Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/21/2008: "Wie redt de walvissen?"

Nadat eerder Sea Shepherd claimde dat door hun acties de Japanse walvisvloot al dagenlang geen walvis had gevangen, eiste vandaag Greenpeace dezelfde eer op.
het-fabrieksschip-de-nisshin-m-2 (43k image)
Het varend slachthuis van de japanse walvisjacht
Wat blijkt? Terwijl Sea Shepherd achter de walvisjagers aanzit, volgt Greenpeace het verwerkingsschip waar de walvissen worden geslacht. Van samenwerking is geen sprake, ze kunnen elkaars bloed wel drinken, bij wijze van spreken!
Klik op meer.

Het persbericht van Greenpeace luidt als volgt:

Japanners jagen al tien dagen niet meer op walvissen doordat Greenpeace het Japanse fabrieksschip van de walvisvloot achtervolgt. Alleen op dit schip kunnen de walvisjagers geharpoeneerde walvissen binnenhalen en hun vlees verwerken en invriezen. Greenpeace heeft nu ook twee van de drie vangstschepen in zicht.

"Vanochtend zagen we walvissen voor de boeg van het vangstschip zwemmen. Zo lang wij de schepen opjagen zijn zij gelukkig veilig", aldus Nederlandse actievoerster Jetske Nagtglas aan boord van de Esperanza. Mocht de Japanse vloot de jacht op de Zuidelijke Oceaan hervatten, dan zal Greenpeace er met vreedzame middelen alles aan doen de walvissen te beschermen.

Actievoerders van Greenpeace voeren vrijdag in rubberbootjes naar het vrachtschip om het Japanse teken voor 'nep' voor het woord 'research' op de romp van het vrachtschip te houden. Hiermee willen ze aangeven dat het zogenaamde onderzoek waarvoor de Japanners honderden walvissen doden, bedrog is. De walvisjagers bespoten de actievoerders, waaronder rubberbootbestuurster Jetske Nagtglas, vanaf hun schip met ijskoud water.

Door de acties van Greenpeace keren nu ook de Japanse media zich steeds meer tegen de walvisjacht. De grootste Japanse krant, de Asahi Shimbun, vraagt zich letterlijk af 'waarom de Japanse regering zo vasthoudend blijft jagen op walvissen', terwijl bijna niemand het walvisvlees wil eten. Jetske Nagtglas: "De Japanse walvisjacht is totaal nutteloos, het onderzoek levert niets op en niemand wil het vlees eten. De voorraden walvisvlees in Japan worden alleen maar groter. Japan moet per direct stoppen met deze nutteloze slacht en haar vloot terughalen uit de Zuidelijke Oceaan."


Powered by Greymatter