Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/28/2008: "En ons commentaar op het schokkende nieuws uit Den Haag..."

...was een grap die niet begrepen werd. En een grap die niet begrepen wordt is geen grap, en commentaren daarbij maken het alleen maar erger.

Dus toch maar even ernstig dan.

schaapskop (63k image)

Klik op meer

Op zich is het geruststellend dat Nederland ook weer niet de internationale opener is, waarvan steeds gedacht werd dat het 't zou zijn. Het valt reuze mee. Het belangrijkste nieuws is dat een van die Deense o zo scherpzinnige tekenaars via zijn vakbond een zeker Nederlands Kamerlid voor de rechter gaat slepen.
Het is wel merkwaardig: men mag de profeet van de islam niet afbeelden, en hoe dan ook is er niemand die kan getuigen hoe de man er heeft uitgezien. (Hetzelfde geldt voor Jezus, van wie velen als vanzelfsprekend denken dat hij lijkt op de figuur van bidprentjes of in de kinderbijbel, of op ikonen). Ondanks dit afbeeldingsverbod blijkt iedereen meteen Mohammed met een bom op zijn hoofd op die zogenaamde cartoon herkend te hebben. Ook dat Nederlandse Kamerlid.
Dit is gebaseerd op een goed verstopt berichtje bij de BBC.
Al-Jazeera vindt het helemaal niet de moeite van het vermelden waard: Irak, Colombia en Zimbabwe zijn wel wat belangrijker.
CNN opent wonderlijk genoeg, naast Irak, met de chaos op Heathrow. Ergens verstopt een boze reactie van de EU op een Nederlandse anti-islamoprisping. Yahoonews had er niets over.
Wacht maar tot de tekenfilm van Jami (wie?) komt, over een paar weken...

De ironie - moet de rancuneuze Nederlander die vierkant achter Limburgs Troefkaart voor de VVD - zo is hij ooit in de Tweede Kamer beland - stond, nu teleurgesteld een nieuwe Führer zoeken?

[Eerst stond hier iets over een pseudo-schandaal dat de Hofvijver vreselijk in beroering zou hebben gebracht, als niet.... Andere Media stelden het voor alsof dit door ANP-redacteur, ex-Vrije-redacteur Toof Brader in de wereld zou zijn geholpen. Hetgeen dan ook weer niet waar moet zijn gewest (alsof het mij of u kan schelen). Enfin, naar mijn weten is dit de eerste keer dat een bericht hier is weggejaagd door commentaar, toch een primeur].

3 Reacties


"Al-Jazeera vindt het helemaal niet de moeite van het vermelden waard"stond gister toch op de voorpagina van Al-Jazeera

zei: x op 28/03/2008 om: 17:38u

Tja, gisteren is vandaag niet, schreef hij filosofisch...

zei: Prul op 28/03/2008 om: 18:50u

mooie foto van geert liefde

zei: vikkie op 28/03/2008 om: 20:49u


Powered by Greymatter