Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/05/2008: "Toekomst Sciencelink onzeker"

Het project Sciencelink, wat gebouwd moest worden naast de A73 in Venray, is op glad ijs gekomen. VAN DER LOOY Projektmanagement BV besloot met onmiddelijke ingang zich terug te trekken van het project, zo lieten zij middels een persbericht weten.

De Anti Dierproeven Coalitie had de spotlights gezet op Sciencelink en startte in augustus afgelopen jaar een campagne in Venray tegen de bouw van het dierproefcentrum.

v410 (35k image)

Klik op meer.

Al snel werd duidelijk dat de Anti Dierproeven Coalitie succes behaalde. Na een protestactie bij Harlan in Nederland en BelgiŽ, maar ook in ItaliŽ kon VAN DER LOOY Projektmanagement BV geen investeerders vinden in Nederland. In een wanhoopspoging probeerde VAN DER LOOY Projektmanagement BV in NordReihn Westfalen, een gebied waar honderden life sciences bedrijven gevestigd zijn, investeerders aan te trekken voor Sciencelink.
Opeens verdween de website van Sciencelink (www.sciencelink.nl) van het internet.

Afgelopen december gingen actievoerders van de Anti Dierproeven Coalitie de straat op met 300 mensen om een duidelijke vuist te maken tegen de gemeente Venray en haar plannen. Niet veel later druppelt het bericht binnen dat BAS, een hightechbedrijf in Venray de gemeente ging verlaten. Reden was dat BAS dezelfde locatie beoogde als Sciencelink, direct gelegen naast de A73. BAS kon niet op de medewerking rekenen van de gemeente en verhuisde naar de buurgemeente Venlo. BAS liet weten in een bericht in de media dat het project Sciencelink te hoog was gegrepen voor de gemeente Venray.

Op kerstnacht voerde het Nederlandse Animal Liberation Front, oftewel het DBF, een sabotage-actie uit in Weert om duidelijk te maken dat het project Sciencelink moet stoppen. De huizen van enkele project managers van VAN DER LOOY Projektmanagement BV werden beklad met leuzen als "Stop Sciencelink, Stop Dierproeven" en "DBF".

VAN DER LOOY Projektmanagement BV trok zijn handen terug van het project na alle ophef en acties. Als het college van Burgemeesters en Wethouders vanVenray terug zijn van kerstrecess zullen zij laten weten aan de gemeente zich terug te trekken van het project. De toekomst van Sciencelink is nu heel onzeker geworden.

Meer achtergrond informatie? Zie ook: http://www.animalrights.nl/node/183


Powered by Greymatter