Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/16/2008: "Anarchistische Groep Den Haag opgericht"

Tijdens de anarchistische bijeenkomst die gisteravond in de Piratenbar van De Vloek in Scheveningen plaatsvond, is de Anarchistische Groep Den Haag opgericht.
FAU22 (11k image)
Het gros vand de twintig aanwezigen gaf aan wel te voelen voor een meer georganiseerd optreden der anarchisten in de hofstad.
Klik op meer.

Hoewel de avond niet in het teken stond van een vast plan, programma of doel was wel de wens nadrukkelijk aangegeven te komen om tot groepsvorming te komen. Zowel de oudere als de jongere aanwezigen bleken hier wel voor te voelen. Het organiseren van themabijeenkomsten werd hierbij voorlopig als leidraad gehanteerd. Overige activiteiten zullen moeten voortvloeien uit de te ontwikkelen groepsdynamiek.

Voor de jongere garde speelt de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) een inspirerende rol. De Amsterdammers zal dan ook gevrgaad worden hoe zij destijds hun groep hebben gevormd.

Den Haag heeft een lange traditie wat betreft de aanwezigheid van anarchistische groepen. Nadat het anarchisme zich als sociale beweging in Nederland ontwikkelde, zo rond 1885, heeft de stad steeds anarchistische groepen gekend. Deze oude beweging heeft tot in de jaren zestig van de vorige eeuw stand gehouden en hield haar bijeenkomsten in het Volksgebouw dat in handen was van de sociaal-democraten. Dit pand bevond zich aan de Prinsengracht 76 waar momenteel een afdeling van de Jutters is gevestigd. (De Jutters bekommeren zich om jongeren met psychiatrische problemen).

Na Provo en de Kabouters was het in de jaren zeventig en tachtig de tijd van het Haags Anarchisten Kollektief (HAK). Daarna hield Karl Kreuger tot zijn dood in 1999 de fakkel van het 'georganiseerde anarchisme' brandende.

Uiteraard wensen we de Anarchistische Groep Den Haag veel succes toe!

3 Reacties


Wat betekend die merkwaardige overwinnings lauwerkrans bij die ster en vlaggen ?
Een voorschotje op de toekomst ? ha ha ha
In ieder geval is het nieuwe jaar goed gestart met een terug trekkende beweging van vriend Norder ..

zei: Ferry op 17/01/2008 om: 22:30u

Van Harte gefeliciteert de anarchisten uit Den Haag! AGA helpt u graag met alle vragen. Alleen dat lauwerkrans vind ik lelijk tussen die mooie vlaggen. Kunnen jullie niet iets anders bedenken?
Verder goede initiatief, eindelijk weer een stad bij!

zei: Andrea op 18/01/2008 om: 15:06u

Oude symbolen platgetreden paden;
vlaggen gezwaai waar bescheidenheid zou moeten
zijn gezien de magere
resultaten van " Anarchisme" in Nederland.

zei: Raymond op 30/01/2008 om: 15:35u


Powered by Greymatter