Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/24/2008: "Dinsdag 29 April benefiet voor de Anarchistische Groep Amsterdam/de Vrije Bond"

Komt allen !
51987 (347k image)
O, o als dit maar geen Majesteitsschennis is !!!

Benefiet voor de Anarchistische Groep Amsterdam
Met vega eten, infostand met tijdschriften, boeken, brochures e.d.
Live optreden van "Drowning Dog" anarcho hiphop uit San Fransisco
en DJ "Malatesta" hiphop uit San Fransisco.
en meer DJ's met punk tot disco en van Crust tot Cumbia

Deur open om 19:00
entree voor donaties

Dit alles in de "Eigenaardig"
Verbindingsstraat 19 in Amsterdam

Kijk op Drowning Dog voor de muziek.
En op Eigenaardigover de lokatie

Anarchistische Groep Amsterdam/de Vrije Bond
postbus: 16521 1001 RA Amsterdam
bezoekadres: Anarchistische Bibliotheek
iedere zaterdag van 14:00-18:00
Eerste Schinkelstraat 14-16 Amsterdam
lezen: Directe Actie
onregelmatig verschijnend gratis blad van de AGA
nieuwe webstek:www.agamsterdam.wordpress.com

10 Reacties


smile zie ook geenstijl en at5 website.

zei: X op 24/04/2008 om: 18:41u

Lachen!

PVV wil spoeddebat over feest tegen de koningin 2008

PVV wil spoeddebat over feest tegen de koningin 2008

DEN HAAG (ANP) – De PVV wil donderdagavond een spoeddebat houden over een feest van de Anarchistische Groep Amsterdam onder het motto ’Dood aan de koningin’. Tweede Kamerlid Hero Brinkman vindt dat de anarchisten met dit
benefietfeest „echt te ver gaan".

Zie ook: Website Anarchistische Groep Amsterdam

De Amsterdamse Anarchisten organiseren het feest dinsdag 29 april, aan de vooravond van Koninginnedag. Op de uitnodiging staat een afbeelding waarop de koningin geblinddoekt is en aan een strop bungelt.

Brinkman vindt dat de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken moeten
aangeven hoe ze de anarchisten kunnen aanpakken. Wat het PVV-Kamerlid betreft wordt de organisatie verboden.

Hij vermoedt dat het feest is georganiseerd vanuit kraakpand Vrankrijk aan de Spuistraat in Amsterdam. Brinkman wil dat de politie daar binnenvalt en het pand ontuimt.

Reformatorisch Dagblad 24-04-2008

zei: andere x op 24/04/2008 om: 19:40u

Nog wat berichtjes, eerst Telegraaf en dan Elsevier:

do 24 apr 2008, 19:48
PVV wil spoeddebat over feest tegen de koningin
DEN HAAG - De PVV had donderdagavond een spoeddebat willen houden over een feest van de Anarchistische Groep Amsterdam onder het motto 'Dood aan de koningin'. Tweede Kamerlid Hero Brinkman vindt dat de anarchisten met dit benefietfeest „echt te ver gaan”. Hij kreeg in de Kamer echter geen enkele steun voor een spoeddebat.

De Amsterdamse anarchisten organiseren het feest dinsdag 29 april, aan de vooravond van Koninginnedag. Op de uitnodiging staat een afbeelding waarop de koningin geblinddoekt is en aan een strop bungelt.

Brinkman vindt dat de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken snel moeten aangeven hoe ze de anarchisten kunnen aanpakken. Wat het PVV-Kamerlid betreft wordt de organisatie verboden. Hij vermoedt dat het feest is georganiseerd vanuit kraakpand Vrankrijk aan de Spuistraat in Amsterdam. Brinkman wil dat de politie daar binnenvalt en het pand ontuimt.

VVD-Kamerlid Fred Teeven noemde het feest van de anarchisten „smakeloos”, maar vindt het een taak voor de politie en het Openbaar Ministerie om hier werk van te maken. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema gebruikte woorden van gelijke strekking.

Uiteindelijk moest Brinkman genoegen nemen met een schriftelijke verklaring van het kabinet over de kwestie.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam liet weten „met interesse kennis te zullen nemen” van de flyer. Een woordvoerster kon niet zeggen of juridische stappen zullen worden genomen. Ook de gemeente zei nog niet op de hoogte te zijn van de flyer.

PVV: Spoeddebat over 'dood aan koningin'-feest

donderdag 24 april 2008 18:45

Het feest van de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) met het thema 'Dood aan de koningin' gaat volgens PVV-Kamerlid Hero Brinkman 'echt te ver'.

Krakersfeest gaat volgens Brinkman te ver

Zijn partij wilde hierover donderdagavond een spoeddebat houden in de Tweede Kamer, maar kreeg geen steun van de andere partijen.

Verboden
Volgens Brinkman moeten de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken aangeven hoe ze anarchisten kunnen aanpakken. De PVV wil dat de groepering wordt verboden.

