Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/04/2008: "Een door normen en waarden vergiftigde samenleving"

Nog een achterstallig bericht. We leren eruit dat die ooit zo rode Zaanstreek vergeven is van moderne NSB-ers tegenwoordig. Zoveel tips voor de politie...

bouw_boot (10k image)
Een bericht van 2 mei jongstleden: klik op meer

ZAANDAM - Vijf uitgeprocedeerde asielzoekers van de bajesboot op de Achtersluispolder in Zaandam hebben vrijdagmiddag geprobeerd te ontsnappen. Via een achteruitgang zijn zij naar buiten gegaan en vervolgens zwemmend gevlucht. De mannen zitten in het detentiecentrum in afwachting van uitzetting.

De politie startte een massale zoektocht waarbij een speedboot van de KLPD, een helikopter, vijf honden en meerdere eenheden werden ingezet. De politie ontving ook tips van mensen uit de omgeving die verdachte personen met een nat pak hadden zien rennen. De politie doorzocht scheepswerven, binnenschepen, bedrijven en wist in eerste instantie twee ontsnapte personen aan te houden op het industrieterrein. Een van hen werd door een politiehond gebeten in zijn arm en been nadat hij naar de hond zou hebben getrapt. Medische behandeling wordt op het detentieplatform, waar de twee weer naartoe zijn gebracht, gegeven.

Tegen 17.00 uur werden nog twee ontsnapte personen in de kraag gevat. Zij hadden zich verscholen langs een oever aan de Rijshoutweg en zijn ook teruggebracht naar het detentieplatform. Naar de laatste wordt nog uitgekeken.

(via Buitenlandse Partner, uit de provinciale pers. Een persbericht dat weer prachtig weergeeft hoe gelijkgeschakeld de Nederlandse berichtgeving is. Detentieplatform, natuurlijk niet: bajesboot - een productie trouwens van bouwbedrijf Ursem, dat ook de gevangenis op Schiphol heeft gebouwd, u weet wel, dat van die brand).


Powered by Greymatter