Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 





 

 

06/03/2008: "Foto's dwingen Peru zich te bekommeren om indianen"

De overheid van Peru heeft aangekondigd onderzoek te doen naar geďsoleerd levende Indianenstammen in de meest afgelegen delen van het Peruaanse Amazonegebied.
BRAZ-UNC-GM-08 (22k image)
Onbekende indianenstam op de grens van Peru en Brazilië
Deze aankondiging is gemaakt nadat Survival International unieke foto's van een geďsoleerd levende Indianenstam nabij de grens tussen Peru en Brazilië wereldkundig heeft gemaakt.
Klik op meer.

Naar schatting leven er in het grensgebied 500 Indianen die nog nooit contact hebben gemaakt met de buitenwereld. Deze Indianen dreigen met elkaar in conflict te komen nu enkele stammen van Peru naar Brazilië vluchten en daardoor de leefgebieden van andere stammen binnen dringen.

‘Het idee is om hen te beschermen, niet om contact met hen te maken,’ zei Ronald Ibarra, de directeur van het Peruaanse overheidsorgaan dat zich bezig houdt met indianenzaken, ‘een team van experts zal naar het gebied reizen om informatie te verzamelen en om te kijken of de illegale houtkap inderdaad voor de vlucht van Indianenstammen van Peru naar Brazilië zorgt.’

Behalve de veel gepubliceerde foto’s van de Braziliaanse stam, zijn er ook foto’s gemaakt van woningen van een Peruaanse stam dat op de vlucht is geslagen voor de illegale houtkap en nu op zo’n vijf kilometer afstand van de Braziliaanse grens verkeert.

In totaal komen er vijftien geďsoleerd levende Indianenstammen voor in Peru en allen worden met uitsterven bedreigd, voornamelijk door illegale houtkap en olie-exploratie. Elke vorm van contact met de stammen kan voor de Indianen desastreus zijn omdat zij geen resistentie hebben tegen voor ons normale ziektes zoals de griep en verkoudheid.

De directeur van Survival International, Stephen Corry, heeft gezegd: ‘Dit is een positieve, eerste stap van de overheid van Peru. Het is nu van belang dat er snel gehandeld gaat worden. De overheid moet een eind maken aan de houtkap, de houtkappers, goudzoekers en anderen uit het gebied waar deze stammen leven verdrijven, en er voor zorgen dat ook in de toekomst niemand de leefgebieden van deze Indianen betreedt.’

1 Reactie


Oh wat leuk. KUnnen we niet een paar Groenlinkse mensen een subsidie geven zodat ze er naar toe kunnen vliegen??
Of laten we in Burgerdierenpark een reservaat aanleggen.
Leuk, oh leuk...
maar de houtkap ten behoeve van SOJAplantages gaat wel door tbv. voer voor amerikaanse en europes diervoeders slecht

zei: richard walter op 16/06/2008 om: 12:37u


Powered by Greymatter