Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/04/2008: "Geweldloze chemische oorlogsvoering van Sea Sheperd"

Japanse walvisjagers zijn gisteren (3 maart 2008) vanaf het Sea Shepherd schip Steve Irwin bestookt met stinkbommen gemaakt van rottend boter.
SeaShepherd030308 (26k image)
Leden van Sea Shepherd waaronder de Nederlander Laurens de Groot gooien stinkbommen
Ook werd het Japanse verwerkingsschip de Nisshin Maru bekogeld met een chemische substantie die in combinatie met water het dek spekglad maakt. Geweldloze chemische oorlogsvoering noemde kapitein Paul Watson de actie.
Klik op meer.

Wel wees hij er op dat slechts gebruik is gemaakt van organisch materiaal dat bovendien niet giftig is.

De actie tegen de Japanse walvisjagers vond plaats in de ochtend van 3 maart nadat het snellere schip van Sea Shepherd, de Steve Irwin, het Japanse fabrieksschip twaalf uur had achterna gejaagd. Nadat men langzij was gekomen, werden 24 flessen met rottend boter naar de Nisshin Maru gegooid. De stank van dit spul zou dagen moeten kunnen blijven hangen. Daarnaast werden pakketjes met het glijmiddel op het dek geworpen waardoor het slachten van de walvissen aan dek zeer wordt bemoeilijkt. het spul zou moeilijk van het dek verwijderd kunnen worden omdat het in combinatie met water alleen maar beter gaat werken.

Tijdens de actie klonk vanaf het Japanse schip een bandopname met een vrouwenstem waarin stopzetting van de actie werd geeist en gewaarschuwd werd dat betreding van het schip zou leiden tot aanhouding.

Watson liet daarop per radio weten dat de Jappanners in de territoriale wateren van AustraliŽ geen enkele autoriteit hebben.

Vervolgens hield het schip van Sea Shepherd een halve mijl afstand omdat de stank niet te harden zou zijn geweest. Er zou geen walvis meer gevangen zijn sinds Sea Shepherd is teruggekeerd na in AustraliŽ bijgetankt te hebben. Men heeft de indruk dat de jagers dit jaar nog niet de helft van de walvissen zullen slachten die men van plan was te vangen.


Powered by Greymatter