Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/18/2008: "Benefiet voor Duitse antifa: Thomas Meyer Falk en Andrea Neff"

Aanstaande vrijdag 20 juni is er in Amsterdam een benefiet voor de activisten Thomas Meyer Falk en Andrea neff,alle 2 de activisten zijn duits en zitten voor lange tijd in de bajes in duitsland. dit benefiet is om geld voor hun op te halen dat voor hun het bestaan in de bajes iets beter maakt.

flyerantifaben2efietklein (91k image)

Het benefiet is in het buurtcafe Eigenaardig :
verbindingsstraat 19 Amsterdam

Het begint om 19:00: met vega eten
Daarna 20:00: sprekers/sters en info
en dan muziek 21:00: DJ's o.a. "The Frislan Alien" (OI, HC, Rock Steady)

klik op meer:

Aanstaande vrijdag 20 juni is er in Amsterdam een benefiet voor de activisten Thomas meyer falk en Andrea neff,alle 2 de activisten zijn duits en zitten voor lange tijd in de bajes in duitsland. dit benefiet is om geld voor hun op te halen dat voor hun het bestaan in de bajes iets beter maakt.

Onder de poster kon je lezen waar, hoe en wat =>

Het benefiet is in het buurtcafe Eigenaardig :
verbindingsstraat 19 Amsterdam

Het begint om 19:00: met vega eten
Daarna 20:00: sprekers/sters en info
en dan muziek 21:00: DJ's o.a. "The Frislan Alien"(OI,HC,Rock Steady)

Maar je kunt ze natuurlijk ook altijd een kaartje sturen:

Thomas Meyer – Falk
c/o JVA – Z. 3117
Schönbornstrasse 32
D- 76646 Bruchsal

Andrea Neff (Bnr: 746/07/2)
JVA für Frauen
Arkonastrasse 56
13189 Berlin

Dit benefiet is georganiseerd door: Anarchistische Groep Amsterdam
I.S.M. Anarchist black Cross Amsterdam

Hier onder kan je lezen waarom ze vast zitten
(wat ook op de poster staat, maar niet leesbaas is)

===========================================================
Thomas Meyer Falk werd in 1996 veroordeeld en opgesloten voor een bankoverval met als doel politieke activiteiten te financieren. Omdat hij weigert afstand te nemen van zijn daden en zijn militant anti-fascisme zal hij na het uitzitten van zijn straf "preventief" worden vast gehouden. Normaal zou hij in 2010 vrijkomen maar omwille van een „veiligheidsstraf" zal zijn opsluiting verlengd worden. De wet die dit toelaat is de zogenaamde "Sicherungsverwahrung", in 1933 door de Nazi's ontworpen, in 1949 geschrapt door de DDR, maar niet door de BRD en werd later toch weer in het leven geroepen voor het opsluiten van RAF gevangenen in de jaren '70.
Thomas wordt gezien als een mogelijk groot gevaar voor de samenleving en tevens vluchtgevaarlijk. Zijn contacten in de bajes zijn miniem; het is hem doorgaans niet toegestaan te spreken met andere gevangenen, hij wordt alleen gelucht en eet tevens in afzondering, zonder echt bestek, heeft geen televisie en ontvangt bezoek slechts achter gepantserd glas. Maar bovenal, zijn detentie is letterlijk uitzichtloos. Recentelijk zijn zijn detentie omstandigheden enigszins versoepeld.
Thomas is afhankelijk voor de financiële steun van zijn vrienden die het niet altijd kunnen opdragen. Daarom organiseert ABC Amsterdam een benefiet om aan deze financiële hulp bij te dragen.

Vrijheid voor Thomas!

Vrijheid voor alle politieke gevangenen!

Breek af alle gevangenissen!

Schrijf een brief naar:
Thomas Meyer – Falk
c/o JVA – Z. 3117
Schönbornstrasse 32
D- 76646 Bruchsal

http://www.freedom-for-thomas.de

==============================================================
SOLIDARITEIT MET ANDREA
Op 1 december 2007werd Andrea gearresteerd door de Duitse politieke politie (LKA). Ze bevond zich in een buurt waar een neonazi demonstratie gehouden werd. Andrea zit momenteel een straf van 14 maanden uit in de Pankow vrouwengevangenis in Berlijn.

Deze straf is een samenvoeging van verschillende straffen die ze de laatste jaren opliep. Op 12 juli 2007 werd ze veroordeeld tot 4 maanden onvoorwaardelijk omdat ze pepperspray bij zich had. In Duitsland is dit legaal, behalve op een dag dat er een betoging plaatsvindt. Ook al droeg ze de pepperspray bij zich op een ‘normale’ dag, oordeelde het gerecht dat er die dag een ‘uitzondering’ werd aangekondigd.
Door deze veroordeling werd een voorwaardelijke straf van 3 maanden omgezet in onvoorwaardelijk. Ze kreeg deze straf, omdat ze op een antifa actie op 1 mei 2007 in Berlijn opgepakt werd in bezit van enkele eieren met peper in.

