Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/07/2008: "Nieuwe anarchistische ontmoetingsruimte in Brussel"

Op 17 mei wordt in Brussel een nieuwe anarchistische ontmoetingsruimte geopend, Lokaal Akrata genaamd.
Acrata (21k image)
"Een ruimte voor ontmoetingen en discussies; een instrument dat dient om onze kennis
aan te scherpen en stevige grond te vinden om de confrontatie met de overheersing aan te gaan," aldus de intiatiefnemers.
Klik op meer.


Onlangs opende een anarchistisch lokaal in Brussel haar deuren. Een ruimte voor ontmoetingen en discussies; een instrument dat dient om onze kennis aan te scherpen en stevige grond te vinden om de confrontatie met de overheersing aan te gaan.

IN DE BIBLIOTHEEK van het lokaal vind je boeken en publicaties die vooral gaan over de geschiedenis van sociale strijd, de anti-autoritaire kritiek en het anarchistische gedachtegoed. Door de tijd heen uitte de strijd tegen de overheersing zich op verschillende manieren en terreinen: in de arbeidersbeweging, in de strijd tegen de vele vormen van gevangenis en vervreemding, in het verzet tegen de technologisch-industriŽle vervuiling, in de stormloop tegen de vele
onderdrukkingsmechanismen die kind zijn van autoriteit. IdeeŽn en geschiedenissen die strijdervaringen en -perspectieven delen en aansporen tot revolte. Je kan deze publicaties ter plaatse consulteren of uitlenen.

IN HET ARCHIEF kan je vele voorgaande nummers van anarchistische, revolutionaire en anti-autoritaire publicaties terugvinden Ė net zoals de geschreven sporen van agitatie (posters, pamfletten, teksten...)
uit onze eigen omgeving.

BIJ DE DISTRO van het lokaal kan je publicaties (bladen, boeken en brochures) verkrijgen met als gemeenschappelijke grond de onverzoenlijkheid tegenover deze wereld van uitbuiting en onderdrukking.

Naast de gewone openingsuren, zullen in het lokaal ook regelmatig discussieavonden en andere activiteiten georganiseerd worden.

Opening op 17 mei 2008
* vanaf 14u: voorstelling van het project, opening van de bibliotheek en de distro
* om 20u : ĎLa raison du plus faibleí Speelfilm over werkloze arbeiders in het Luikse die besluiten de legaliteit te overschrijden om te nemen wat hen toekomt..

Openingsuren
* elke donderdag van 17u tot 21u
* elke zaterdag van 14u tot 18u

Adres
Groot Eilandstraat 32, 1000 Brussel
acrata@post.com

Bijdragen in de vorm van financiŽle ondersteuning, publicaties, boeken, brochures zijn erg welkom...


Powered by Greymatter