Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/03/2008: "Wereldproefdierenweek 2008: Actie in Nederland en BelgiŽ"

De Anti Dierproeven Coalitie demonstreerde bij het Consulaat van Nepal in Amsterdam in het kader van een internationale campagne om de export van apen tegen te gaan. Vele Nepalese rhesus apen, makaken, worden momenteel voorbereid op een nieuw bestaan in Amerika waar hun leven eindigt als proefdier, zonder enige warmte en genegenheid, alleen en omgeven door handschoenen, pakken en monddoekjes. De druk wordt opgevoerd door activisten in binnen- en buitenland om de exportvergunningen in te trekken. Nog steeds is geen enkele aap vanuit Nepal vervoerd naar dierproefcentra en dat willen we graag zo houden. In hartje Amsterdam werden zowel de toeristen in het Engels aangesproken als de bewoners van Amsterdam om Nepal te boycotten als paradijselijk vakantieland.

25mrt08philipmorris (87k image)

Klik op meer om verder te lezen!

Daarna gingen we door naar het BPRC te Rijswijk, waar we vandaag voor de tweede maar zeker niet voor de laatste keer demonstreerden. Ook vandaag weer was de politie in groten getale aanwezig, wat gezien het vreedzame karakter van onze demonstraties weinig meer dan puur machtsvertoon lijkt te zijn. Tenzij het BPRC wat te verbergen heeft natuurlijk, wat ook zeker het geval is als je kijkt naar wat ze met onschuldige en weerloze aapjes uitspoken achter gesloten deuren en ramen. Maar de tijd dat het BPRC ongestoord zijn gang kon gaan is voorbij, en na het succes van Science Link zal ADC keer op keer de spotlights zetten op deze apenhel.

Na een geslaagde actiedag in Nederland donderdag, was het gisteren de beurt aan BelgiŽ! Ook hier voerden we een hele dag actie naar aanleiding van Wereldproefdierenweek voor de rechten van de dieren in laboratoria.

bprc24april08b (71k image)

We begonnen om 10.30u bij de Ambassade van Nepal, Brugmannlaan 210 te Brussel. Het was de tweede keer dat we er stonden. Net zoals in Nederland donderdag lieten we duidelijk onze afkeer horen over Nepals plannen om apen te gaan exporteren naar dierproeflaboratoria wereldwijd.

De internationale campagne om deze perverse handel te stoppen groeit met de dag! Zowel in Nepal zelf als daarbuiten voeren activisten actie om de Nepalese autoriteiten te dwingen deze plannen stop te zetten. Dat ons protest niet in dovemansoren viel, werd duidelijk toen de ambassadeur ons binnenvroeg voor een onderhoud. Hij beloofde ons na afloop alles te doen wat in zijn macht ligt om deze export van apen te stoppen. ADC zal echter niet stilzitten, wij zullen doorgaan met ons protest bij de Nepalese ambassades tot zij het exporteren van apen voor eens en voor altijd verbieden.

Daarna ging het verder richting Philip Morris, Grauwmeer 14 te Leuven. Wat ons meteen opviel waren de vele beveiligingscamera's die Philip Morris rond zijn gebouw geplaatst had. Die stonden er vorige keer nog niet. Wat hebben jullie te verbergen Philip Morris, dat je je gruwellaboratorium als een echte burcht aan 't beveiligen bent. Beveilig zoveel je wil, wij weten wat er binnen gebeurt. Onschuldige dieren moeten tegen hun wil sigaretten roken... Perverser kan het niet!!! Het gaat met jullie van kwaad naar erger.

nepal25mrt08 (82k image)

Tevergeefs proberen jullie kritische politici aan jullie kant te krijgen, op het matje geroepen worden door de Minister van Volksgezondheid om uitleg te moeten geven over jullie onzinnige testen, en last but not least om ethische redenen geen milieuvergunning kunnen krijgen om jullie laboratorium uit te breiden.

Nu we de bouw van een groot dierproeflaboratorium in Nederland, genaamd Sciencelink, hebben tegengehouden, zullen we ons nog meer focussen op jullie, Philip Morris. De media vertoonde weeral veel interesse, een voorbeeld vind je hier.
We eindigden in stijl bij GlaxoSmithKline, Rue de líInstitut 89 in Rixensart. Elke medewerker die het terrein verliet, werd geconfronteerd met de gruwel waarvoor zij verantwoordelijk zijn. In dit laboratorium zitten zo'n zeventigduizend dieren, waaronder honden en apen, bang hun dood af te wachten. GSK is een fout bedrijf, ook al doen zij er alles aan een positief imago te creŽren. Onzin natuurlijk, GSK maakt onnodig dieren kapot, goed wetende dat er ondertussen genoeg alternatieven voor dierproeven voorhanden zijn.

Bekijk ook de videoreportage, klik hier

Meer info, kijk dan op www.stopdierproeven.org


Powered by Greymatter