Op 31 juli 2007 werd ze veroordeeld tot 5 maanden bijkomende celstraf voor een reeks feiten. Ze werd veroordeeld voor deelname aan een actie van ‘Überflussigen’ (Overbodigen), een autonome groep die voornamelijk bezig is rond het thema van precariteit. De actie vond plaats in oktober 2006 en was gericht tegen de racistische immigratiedienst in Lichtenberg (Berlijn). Ze werd ook veroordeeld voor een poging tot blokkade van een neonazi betoging in augustus 2006 en voor het bedekken van haar gezicht tijdens de protesten tegen een neonazi demonstratie in oktober 2006 richting de gevangenis van Tegel, waar Michael Regner “Lunikoff ” (zanger van een bekende neonazi groep) een straf van enkele jaren uitzit.
Ze werd ook veroordeeld tot 2 maanden onvoorwaardelijk voor een kraakactie in de Liebigstrasse in Friedrichshain, Berlijn.

Deze veroordelingen zijn duidelijk politiek gemotiveerd, om ervoor te zorgen dat een onbuigzame politieke activiste voor langere tijd achter tralies zou belanden.
Schrijf kaarten en brieven naar Andrea:

Andrea Neff (Bnr: 746/07/2)
JVA für Frauen
Arkonastrasse 56
13189 Berlin

Of geef geld: : Rote Hilfe e.V. Kontonummer: 7189590600 BLZ: 100 200 00 Berliner Bank Verwendungszweck: Soli Andrea

9 Reacties


Voor de procedure waaraan Thomas Meijer onderworpen is bestaat een naam: Schützhaft. Dat was een algemeen bekend begrip in de Nederlandse bezettingstijd. Concentratiekampen als Dachau en Oranienburg zijn daaruit voortgekomen.
Ik ga dit schandaal ook langs andere weg openbaar maken.

boos, grr

zei: Jan Bervoets op 19/06/2008 om: 13:24u

Hallo mensen, zien jullie waar je mee bezig bent? Die kerel zat vast voor een gewelddadige bankoverval, niet als politiek gevangene. Dit soort mensen is gewoon tuig, die er niet voor schuwen om de cassiere bij de bank die gewoon dr werk doet te verminken of als ze dat nodig te achten te doden. De samenleving zit niet op dit soort tuig te wachten, en benefietconcerten hiervoor organiseren draagt niet bij aan een beter beeld voor links activistentuig......

Lijkt me niet zo heel moeilijk te begrijpen toch?

zei: Hermann op 22/06/2008 om: 17:23u

" gewoon haar werk te doen..." " ...de samenleving zit niet te wachten op...." Enzv.
Hermann met dubbel nn
waar zit jou " samenleving" op te wachten ? Wees eens concreet over jou poitieke denkbeelden.

zei: Ray op 24/06/2008 om: 17:51u

Wel, wat ik wil zeggen is dat niet iedereen in die in de gevangenis zit daar onterecht zit. Sommige mensen zijn nou eenmaal uit op het verpesten van andermans leven voor eigen gewin, jammer maar helaas, de harde werkelijkheid. En als ik dan lees dat jullie alle gevangenissen willen afschaffen en het opnemen voor bankovervallers, dan beseffen jullie kennelijk niet zo goed wat de gevolgen daarvan zijn. Zit jij soms wel te wachten op bankovervallers? Misschien maakt dat het leven voor jou wel spannend, dat kan natuurlijk, maar het algemeen belang schiet er in ieder geval niets mee op. Inderdaad, die vrouw bij de bank doet gewoon dr werk, en dan verschijnt er zo'n terrorist die een wapen op dr hoofd zet en geld eist. Misschien kan ie beter gaan werken, met een goed salaris houdt de man vast nog wel wat over om aan liefdadigheidsinstellingen te geven, zeer nobel in dat geval, niet als het uit de bank gejat is.

zei: Hermann op 25/06/2008 om: 13:23u

Hermann, het pleiten tegen gevangenissen houdt niet het aanmoedigen van bankovervallen in. Het is moeilijk te controleren of iemand bankovervallen pleegt om "politieke activiteiten te financieren". Dat klinkt mij veel te vaag. Maar wat ook de motieven waren, veertien jaar is veel, zeker in isolatie.