De krakers houden het feest op dinsdag 29 april, een dag voor Koninginnedag, met het doel geld in te zamelen voor hun groepering. Op de flyer van het feest is een geblinddoekte koningin te zien die aan een strop bungelt.

'Smakeloos'
VVD-Kamerlid noemde de flyer 'smakeloos', maar vindt het een taak van politie en Openbaar Ministerie (OM) om hier iets aan te doen. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema zei iets soortgelijks.

Vrankrijk
Brinkman denkt dat het feest is georganiseerd vanuit het beruchte kraakpand Vrankrijk aan de Spuistraat in het centrum van Amsterdam. Het Kamerlid wil dat de politie het pand ontruimt.

Door Claudia van Zanten

zei: weer x op 24/04/2008 om: 21:18u

Wat nou, kraakpand Vrankrijk? Gekocht met de dubbeltjes en kwartjes van de f***ing beweging!
Een gelegenheid om te vernemen dat de PVV nog een Kamerlid heeft, en een die vergeten is hoe zijn Führer haar na haar kersttoespraak een moslimvriendinnetje noemde. Ze willen daar werkelijk over iedere scheet een spoeddebat houden, lijkt het.

De executie vindt op zijn Iraans plaats, zie ik. Ruim veertig jaar na Provo is er weer mogelijkheid genoeg om te provoceren, blijkbaar. Tja, over smaak valt wel degelijk te twisten, maar wil ik mij begeven in het gezelschap van Teeven en Halsema? Zo dan maar: ik ben tegen de doodstraf, punt. Sterker nog, ik ben tegen alle strafrecht (zie vooral ook het voorgaande stukje van Thom).

zei: Prul op 25/04/2008 om: 13:07u

En nog wat grappige berichten van internet geplukt....

Poster kraakfeest zorgt voor ophef

25-04-2008 Door: Daan van den Enden

PVV-kamerlid Brinkman wil strafvervolging wegens majesteitsschennis.
PVV-kamerlid Hero Brinkman heeft het niet op krakers. Zo veel is duidelijk. Brinkman is faliekant tegen het kraken van leegstaande panden. "Je mag wat mij betreft nooit een pand kraken. Al staat het 15 jaar leeg. Krakers nemen het recht in eigen handen. Ze moeten met hun takken van andermans spullen blijven. Het is de taak van de gemeenten om hier wat aan te doen."

'Dood aan de koningin'

Brinkman zegt zich wekelijks bezig te houden met het volgen van de kraakscene. "Ik bezoek regelmatig websites en ik heb ook bronnen binnen die wereld die me op de hoogte houden." Ook het bekende weblog GeenStijl, dat vaak negatief bericht over Nederlandse krakers, kan rekenen op de bijzondere aandacht van Brinkman. Daar stuitte hij op het bericht over de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA). Deze extreem-linkse groepering geeft op vooravond van koninginnedag een feest met als titel 'Dood aan de koningin'. Op een poster van het feest is een geblinddoekte koningin Beatrix afgebeeld, hangend aan een strop. "Dat is gewoon een doodsbedreiging", aldus de Almeloër. "De ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie moeten hier wat aan doen. Daarom heb ik een spoeddebat aangevraagd."

Geen steun

Volgens Brinkman was de reden dat hij uiteindelijk geen steun kreeg uit de kamer voor het spoeddebat een vrij knullige. "Eerst kreeg ik de toezegging van de VVD voor hun steun. Maar omdat door omstandigheden het begin van het reces al was ingegaan, trokken zij hun steun in. Door het debat waren we namelijk minstens anderhalf uur uitgelopen. Daar hadden ze geen trek in. Een prominent VVD-kamerlid zei me: normaal altijd Hero, maar nu niet."

Terroristische organisatie

Brinkman is nog lang niet klaar met zijn strijd tegen de kraakbeweging. "Ik ga nu een brief aan de Tweede Kamer opstellen om deze kwestie alsnog aan te kaarten. Ik wil ook dat de AGA en vergelijkbare groepen op de lijst van terroristische organisaties worden gezet. Dat zou onder andere betekenen dat tegoeden en andere financiële en economische middelen worden bevroren. Dan hebben ze geen bestaansrecht meer."
Openbaar Ministerie
Het OM van Amsterdam bekijkt of AGA strafbaar is, weet woordvoerder Franklin Wattimena. "De poster van het feest licht nu bij het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie. Gekeken wordt of het affiche beledigend, opruiend of bedreigend is. In dit soort gevallen moet altijd rekening gehouden worden met de context. Isoleer je de afbeelding van de koningin, dan is er zeker sprake van een strafbaar feit. Nu ligt dat genuanceerder."
Bij AGA was niemand bereikbaar voor commentaar.

