Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/22/2008: "Wereldproefdierenweek: Acties over de hele wereld"


Deze week is het weer Wereldproefdierenweek. Deze week staat natuurlijk in het teken van dierproeven en de acties hier tegen. Ook in Nederland en BelgiŽ worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de actiedagen die staan gepland op donderdag en vrijdag door de Anti Dierproeven Coalitie.

25 (8k image)

Een steun in de rug zal het vast wel zijn, nadat vorige week definitief de stekker uit het project Sciencelink werd gehaald. De Anti Dierproeven Coalitie voerde hier sinds augustus vorig jaar actie tegen door middel van flyeracties in Venray zelf en de fakkeloptocht afgelopen december in Venray. Nu Sciencelink van de baan is kan de Anti Dierproeven Coalitie zich weer focussen op nieuwe campagnes, en dat gaan ze dan ook doen tijdens de Wereldproefdierenweek.

Donderdag zal actie gevoerd worden bij de ambassade van Nepal, die apen wil exporteren voor de vivisectie-industrie. Later die dag zal ook BPRC aan de beurt zijn. In dit gruwelijke primatencentrum in Rijswijk vinden jaarlijks duizenden primaten de dood tijdens dierproeven.

Vrijdag zal de Anti Dierproeven Coalitie actie voeren in BelgiŽ. Wederom een actie bij de ambassade van Nepal, een van de nieuwe campagnes van ADC. Daarna is het de beurt aan Phillip Morris, eveneens een nieuwe campagne van ADC. Phillip Morris test maar al te graag smerige sigaretten in haar lab in Leuven. Uiteindelijk zal de proefdierenweek in Nederland en BelgiŽ afgesloten worden met een gedreven protest bij GlaxoSmithKline. In Rixensart, waar GlaxoSmithKline gevestigd zit, worden o.a. honden en apen de dood in gejaagd voor dierproeven. Daarnaast is GlaxoSmithKline tevens de grootste klant van het commercieel en omstreden dierproefcentrum Huntingdon Life Sciences.

Natuurlijk wordt niet alleen in Nederland en BelgiŽ actiegevoerd tegen dierproeven deze week, maar dit gebeurd wereldwijd van de V.S. tot Oostenrijk en van Zweden tot Venezuela. Overal ter wereld zullen mensen de straat op gaan om te vechten voor de dieren, die dag in dag uit systematisch worden mishandeld en vermoord in diverse dierproefcentra's wereldwijd.

Meer informatie is ook te vinden op de website van de Anti Dierproeven Coalitie: http://www.stopdierproeven.org

(Bron:Animal Rights Media)


Powered by Greymatter