Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/21/2008: "Heruitgave Spektakelmaatschappij eindelijk verschenen"

Het heeft inderdaad lang geduurd, maar het is nu eindelijk zover: de uitgave De spektakelmaatschappij, geschreven door Guy Debord, is weer volop leverbaar.
debord (30k image)
Dit boek verscheen voor het eerst in 1967 als theoretisch geschrift van de Situationistische Internationale, aan de vooravond van de troebelen van mei 1968, waarin deze organisatie na tien jaar van niet aflatende agitatie en compromisloze kritiek een verregaande invloed had.
Klik op meer.

DE SPEKTAKELMAATSCHAPPIJ Door Guy Debord
“Dit boek moet gelezen worden in de wetenschap dat het welbewust geschreven is met de bedoeling de spectaculaire maatschappij schade te berokkenen. Het heeft nooit iets verkondigd wat buitensporig is”. Zo besluit Guy Debord (1931-1994) zijn voorwoord uit 1992 bij de derde Franse editie van De spektakelmaatschappij.

Na het verschijnwen in 1967 is het boek, dat met recht en reden Het Kapitaal van de twintigste eeuw is genoemd, vele malen herdrukt en in meer dan twaalf talen vertaald; in 1973 werd het door de auteur zelf verfilmd.Belangrijke toevoegingen aan De spektakelmaatschappij over de meest opmerkelijke ontwikkelingen die zich sinds het verschijnen van het boek in onze maatschappij hebben voorgedaan, zijn het Voorwoord bij de vierde Italiaanse editie uit 1979, toen het staatsterrorisme hoogtij vierde in het “laboratorium van de contrarevolutie”, zoals de Italiaanse staat indertijd werd genoemd; en de Commentaires sur la société du spectacle uit 1988 waarin, een jaar voor de val van de Berlijnse Muur, wordt beschreven hoe er aan de wereldwijde taakverdeling tussen de rivaliserende rijken van de zogenaamde Communistische wereld en het vrije Westen, voorgoed een eind is gekomen door te fuseren in de gezamenlijke vorm van het “geïntegreerde spektakel” dat nu overal bestaat.De werken van Guy Debord, inclusief de scenario's van zijn films, en vele artikelen uit het tijdschrift Internationale Situationniste zijn tegenwoordig veelal in het Engels verkrijgbaar. Daarnaast raadplege men het Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam - www.iisg.nl. Oorspronkelijke titels:La Société du Spectacle (1967)Uit het Frans vertaald door Jaap Kloosterman en René van de Kraats (1976)Préface à la quatrième édition italienne de “La Société du Spectacle”(1979)De Nederlandse vertaling hiervan verscheen eerder bij Uitgeverij De Lantaarn te Amsterdam (z.j.)Avertissement pour la troisième édition française (1992)Uit het Frans vertaald door Els van Daele.

Particuliere geinteresseerden worden in eerste instantie doorverwezen naar Internationale Boekhandel het Fort van Sjakoo te Amsterdam - Die heeft immers reeds 150 exemplaren afgenomen. De uitgave is ook verkrijgbaar bij De Rooie Rat in Utrecht, bij Rosa in Groningen en via Zwart & Rood in Gent.

In de boekhandel kost het boek 12 euro.

Het is ook mogelijk om het boek rechtstreeks bij de Dolle Hond te bestellen, reken er dan echter op dat de levertijd kan oplopen tot ruim een maand!
Stort tien euro op gironummer 4937573 ten name van MvdLinde te Amsterdam, vermeldt duidelijk uw adres en heb geduld.

Wederverkopers kunnen contact opnemen met de Dolle Hond via dollehon@dds.nl

Vraag niet waarom maar De Vrije looft een exemplaar uit van de nieuwe uitgave van De Spektakelmaatschappij aan degene die als eerste het juiste antwoord geeft op de volgende vraag:

Waarom kan de levertijd van De Spektakelmaatschappij oplopen tot een maand?
a. In Amsterdam is nog maar één postkantoor en die ligt aan de andere kant van de stad.
b. Het postkantoor in Amsterdam sluit al om 18.00 uur.
c. Administratie; wat is dat?
d. Het strak inpakken van het boek is een heidens karwei.
e. De uitgever sjouwt liever al zijn boeken mee naar de Pinksterlandagen in Appelscha
f. (naar goed anarchistisch gebruik) ... verzin je eigen originele reden...

4 Reacties


Eenvoudig: het spektakel van de levering is de levering van het spektakel! En de levertijd van de maand is de maand van de levertijd. Dialectiek, weet je wel.
En ik hoef mijn prijs niet, want ik heb alle drukken en alle voorwoorden en nabeschouwingen al - en zelfs de dissertaie van René Sanders - waarmee ik natuurlijk weer helemaal fout zit, en ik mocht waarschijnlijk toch al niet meedingen. big grin

zei: Prul op 22/01/2008 om: 01:02u

MvdLinde is zich niet bewust van de spektakelmaatschappij en de spektakelmaatschappij is zich niet bewust van MvdLinde.
Een propagandische grachtenbak zonder bewustzijn van de dimensie tijd en de tijd van het bewustzijn onwaardig.

zei: sjaak M. op 22/01/2008 om: 20:34u

Allemaal veel te prozaïsch. Laat de uitgever nauw lekker traditioneel een maal in de maand een giroafschrift krijgen en niet aan online bankieren of girotellen doen. Papier is geduldig zegt men...
En inderdaad vinden wij dat ex-Fort medewerkers niet mee mogen dingen smile

zei: Sjaak J. op 23/01/2008 om: 12:49u

Omdat bij ieder exemplaar de afdeling 'Knippen & Plakken' begint met knippen en plakken.En dat kan enige tijd duren.Heb geduld...

zei: sjaakweg op 28/01/2008 om: 13:46u


Powered by Greymatter