Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/08/2008: "Projectontwikkelaar stapt uit dierproefcentrum Venray"

Acties van dierenactivisten hebben ervoor gezorgd dat projectontwikkelaar Van der Looij per direct is gestopt met de aanleg van het bedrijfsterrein Science Link in Venray. Science Link profileert zich als een groot high techcentrum voor biotechnologiebedrijven maar blijkt grotendeels een dierproefcentrum te zijn.
flyer009 (28k image)
Volgens Van der Looy Projektmanagement nam de kritische houding van bepaalde dierenrechtengroepen 'dreigende en onacceptabele vormen' aan. Of het omstreden project nu voortgezet kan worden, is maar zeer de vraag.
Klik op meer.

Sinds augustus hadden diverse groeperingen het gemunt op het bedrijvenpark langs de A73, waar volgens de activisten dierproeven zouden gaan worden uitgevoerd. Vorige maand nog gingen enkele honderden demonstranten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) in Venray de straat op om te protesteren tegen de plannen. Zestig miljoen zou Science Link kosten waardoor 400 arbeidsplaatsen zouden ontstaan volgens de gemeente.

In de kerstnacht werden de huizen van projectmanagers van Van der Looy in Weert beklad met activistische leuzen. Deze actie werd volgens animalrights.nl, een mediaplatform voor dierenrechtenactivisten, uitgevoerd door het Dieren Bevrijdings Front. Volgens een verklaring van het Dieren Bevrijdings Front hebben actievoerders hun huizen beklad met de leus ‘Stop Sciencelink, stop dierproeven’ en het minder vriendelijke: ‘Wij eisen dat jullie stoppen met de bouw of het meewerken hieraan. Nu was het alleen maar wat verf, binnenkort zijn wij niet meer zo vriendelijk. Tot volgend jaar’.

De ADC kondigt op haar website aan mogelijke kandidaten voor opvolging niet met rust te laten: "Mochten er eventueel al geïnteresseerden zijn om Van der Looy als projectontwikkelaar op te volgen, dan zeggen we hierbij al dat jullie ons voor je deur kunnen verwachten, niet 1 keer, maar keer op keer."

Een woordvoerster van de gemeente Venray sprak maandag van een „ernstige situatie” en noemde het „zorgelijk” dat bedrijven zich terugtrekken na acties van dierenbeschermers. Het college van burgemeester en wethouders beraadt zich dinsdag over de zaak. De woordvoerster bevestigde dat nog geen enkel bedrijf een handtekening voor vestiging op het bedrijvenpark heeft gezet.

Het CDA in de Tweede Kamer heeft maandag opheldering gevraagd aan de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma verbaast zich erover dat „dierenactivisten nog steeds zo eenvoudig hun terreur op ondernemers kunnen uitoefenen”. Hij wil dat het kabinet de gemeente Venray maximaal ondersteunt om de plannen te kunnen uitvoeren.

In het programma NOVA pleitte de CDA-er voor gebiedsverboden voor dierenactivisten en beklaagde de verantwordelijke wethouder van Venray zich over het feit dat ook hij met e-mails wordt bestookt. Wel vijf tot tien per dag!

Inderdaad zijn de 'dreigementen' niet van de lucht en is het opnieuw opmerkelijk hoe snel veel media (de Volkskrant incluis) tendentieus over de zaak bericht. Uiteraard valt daarbij geen kwaad woord te horen over de zaak waar het hier werkelijk om gaat. De echte beulen die jaarlijks miljoenen dieren over de kling jagen gaan vrijuit.

1 Reactie


stelletje sukkels in nederland is dierproeven gereguleerd hoe meer er tegen geageerd word hoe meer de bedrijven zulen vertrekken naar landen waar geen controle is

zei: iemand die wel zijn school heeft afgemaakt op 28/01/2008 om: 15:43u


Powered by Greymatter