Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/06/2008: "Hongerstaking in Parijs tegen gm-mais"

Sinds donderdag 3 januari zijn zestien mensen in hongerstaking in Parijs tegen de teelt van gentech-maïs in Frankrijk.

bovemaiskolf (34k image)

Klik op meer

In een door het Ministerie voor Woningnood gekraakt pand aan de Rue de Banque voeren de zestien hun actie voor onbepaalde tijd. De aandachtstrekker van de actie is anarchistische boerenactivist José Bové.

Bové is boos omdat de Franse regering na de grote milieuconferentie in oktober in Parijs niet is overgegaan tot een nationaal moratorium op de teelt van genetisch gemanipuleerde maïs. De regering besloot slechts een minimale opschorting tot februari, wanneer een nieuwe wet over genetisch gemanipuleerde gewassen moet worden goedgekeurd.
In 2004 vernielde de Franse andersglobalist al een veld met genetisch gemanipuleerde maïs. Hij werd daarvoor tot vier maanden cel veroordeeld, maar deze straf werd eind vorig jaar in een boete omgezet. De foto is gemaakt in augustus afgelopen jaar, toen een ander veld gentechmaïs onder handen werd genomen.

2 Reacties


ik weet absoluut niet genoeg over josé bové. maar bij iemand die opkomt als presidentskandidaat kan 'anarchistisch' beter met een korrel zout genomen worden vind ik.

zei: jagua op 06/01/2008 om: 13:10u

Die discussie is eerder hier gevoerd: http://www.devrije.nl/archives/00001942.html Hij weet er in ieder geval meer zinnigs over te melden dan veel mensen die ik ken die zichzelf anarchist noemen

zei: Kees op 06/01/2008 om: 18:15u


Powered by Greymatter