Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/03/2008: "Griekse fascisten gedekt door oproerpolitie bij confrontatie met anarchisten"

Griekse fascisten die vandaag in het centrum van Athene demonstreerden, zijn slaags geraakt met anarchisten.
Athene03022007 (25k image)
Opmerkelijk was dat de met stokken bewapende fascisten zich ongehinderd konden ophouden in de linies van de oproerpolitie die de anarchisten te lijf ging.
Klik op meer.

De demonstratieve mars van de Grieks extreem-rechtse group Gouden Dageraad (Golden Dawn) met zo'n 60 deelnemers trof een groep van zo'n 400 anarchisten. Er volgens verschillende confrontaties die tot in de achteraf straatjes plaatsvonden. Het winkelend publiek zou zich in winkels hebben moeten verschuilen.

De Griekse politie liet tegenover het persbureau Reuters weten dat de anarchisten met stenen en molotov-cocktails zouden hebben gegooid. Ze hadden zich in het centrum achter barricades verschanst.

De politie zette het stadscentrum van Athene af tijdens de schermutselingen wat een grote verkeerschaos veroorzaakte.

Twee politiemannen en twee anarchisten zouden daarbij licht gewond zijn geraakt maar ernistige gewonden zijn uitgebleven.

De Gouden Dageraad, een extreem-rechtse groep met contacten in de Europese neo-nazi scene, ging de straat op ter herdenking van het conflict dat Griekenland en Turkije in 1996 hadden om het onbewoonde eiland Imia (Grieks) of Kardak (Turks) en dat destijds bijna een oorlog tot gevolg had.

Op Indymedia Athene is commotie ontstaan over het feit dat allerlei opnamen laten zien dat met stokken uitgeruste fascisten zich ongehinderd konden ophouden in de linies van de oproerpolitie die de anarchisten aanvielen.


Powered by Greymatter