In het bovenstaande gaat het er om dat Meyer Falk zeker niet langer vastgehouden mag worden dan waartoe hij veroordeeld is.
Veel anarchisten zullen niet makkelijk het woord tuig gebruiken in verband met gevangenen, maar dit houdt niet in dat dus maar het onder schot nemen van een lokettiste wordt toegejuicht. Zoals je zelf schrijft: die deed ook alleen maar haar werk. Het onder schot nemen van wie dan ook is niet anarchistisch.

zei: Prul op 25/06/2008 om: 14:29u

Waarom proberen mensen hier smoesjes te verzinnen of het minder erg maken van een misdrijf? Die vrouw die daar onder schot is genomen heeft misschien ook wel de rest van haar leven last van angst aanvallen. En waarom is 14jaar nou weer te lang? Was hij zeker zich niet er helemaal van bewust dat het strafbaar is om iemand te overvallen? En waarschijnlijk was het ook niet ze eerste contact met justitie!? Misschien moeten mensen gewoon eens hun eigen leven op orde krijgen voordat ze proberen te wereld te "verbeteren" met hun kansloze Lawaaidemonstraties en andere ongein. En altijd maar janken we worden te hard aangepakt.(lees artiekel over het ibt) Als criminelen werden we in de boeien geslagen wordt er geschreven. Nou het kan aan mij liggen maar volgens mij is het inbreken in een detentiecentrum en het vernielen van de hekken wel degelijk een criminele activiteit. Dus die mensen die dat doen dienen ook als criminelen te worden behandeld. Amen

zei: Jezus op 25/06/2008 om: 15:39u

Die mevrouw die " ook
maar haar werk doet op die bank " heeft er eigenlijk geen bezwaar om dat bij elkaar gestolen geld uit te delen. Mijn " inside info " leerd mij dat
dat bank werkers zeer regelmatig in grote getalen ontslagen worden.
Jammer maar helaas ; ga maar naar de steun. Oeps ! die was zo juist afgeschaft. die bank werkers zijn ook niet achterlijk. Waarom zijn Lawaai demo's kansloos ?
Jou krijgen ze er maar mooi mee op de kast ; je irriteerd je er aan. Het heeft je aandacht. Lees eens wat over anarcho-communisme voordat je zo ongenuanceerd in de aanval gaat. Het gaat bijv. over mijn vrijheid die niet ten koste van jou gaat, niet ten koste van jou MAG gaan.

zei: Ray op 25/06/2008 om: 19:10u

Nog even dit; geweld en
anarchisme dat is me wat.
Ik zie ook wel dat het enerzijds extreem vredelievend en geweldloos is maar er is ook een stroming die op een gegeven moment geweld niet afwijst.
Welke stroming was dat ook al weer ? Wat ik wel weet is dat er structureel geweld is inherent aan ingebakken in het politiek economisch systeem hier in het westen. Het valt niet mee een ander zijn keuzes te beoordelen en zelf lekker makkelijk in de zijlijn te staan lekker veilig. Steek ook eens je nek uit en kijk eens wat er gebeurd.

zei: Ray op 25/06/2008 om: 19:18u

Alles wordt natuurlijk slecht gedaan. De regering kan per definitie niets goeds doen, want het is de regering. En regeringen zijn kut. Bovendien bieden ze een mooie uitlaatklep om onder het mom van de lieve vrede een beetje te rellen en hier en daar een actie te voeren. Wat zou je anders moeten met al die opgekropte frustraties omdat je verder niks kan bereiken in je leven? Gefaald op school, thuis, de arbeidsmarkt, noem het maar op. Opeens heb je het, je wordt anarchist. Dan weet je tenminste waar je staat, iedereen hoort bij de samenzwering en jij en je clubvrienden zijn de enige die dat inzien en proberen dit bekend te maken.

Dat de regering alles fout doet, en zeker met die enorme stroom vluchtelingen die hierheen komen, dat kenne we niet hard genoeg roepen. Gelukkig zijn wij er, en gelukkig weten we ook hoe het WEL moet. Geef ons eens een dagje die macht, laat ons de Nederlanden eens een dagje runnen. Dan kunnen we laten zien hoe het wel moet, ontstaat er een utopische samenleving waarin iederreen met elkaar in vrede leeft. Dan is er geen politie meer nodig, en ook geen IBT, nee, wij schaffen gewoon alle regels af en dan doet iedereen waar ie zelf zin in heeft. Ideaal toch? En zo leven we natuurlijk heel vredig, lang en gelukkig naast elkaar en als we terugdenken aan vroeger, dan denken we: Waarom was er eigenlijk politie? Waarom zetten we eigenlijk illegalen uit? Waarom betaalden we belasting? Das toch helemaal niet nodig? Dat deden we immers in de oertijd ook niet, en daar zijn we weeer hard naar op weg.........

zei: Hermann op 27/06/2008 om: 23:00u


Powered by Greymatter