Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/18/2008: "Bart van der Veer overleden"

Vandaag werd bekend dat op 17 juni Bart van der Veer is overleden. Hij was een van de oudgedienden van het kampeerterrein Tot Vrijheidsbezinning in Appelscha.
BartvdVeer002 (10k image)
Bart van der Veer
Bart was al jaren ziekelijk en werd 82 jaar.
Klik op meer.


Bart van der Veer kwam uit een anarchistisch gezin uit het vrij-socialistisch bolwerk Emmer-Compascuum nabij Emmen. In dit voormalige veendorp speelden de vrije socialisten jarenlang een prominente rol. Harmen van Houten beschreef deze beweging in zijn onvolprezen boek Anarchisme in Drenthe.

Bart was geen man die op de voorgrond trad. Voor het kampeerterrein regelde en organiseerde hij van alles. Van koffiepotten tot chemische toiletten en goedkope trespaplaten waarmee het toiletgebouw werd gemoderniseerd, Bart ritselde het wel bij elkaar. Ook voor het anarchistisch archief kocht hij geregeld boeken op allerlei rommelmarkten die hij afstruinde.

Hij was ook een kundig doe het zelver bij wie je altijd terecht kon voor een schroefje zus of een gasaansluiting zo. Hij had het allemaal in het voorstuk van zijn caravan liggen. Toen er vijf jaar geleden elektriciteit in de caravans werd aangelegd, kroop hij gerust zonder dralen onder menig caravan om de boel daar even aan te sluiten. Uiteraard had hij alle meters ergens versierd.

Dat was Bart, een heel aardige man die nooit moeilijk deed. Kort daarna werd hij ernstig ziek. Voor zijn leven werd gevreesd maar hij krabbelde er toch weer bovenop. In Appelscha hebben we hem nadien niet meer gezien, maar de caravan (de tweede na binnenkomst) werd niettemin aangehouden. De binding met het terrein is namelijk heel sterk.

Bart wordt in besloten kring gecremeerd.

We wensen Roelie en de kinderen veel sterkte met dit verlies. Bart leeft voort in ons collectieve geheugen van Appelscha.


Powered by Greymatter