Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/19/2008: "Vijf jaar later"

Op de avond van mazdeïstisch Nieuwjaar, Nowroez, gevierd in Iran maar ook in Irak, begon vijf jaar geleden de aanval op Irak. De omvangrijkste vredesbeweging uit de geschiedenis - voorzover bekend - heeft de invasie niet voorkomen. Op zich is het een wonder dat de woede en frustratie hierover in de landen die de bezettingstroepen lever(d)en zo rustig geuit worden - als ze al geuit worden.

bikebomr (36k image)
Verwijzing naar een uitzondering - klik op meer.


Op 6 maart werd een lichte bomaanslag gepleegd op een recruteringskantoor van het VS-leger op Times Square, New York. De dader zou op een fiets zijn komen aanrijden en na het gooien van de bom weer doorgereden zijn. Of dit waar is, is onzeker. Maar in het kader van de anarchistenschrik, die opmerkelijk genoeg rondwaart bij de heersende klasse in de VS, is de fietser al legendarisch geworden in anarchistische kringen, en de afgebeelde sticker dient de legende te versterken.
De aanslag werd 's avonds uitgevoerd, er was alleen wat materiële schade.

- Door de mainstream media genegeerd: de Wintersoldier-sessies van Afghanistan- en Irakveteranen, die getuigen van hoe het er eigenlijk aan toegaaat. Meer hierover hier, hier en hier.
Hieronder een foto uit Abu Ghraib, waarmee geïllustreerd wordt dat de bekende scènes waarvoor wat intellectually challenged soldaten veroordeeld zijn geen uitzonderlijke ontsporing vormden.

ingangabughraib (17k image)


Powered by Greymatter