Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/12/2008: "Migranten en anarchisten vechten tegen ontruiming krottenkamp in Griekenland"

Een gezamenlijke demonstratie van (illegale) migranten en anarchisten hebben de sloop van een krottenkamp in het Griekse Patras voorlopig stop gezet.
Patrasphoto1243 (29k image)
Anarchisten en migranten demonstreren gezamenlijk
De autoriteiten waren overgegaan tot de sloop van het krottenkamp waar meer dan duizend immigranten uit vooral Afghanistan en Koerdistan hun toevlucht hebben gezocht na aankomst in deze havenstad.
Klik op meer.

De laatste paar jaar zijn duizenden vluchtelingen er in geslaagd de Griekse havenstad Patras te bereiken in de hoop om uiteindelijk in Italië te belanden. Deze migranten worden echter geconfronteerd met mensonterende levensomstandigheden in moderne sloppenwijken. De autoriteiten verwelkomen deze mensen slechts met vervolging en een onmenselijke behandeling.
Patraskataylismos230108proxwrwntas (21k image)
Modern Westers krottenkamp: veel plastic en zelfs hier en daar een schotelantenne!

In het weekend van 19 en 20 januari j.l. kregen de migranten in hun krottenkamp een ‘laatste waarschuwing’ van de autoriteiten. Een dag later werd het kamp door de politie omsingeld. Solidariteitsdemonstraties die de dagen daarna werden gehouden, konden de autoriteiten er niet van weerhouden met de sloop van de sloppen te beginnen. Op 23 januari werden de eerste onderkomens met de grond gelijk gemaakt.

Op 29 januari sloot de meerderheid van de sloppenbewoners (meer dan duizend mensen) zich echter aan bij de solidariteitsdemonstratie van die dag en eisten waardigheid en asiel. Deze demonstratie verraste de autoriteiten volkomen en kreeg in de lokale media veel aandacht. Daardoor werd de verdere sloop van de onderkomens van de migranten gestaakt.

Voorlopig wint de solidariteit het in het Griekse Patras.

Foto's vind je hier, hier en hier.


Powered by Greymatter