Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/02/2008: "Zat. 8 mrt: Lawaaidemo tour tegen vreemdlingendetentie"

devrijedemo (146k image)
Zaterdag 8 maart zal er een reeks demonstraties tegen vreemdelingendetentie plaatsvinden. Om 13.00 begint het eerste protest bij de bajesboten in Zaandam, daarna zullen achtereenvolgens Schiphol en Alphen aan den Rijn bezocht worden. Door middel van veel lawaai zullen we de gevangenen laten weten dat zij niet worden vergeten.
Demonstreer mee tegen de opsluiting van vreemdelingen en migranten!


Migranten en vluchtelingen in Nederland worden op vernederende en discriminerende manier behandeld. Het uitzetbeleid is onmenselijk en onacceptabel en schendt de rechten van mannen, vrouwen en kinderen.
De bajesboten en detentiecentra zijn een onderdeel van een vreemdelingenbeleid dat gericht is op uitsluiting, opsluiting en deportatie.
De dagelijkse praktijken op de boten en in detentiecentra zijn een verschrikking. Vernedering en racisme voeren de boventoon, noodzakelijke medische zorg wordt niet verleend, en de gevangenen worden structureel geďntimideerd doormiddel van repressieve maatregelen zoals isolatie.
Afgelopen februari heeft dit regime een Algerijnse man de dood in gejaagd.
Opgesloten in een bajesboot te Rotterdam werden zijn hartklachten ‘behandeld’ met hoestsiroop. Meer medische zorg werd niet geboden, onderzoek werd niet gedaan.
Het verhaal van Mohamed Boumedin vertelt ons wat er gebeurt als mensen protesteren tegen de behandeling in de bajessen. (zie http://www.indymedia.nl/nl/2008/02/50574.shtml)
Ter ondersteuning van Mohammed en alle andere gevangen in vreemdlingendetentie zullen we zaterdag 8 maart aanstaande van ons laten horen! Geen mens is illegaal!
De demotour start om 13:00 bij de bajesboten te Zaandam. Het tijdsschema is als volgt:
13:00 Zaandam
14:15 Schiphol
15:30 Alphen aan den Rijn
Voor meer informatie mail: demolawaai@yahoo.com
Er vertrekt een bus vanuit Amsterdam, om 11:30 verzamelen Bollox (1e Schinkelstraat 14-16). Kaartjes voor deze bus zijn 3,50 en kunnen via bovenstaand mailadres gereserveerd worden.
( zie ook http://www.indymedia.nl/nl/2008/02/50131.shtml )
De vorige keer dat er een lawaaidemonstratie gehouden werd bij de bajesboten te Zaandam zijn alle arrestanten gearresteerd. Zonder enige reden werden zij enkele dagen vastgehouden, en vervolgens zonder dagvaarding, onderzoek of wat dan ook weer op straat gezet. Het was duidelijk dat de Zaanse politie protesten bij de bajesboten in de kiem wil smoren en mensen ontmoedigen hier te demonstreren. Het is daarom belangrijk dat we zaterdag met veel mensen zijn en laten zien dat wij ons niet laten afschrikken door dit soort intimidatietactiek!

demolawaai@yahoo.com


Powered by Greymatter