Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/30/2008: "Het begint al verdacht op genocide te lijken"

Regelmatige bulletins: zoveel Taliban gedood. Je krijgt ze nooit te zien, af en toe lekt door dat er enkele tientallen kinderen of vrouwen onder die Taliban zaten. Daar weet de propagandamachine ook raad mee: die lafbekken gebruiken de mensen als schild, in plaats van zich gewillig door onze jongens te laten afschieten. Alleen: als dat zo is, schieten onze jongens en meisjes dus bewust op kinderen en vrouwen. Afghanistan dagelijks onder vuur namens de Noordatlantische Verdragsorganisatie (proef die woorden), van Nederlandse zijde à raison van een kwart miljoen euro per dag (misschien helpt de herinnering aan de portemonnee beter dan het vermelden van de doden).

damadola (13k image)
Klik op meer

Novumbericht van gisteren 29 januari:
Nederland maakt zich schuldig aan ernstige schendingen van het oorlogsrecht in Afghanistan. Dat zeggen twee advocaten die maandag aangifte hebben gedaan tegen de Nederlandse regering en de top van de krijgsmacht, schrijft Trouw. De Nederlandse militairen zouden onvoldoende rekening hebben gehouden met de aanwezigheid van burgers.

Volgens de advocaten Nico Steijnen en Meindert Stelling, die actief zijn voor de vereniging Juristen voor Vrede, gaat het onder meer om een gevecht in het district Chora waarbij tussen de vijftig en zeventig burgerslachtoffers vielen. De meeste van hen zijn volgens onafhankelijk onderzoek door Nederlands vuur gedood. De Navo-commandant in de provincie Uruzgan typeerde het gebruik van zware infanterie door de Nederlanders als strijdig met het oorlogsrecht. Zijn meerderen waren volgens Trouw een andere mening toegedaan.

Het Openbaar Ministerie doet al onderzoek naar het gevecht in Chora in juni, maar volgens de vredesadvocaten heeft Nederland al in 2003 in Afghanistan burgerslachtoffers gemaakt. De juristen stellen in de krant dat de Navo zichzelf een vrijbrief heeft gegeven om de leiders van de Taliban 'buitenrechtelijk te executeren'.

De aangifte heeft betrekking op onder anderen de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn en secretaris-generaal van de Navo Jaap de hoop Scheffer en de hoogste ambtenaren van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie. Volgens Trouw wordt naar verwachting woensdag bekend of het OM de klachten in behandeling neemt. De advocaten, die eerder onder meer probeerden Nederland vervolgd te krijgen voor luchtaanvallen in het voormalige Joegoslavië, hebben al laten weten naar het gerechtshof te stappen als het OM niets doet met de klacht.
- Tot zover het Novumbericht.

Hier een jurist uit de VS aan het woord die uit de doeken doet dat het wel degelijk genocide is wat er in Afghanistan wordt uitgespookt.

1 Reactie


Wijziging van strategie
voorgesteld aan Platform
tegen de nieuwe oorlog of hoe ze zich noemen als
eenvoudig demonstrant nav. Noordwijk enzv.
Geen demo alleen maar de vertrekkende dan wel
arriverende avonturiers
domoren crimineeltjes
in Nederlands uniform
vanuit die plek bekend als Uruzgan te trakteren
op rotte eiers rot fruit
ed. Is voor zo ver ik weet niet overgenomen;
Er wordt druk de horror
clown uitgehangen (Clolonel) de opvolger van " taarten " iets voorgelezen of theatraal
" doodgelegen " ; dan had dat taarten en met ketchup gooien meer effect. Mijn pleidooi dus voor rotte eiers of
de veganistische variant
(ha ha) rot fruit gooien.
Wel hard kunnen weglopen want " de jongens " vers uit Uruzgan gaan slaan zo veel is zeker.De demo in Noordwijk nav. " verlenging " : het plein van de demo was toch wel erg leeg.
Het laat maar weer eens zien
hoe politiek actief
( not !) Nederlanders zijn. We zijn maar met weinig buiten parlementair aktie voerenden in Newderland. Raymond

zei: rotte eiers en rot fruit op 02/02/2008 om: 15:46u


Powered by Greymatter