Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/02/2008: "Mohamed Boumedine in hongerstaking voor zijn vrijheid"

Mohamed Boumedine eist zijn onmiddellijke vrijlating en stopzetting van de pogingen om hem uit te zetten. Hij is één van de vele mensen die afwisselend vogelvrij rondloopt en vastzit in de opsluit-uitsluit-carroussel.
logo_hongerstaking (7k image)
Sinds vrijdag 29 februari zit Mohamed in het nieuwe detentiecentrum in Alphen aan den Rijn. Sinds 13 februari is hij in hongerstaking.
Klik op meer.

Mohamed was bevriend met Rachid Abdelsalam, de man die in de nacht van 2 op 3 februari overleed in de bajesboot in Rotterdam, nadat bewakers de hulproepen van zijn celgenoten hadden genegeerd. Sinds Mohamed Boumedine, die op dezelfde afdeling zat als Rachid, het overlijden van zijn vriend wereldkundig maakte, begon de ellende voor hem pas goed...

10 februari 2008:

Tijdens een twee uur durende solidariteits-lawaaidemonstratie bij de boten laten de gevangenen van zich horen door op de ramen te bonken en tegen de deuren te trappen. Als de demonstratie ten einde is, komt het interne bijstandsteam in de cel van Mohamed Boumedine. Tien mannen met maskers, schilden en knuppels storten zich op hem. Ze nemen hem in een wurggreep, draaien zijn arm op zijn rug en gaan met een aantal man bovenop hem zitten, terwijl ze hem schoppen waar ze kunnen. Ze slepen hem naar een observatiecel waar hij zes dagen zal moet blijven. Hij wordt als enige van de lawaaimakers gestraft; de andere negen isolatiecellen blijven leeg…

De eerste twee en een halve dag krijgt Mohamed niets te eten of te drinken. Bij navraag beweren de bajesboot autoriteiten dat hij "gewoon drie maal per dag eten krijgt" en dat "de plateau’s leeg terug komen" en dat "meneer dus wel degelijk eet" en tot slot dat "er heel goed voor die meneer gezorgd wordt".
Pas daarna wordt er daadwerkelijk begonnen met het verstrekken van eten en drinken.

13 februari 2008:

Mohamed besluit, nog in de observatiecel, in hongerstaking te gaan. Hij voelt zich steeds zieker, en krijgt verkeerde medicijnen die hij weigert in te nemen.

16 februari 2008:

De nacht voordat hij uit de observatiecel zal komen, vindt de bewaking hem bewusteloos op de grond. Hij wordt gereanimeerd en naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Daar krijgt hij diverse infusen toegediend. De daaropvolgende morgen wordt hij overgeplaatst naar het gevangenisziekenhuis in Scheveningen en behandeld met kalmerende middelen.

NB: in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen is, naar telefonisch blijkt, in weekeinden géén arts aanwezig!

20 februari 2008:

Men vindt hem voldoende opgeknapt om terug te keren naar de bajesboot. Daar aangekomen moet hij zijn spullen te pakken, om te worden overgeplaatst naar detentiecentrum Alphen aan den Rijn. Tijdens deze overplaatsing raken spullen zoek en vernield. De overplaatsing brengt hem echter niet naar Alphen maar naar Schiphol Oost.

Daar wordt hij voor de eerste nacht door twintig marechaussees naar de observatiecel gebracht, waarna hij de volgende dag pas naar de afdeling mag.

29 februari 2008:

Mohamed is vijftien kilo afgevallen. Men probeert zijn hongerstaking te breken: dagelijks wordt er gedreigd hem naar de observatiecel te brengen. Door iets te drinken heeft Boumedine dit tot nu toe weten te voorkomen.

In de morgen van 29 februari kreeg Mohamed bezoek van een ‘terugkeerfunctionaris’. Deze beweerde de benodigde papieren te hebben om hem uit te zetten naar Marokko. Dit is echter niet het geval en moet worden gezien als een volgende intimidatiepoging. Mohamed heeft de terugkeerfunctionaris hierna niet meer gezien en is, bij gebrek aan zicht op uitzetting, alsnog overgeplaatst naar Alphen aan den Rijn. Hij voelt zich slecht, maar is vastbesloten door te gaan met de hongerstaking.

Je kunt hem steunen door hem te schrijven of een kaartje te sturen:

Mohamed Boumedine
Detentiecentrum Alphen aan den Rijn
Postbus 2261
2400 CG ALPHEN AAN DEN RIJN

http://www.vrijheidvanbeweging.nl

2 Reacties


voor mensen die mohamed willen steunen in zijn strijd tegen de bajes.
kunnen zaterdag 8 maart naar de lawaai demonstratei komen bij alphen aan den rijn, zie ook : http://indymedia.nl/nl/2008/03/50587.shtml

zei: lawaaimaker op 03/03/2008 om: 22:32u

Wat ik niet begrijp in dit verhaal is de reden van Mohamed om zo zich heftig te verzetten tegen uitzetting naar Marokko.
Is dat niet bekend of wil hij dat niet bekend maken?
Heeft hij asiel aangevraagd?

zei: Ferry op 19/03/2008 om: 23:31u


Powered by Greymatter