Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/29/2008: "Het anarchistische spook werkt nog steeds"

Een van de vele dramatische rechtszaken tegen activisten in de VS in de 'Green scare' categorie speelt zich momenteel af en is grotendeels 'live' te volgen op Indymedia Portland.
BrinanaWaters001 (7k image)
Briana Waters
Het gaat om de zaak tegen Briana Waters.
Klik op meer.

Briana Waters is een held. Als een van de weinigen heeft ze geweigerd om te buigen voor de repressie en de dreiging van levenslange gevangenisstraf. Veel andere aangeklaagden hebben bekend in een poging om strafvermindering te regelen.

Sommigen zijn zelfs volledig doorgeslagen en omgedraaid tot informanten van de staat. Deze kunnen zelfs rekenen op kwijtschelding van elke straf.

Maar Briana dus niet. Als ze schuldig gevonden wordt, is de kans groot dat ze tot 35 jaar veroordeeld wordt (met daarbij de achteloze clausule: mandatory minimum sentence, dat wil dus zeggen: tenminste 35 jaar!).

Sinds gisteren is ze bezig met haar verdediging. Daar werd een van de vele truuks van de aanklagers doorgeprikt: gemanipuleerde foto's. Het is maar een kleinigheid in dat hele circus, maar toch. De rechter (en jury) hadden foto's voorgelegd gekregen, die gemaakt waren na een huiszoeking in een boshut. Daarbij werd gedaan alsof die foto's toonden wat ze aantroffen.

Doorvragen van de advokaat van Briana leerde dat ze er een ware terroristen-tentoonstelling van hadden gemaakt door zoveel mogelijk anarchistische lectuur uit de kasten te halen en op tafel te leggen voor de foto.

Een boek van Homerus of een artikel dat door een non wasgeschreven, die in het echt op tafel hadden gelegen, werden voor het gemak maar weggehaald. "We showed what we thought was relevant".

Uit het verslag van de zitting: (H(alla) is een smeris, D de advokaat van de verdediging): "Then they talked about the raid of Justin Solondz's cabin. (in 2007?) An exhibit photo was shown that showed a variety of anarchist literaturedisplayed (with Anarchy magazine on top).

Halla admitted that the literature was arranged for display and photos by the FBI, and had not been found that way in the cabin. He also acknowledged there was a lot of other material in the cabin, and Fox offered as evidence a copy of the Iliad, by Homer, and an article entitled Fate of the Earth by a Dominicannun.

D: So you took out anarchist materials and showed them to the jury!
H: We showed what we thought was relevant.
D: So you didn't think anything non-Anarchist was relevant."

Zie Indymedia Portland voor meer informatie.

Bijdrage van onze VS-correspondent.


Powered by Greymatter