Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/16/2008: "Gemeente Den Haag trekt rechtszaak tegen De Vloek in"

De gemeente Den Haag heeft vandaag het kort geding ingetrokken dat zij tegen kraakpand De Vloek in Scheveningen had aangespannen. De zaak zou morgen dienen.
PeterBosDeVloek (30k image)
Peter Bos van De Vloek had er afgelopen zaterdag bij de demonstratie alle vertrouwen in
De gemeente liet in een persbericht weten dat zij 'eerst helderheid over de exacte juridische status van de gebruikers' wil. De toenmalig projectleider van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling heeft de krakers immers in 2003 schriftelijk toestemming gegeven er een culturele broedplaats te vestigen.
Klik op meer.

De gemeente geeft hiermee dus toe dat ze haar zaak bij nader inzien niet op orde heeft. Een blunder van de eerste orde.

Hieronder volgt de persverklaring die De Vloek vandaag uitgaf.

Kort geding van de baan

De gemeente Den Haag heeft op het laatste nippertje het kort geding tegen de Vloek ingetrokken. Morgenochtend om 9.30 uur zouden de Vloek en de gemeente voor de Haagse rechtbank de degens kruisen over de toekomst van de culturele vrijplaats in de Scheveningse haven.

De gemeente zegt in een persverklaring eerst helderheid over de exacte juridische status van de Vloek te willen. Tevens wil de gemeente ons meer tijd geven om na te denken over een alternatieve locatie.

De Vloek is verheugd dat het kort geding is afgeblazen. De ijzersterke juridische positie, de massale steun die de Vloek de afgelopen weken heeft mogen ontvangen en de geweldige piratendemonstratie van afgelopen zaterdag hebben ongetwijfeld de druk opgevoerd en bijgedragen aan de omslag van de
gemeente.

De Vloek roept de gemeente op om een goede discussie te voeren over de toekomst van de Vloek en andere broedplaatsen in de stad. We hopen dat de gemeente lering trekt uit de gang van zaken en werkelijk serieus aan de slag gaat met de bestaande broedplaatsen in de stad. Bestaande broedplaatsen mogen niet langer als obstakels voor stedelijke ontwikkeling worden gezien, maar juist als waardevolle initiatieven die een plek verdienen in de toekomstige invulling van de stad.

De Vloek staat open voor constructief overleg met de gemeente. Voorwaarde is wel dat de gemeente zich niet langer laat leiden door de belangen van projectontwikkelaars, maar uitgaat van het publieke belang van zowel broedplaatsen als watersportorganisaties. De Scheveningse haven is groot genoeg om iedereen een plek te bieden en er werkelijk een bruisend en gevarieerd gebied van te maken.

Om met de woorden van wethouder Marnix Norder uit de Nota van Uitgangspunten Scheveningen-kust te eindigen:

“Scheveningen Haven is een interessant gebied voor cultuur. Het is een omgeving waarin de creatieve sector zich van nature thuis voelt, als hij tenminste niet teveel wordt ‘aangeharkt’ de komende tijd.”

E viva e viva
El Lokal Pirata!!!

En natuurlijk iedereen onwijs bedankt die ons heeft gesteund de afgelopen weken. Zonder jullie hadden we het niet gered.

Actiegroep de Vloek Blijft
Hellingweg 127
2583 DZ Scheveningen


Powered by Greymatter