En de Gazet van Antwerpen:

Koningin Beatrix aan de galg op anarchistische flyer

In Nederland circuleert een poster met een afbeelding van koningin Beatrix die aan een galg bengelt. De Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) is verantwoordelijk voor de poster. AGA maakte de poster en bijhorende flyer voor een feest op de avond voor Koninginnedag.

Op het anarchisten-benefiet met het thema 'Dood aan de koningin' kan in ruil voor een donatie 'vegan' worden gegeten. Verder zijn er optredens van Drowning Dog uit San Francisco en dj Malatesta.

Het OM in Amsterdam zegt "met interesse kennis te zullen nemen” van de flyer. Een woordvoerster kon niet zeggen of juridische stappen zullen worden genomen.

Als het aan PVV-Kamerlid Hero Brinkman ligt wordt AGA verboden. Hij vermoedt dat het feest is georganiseerd vanuit een kraakpand. De PVV'er wil dat de politie daar binnenvalt en het pand ontruimt.

(Bron: Fok.nl)

zei: x op 25/04/2008 om: 20:03u

Oh en in de Vrankrijk schijnt een wedstrijd te worden gehouden om de meest beledigende en majesteitsschennende poster of flyer te maken. Zie http://indymedia.nl/nl/2008/04/52005.shtml

zei: x op 25/04/2008 om: 20:13u

waarom moet dat dan in de vrankrijk als het benefiet voor de AGA in de eigenaardig is in de pijp? dus fock die poster wedstrijd en kom dinsdag naar het benefiet feest voor de anarchistische groep amsterdam.

zei: wub op 25/04/2008 om: 22:05u

Tja, en dan schijnt er inmiddels een heus opsporingsonderzoek te zijn ingesteld. Er is majesteitsschennis geconstateerd! Het Openbaar Ministerie heeft op een paar plekken de postertjes laten verwijderen.
Volgens Roel van Duijn maakt de AGA het anarchisme te schande, want hij is nog meer tegen geweld dan tegen de monarchie. Ook wist hij te melden dat de makers van deze poster waarschijnlijk wilden... PROVOCEREN! Tot zover het post-anarchistische ex-gemeenteraadslid, ex-provo en levend fossiel Van Duijn. Je kunt het nog eens nakijken op de site van Netwerk: http://www.netwerk.tv/archief/6951642/2766/Beatrix_aan_de_galg.html

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, eerst wordt nog eens gekeken wie erachter zit.

http://www.nrc.nl/binnenland/article1071475.ece/OM_laat_posters_verwijderen_wegens_majesteitsschennis

Het feestje in Eigenaardig schijnt overigens heel gezellig te zijn geweest.

zei: x op 01/05/2008 om: 21:52u

Merkwaardig hoor - iemand op huidskleur, seksuele gezindheid of geslacht aanvallen - daarvoor is het huis te klein. Geloof wordt meer een probleem, al kun je het joodse geloof beter met rust laten. Christenen, dat zit altijd goed, vooral als je gristen schrijft, leuk en hartstikke opstandig weetjewel!
En met over iemands leeftijd beginnen zit je blijkbaar helemaal goed. "Levend fossiel Van Duijn".

Ik merk dat Van Duijn totaal vergeten lijkt hoe hij zelf ooit begonnen is (of hij mocht het, en anderen niet), en ik vind dat behoorlijk naar, maar ik accepteer niet dat hij op zijn leeftijd wordt aangevallen. Zelfs als je wilt sterven voordat je oud wordt heb je dat te laten.

zei: Prul op 02/05/2008 om: 12:11u

Och, volgens mij hoef je niet perse oud te zijn om als levend fossiel rond te lopen. Er zijn ook volop jongere anarchisten die claimen dat het anarchisme per definitie geweldloos is. Er wordt een erg Nederlandse traditie voortgezet, een soort anarchisme dat volledig voorbijgaat aan de reele maatschappelijke verhoudingen - wat dat betreft is er niet veel veranderd in een eeuw tijd.
En ach, het is natuurlijk aardig dat iemand in de gaten houdt dat er niet gediscrimineerd wordt op leeftijd. Maar het moet ook niet te gek worden - zo meteen mag je bejaarde nazi's niet meer aanvallen omdat het de schijn zou kunnen hebben dat je hen niet aanvalt omdat ze vieze nazi's zijn, maar omdat ze oude sokken zijn.
Beetje offtopic bij dit onderwerp, maar nogmaals: Brigitte Bardot is een nazi. En dat is ze niet vanwege haar leeftijd, maar omdat ze ranzige opvattingen heeft en die ook propageert.
Roel van Duijn is daarentegen geen nazi. Hij is wel een figuur die hopeloze opvattingen over het anarchisme verkondigd als de absolute waarheid en als zodanig is hij inderdaad een levend fossiel. Maar ja, dat past misschien ook wel bij het hedendaagse Nederlandse anarchisme...

zei: x op 02/05/2008 om: 23:10u


Powered by Greymatter