEN VOOR DAT DE MENSEN IN BEWEGING KOMEN ? Alleen kleine groepen enindividuen
komen in beweging; succes gewenst. de rest volgt wel. Dat is een heel enge opmerking van mij maar wel een die gemaakt moet worden.

zei: IP adres op 22/06/2008 om: 12:40u

Als advocaten zulke slechterikken zijn, die het systeem dienen, hoe kan het dan dat het wel eens lukt vrijspraak te bewerkstelligen, zoals deze advocaat al eens voor elkaar kreeg? (zie Arbeit macht frei deel 6)
Met advocaten zie ik het zo: niet geschoten is sowieso mis. Ik verwachtte om te beginnen niet met het bezwaarschrift iets te winnen.

Het zal zo zijn; die advocaat kent die wet en heeft hem bestudeerd, en dat maakt hem onderdeel van het strafrechtsysteem. Maar ik ken die wet ook, en weet daarom precies wanneer ik hem breek, hetgeen ik met graagte doe.

Advocaten zijn best handig om achter de hand te hebben, ze kennen de mazen, de gaatjes, kunnen die wet tegen zichzelf gebruiken. Dat is hun ding. Soms lukt het, vaak niet. De eerdere vrijspraak scheelde weer een paar dagen zitten.

Ik zou elke rechtszaak zonder te verschijnen voorbij kunnen laten gaan, geen advocaat inschakelen, maar schiet ik daar wat mee op?

Hoofdzaak blijft tenslotte, advocaten of niet, dat je doet wat je wilt doen en je van wet noch straf iets aantrekt.

Uiteindelijk ben je op je eigen motivatie en principes aangewezen, en op je eigen kracht, als het tot strafoplegging en -uitvoering komt.

En 'binnen' gaat het verzet gewoon door, wat mij betreft! Ik vind je opmerkingen overigens niet eng, maar wat het wel of niet dragen van een symbool ermee te maken heeft?

In de bajes nemen ze je dat soort dingen af, want ze willen niet dat je daar je politieke ideeën uitdraagt. Maar zonder dat deze direct zichtbaar zijn, ben ik niet ineens minder in waar ik voor sta, het betekent alleen dat ik daar nog harder voor vechten moet.

De vorige keer nam de directeur van Nieuwersluis haast mijn geschriften in beslag. Alleen door mijn eigen verzet op dat moment, heb ik dat weten voorkomen.

Zónder advocaat overigens...

cool eh?

zei: Joke Kaviaar op 24/06/2008 om: 11:32u

Ik val je absoluut niet aan; het is jou keuze.
Wel vraag ik me nig maals af of je het volle pond hebt gekregen gezien
de Toevoegingen problematiek. Toevoegings advokaten nemen meer zaken in dan kwalitatief verantwoord is om aan hun poen te komen. Bulk boven kwaliteit. Ik schrijf ook niet dat advokaten slechterikken zijn; die
figuren lachen om dat soor kwalifikatie's. Goed en slecht spelen geen enkele rol in juridische kwesties.
Die advokaat kent de wet ? Ha, ha; dat hoop je dan maar. Heel goed dat je naar de rechtszaal gaat waar ze je verhalen verveeld MOETEN aanhoren. " U heeft het op paier gezet, het wordt gelezen u kunt gaan. " " Nee !
ik ben niet helemaal uit
klote friesland gekomen
om zo weg gestuurd te worden en ik wil graag
het woord doen ." vervolgens heb ik mijn hele epistel met hier en daar een belediging die ze slikten voor gelezen.
Zaak niet gewonnen; maar dat verwachte ik ook niet.

zei: IP adres op 24/06/2008 om: 17:26u

Erg vervelend: de stukjes van Joke Kaviaar trekken klaarblijkelijk de professionele racistische scheld- en klaagtypes hierheen. Aan de dagbladen en hun vele eigen sites hebben ze nog niet genoeg. Een misverstand. Dat hebben ze wel. Meer dan genoeg. Om een van hen zelf te parafraseren: misschien zouden ze eens werk moeten gaan zoeken, dan hadden ze iets anders omhanden.

Derde rode kaart in evenveel dagen. Niet leuk, maar we blijven ze uitdelen tegen lui die hier grensverleggend bezig denken te zijn.

zei: Prul op 28/06/2008 om: 12:13u


Powered by Greymatter