Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/14/2008: "Vers fruit voor iedereen"

Er waren tijden waarin anarchisten in deze streken (Nederland enzo) voor vrije appeltjes pleitten, en zelfs voor het vrijgeven - in het kader van de vrijheid van drukpers - van peertjes.
Al was niet iedereen voor vrije peertjes, en vrije appeltjes lagen bij de Rein Leven Beweging ook wat moeilijk.

270px-Goudreinet (8k image)
Klik op meer

De Tweede Feministische Golf bracht nogal wat kritiek op peertjes. Terecht, maar het is een rekbaar begrip. Ik ga er niet over uitweiden, en we dachten misschien dat we de discussie al gehad hadden.
Peertjes zijn gewoon niet relevant. Maar bij GroenLinks denken ze er anders over. En bij de PvdA.

En bij het programma waarin de kopij van De Vrije wordt opgemaakt.

Ik moet aan twee anekdotes denken.

Een man is bezig zijn lusten te botvieren op (in meer dan een betekenis) een vrouw. Plotseling voelt hij iets vochtigs op zijn rug. "Wat is dat?" vraagt hij verbaasd. "O, ik schil een peertje," zegt zij.

De andere is een wijze les die ik bij de cursus bureauredactie die ik een aantal jaren geleden heb gevolgd kreeg. Let op wat je doet als je "vervang alles" indrukt.
Een roman heeft als hoofdfiguur ene David. In overleg met de redactie besluit de schrijver er Bob van te maken, want het is niet de bedoeling dat de lezer denkt dat de hoofdfiguur joods is. David wordt Bob.
Maar Bob bezoekt in de roman ook Firenze.
Daar bewondert hij tot ontsteltenis van de lezers de Bob van Michelangelo (dat malle beeld staat altijd buiten in plastic als ik in die stad ben; het is ook niet eens de echte, die krijg je niet te zien).

Goed, mensen, we kunnen het bij de Vrije niet over appeltjes en peertjes hebben, oftewel zeks en proono. Dat laatste kunnen we ook wel missen. Het eerste doet toch wel wat pijn.

peertjes (9k image)

2 Reacties


Net terug van concert van Billy Bragg. Hij bracht Sexuality ten gehore, en ik dacht aan de hoes van de single, waarbij hij aan de weg voor het bord van het county waar hij vandaankomt staat, hij dekt de Es af. En Ian Dury schiet me te binnen met zijn beroemde intro: "I'm from Essex".
Kan ik het er zomaar over hebben op De Vrije? Ik probeer het maar even...

(Het antwoord is: wel als commentaar, niet als redactionele bijdrage. Nou breekt mijn klomp).

Appetjesuality; Esappeltjes (en Susappeltjes, Wesappeltjes, Appeltjesbierum - weet u er nog een?).

zei: Prul op 15/04/2008 om: 12:15u

Erg geinig artikel Prul, leuk gevonden. Censuur maakt een hoop creativiteit los bij kunstenaars.

De reden dat deze woorden gecensureerd worden is gelegen in het feit dat op de server waar DeVrije op draait ook meerdere forums e.d. draaien.
Veel van deze forums worden gespammed door onverlaten met advertenties e.d. voor se-x en porn-o sites.
Door deze woorden uit te filteren scheelt dat webmasters een hoop schoonmaak werk. Misschien mij ook wel voor DeVrije. Dan houd ik in ieder geval meer tijd over om appeltjes te eten wink

zei: Bolus op 15/04/2008 om: 09:25u


Powered by Greymatter