Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/18/2008: "Japanse walvisjagers laten gegijzelde bemanningsleden Sea Shepherd vrij"

De twee door de Japanse walivisjagers gevangen genomen bemanningsleden van Sea Shepherd zijn vanochtend vroeg overgedragen aan een Australisch douaneschip.
SeaShPottsy_Giles_4 (17k image)
Giles Lane en Benjamin Potts na hun vrijlating
Na ruim zeven uur keerde het tweetal terug op het Sea Shepherd schip Steve Irwin.
Klik op meer.

Beide mannen waren blij om te worden herenigd met hun scheepsmaten en lieten weten graag de achtervolging op de Japanse walvisjagers voort te zetten. "Het duurde niet lang voordat de walvisvaarders zich realiseerden dat ze een grote PR-fout hadden gemaakt door ons op hun schip vast te houden,"zei Benjamin Potts. “We maakten hen duidelijk dat Sea Shepherd is toegewijd om hun illegale walvisjacht te stoppen.”

De twee lieten weten dat de bezorgdheid die mensen hadden getoond zeer te waarderen maar benadrukten dat alle aandacht dient uit te gaan naar de wrede jacht op de walvissen. Zelf was het tweetal goed behandeld door de Japanners behalve bij hun aanhouding toen het er ruig aan toeging.

De Steve Irwin zet het hinderlijk volgen van de Japanse walvisvloot onverdroten voort. Kapitein Paul Watson liet weten dat er inmiddels acht dagen zijn voorbij gegaan dat er geen walvissen zijn gedood. "Elke dag dat we de jagers kunnen stoppen is een overwinning. we zullen doorgaan met te interveniëren, blokkeren, lastig vallen van de walvisjagers wanneer de gelegenheid zich voordoet'"

Inmiddels heeft de Australische rechter bepaald dat de Japanse walvisvloot geen dieren mag doden in het Antartische gedeelte dat tot het territorium van het land behoort.

1 Reactie


hoi mensen van de vrije,
nog even iets zeggen over de andere discussie over sea shepherd:
het was niet mijn bedoeling om venijnig te doen, ik vond het net een interessante discussie en ik begreep beide kanten wel.
ik stoor me ook totaal niet aan de publicaties rond sea-shepherd, ik vind ze interessant.
als ik ooit ns wat meer tijd heb wil ik ook wel is wat schrijven voor de vrije, over anarchisme in belgie enzo.
groeten
jasper

zei: jagua op 25/01/2008 om: 21:27u


Powered by Greymatter