Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/21/2007: "Gemeenteraad New Orleans besluit tot sloop 5000 woningen"

De gemeenteraad van New Orleans heeft gisteravond (20 december) zoals verwacht besloten tot de sloop van vier grote sociale woningbouwcomplexen in stad. Daarbij zou het volgens Indymedia New Orleans gaan om 5000 woningen.
H2007122100244 (18k image)
Jamie "Bork" Loughner bij het gemeentehuis nadat ze door een taser in haar rug is geraakt
Activisten binnen en buiten het gemeentehuis werden hardhandig door de politie aangepakt.
Klik op meer.

Tientallen activisten die buiten voor de hekken stonden werden door de even talrijk aanwezige politie bestookt met knuppels, pepper spray en tasers nadat een doorbraak werd geforceerd. Velen werden niet tot de zitting toegelaten. De inmiddels weer op vrije voeten gestelde anarchiste Jamie "Bork" Loughner werd door een taser in haar rug geraakt waar ze dit jaar verschillende malen aan is geopereerd en met de ambulance afgevoerd.

Beelden van de schermutselingen buiten

Critici van het sloopbesluit die de zitting bijwoonden en zich uitspraken tegen dit voornemen werden door de politie aangevallen en uit de raadszaal verwijderd nadat de autoriteiten genoeg hadden van hun gezang en leuzen.

De hierbij aanwezige Maria Piamascaro, die voor een Zwitsers weekblad werkt en in New York woont, maakte foto's van een vrouw die door de politie werd geslagen toen "een politieofficier mij vertelde hiermee te stoppen en me vervolgens dreigde te arresteren. Daarop trok hij me uit de zaal. Nadat ik via een andere ingang trachtte terug te keren in de raadszaal, deelde de politie mij mee dat ik het land zou worden uitgezet als ik niet zou vertrekken. Ik ben betrokken geweest bij rellen in New York en andere plaatsen maar ben nog nooit zo behandeld als nu."

De politie sloeg gericht op het gezicht en ogen. Verschilende mensen werden gearresteerd.

De sloop van de sociale huurwoningen is zeer omstreden. De woningen zijn namelijk best op te knappen ware het niet dat het stadsbestuur duurdere huizen wenst te bouwen om een 'beter' publiek aan te trekken dan het arme en zwarte deel van de natie dat voorheen kenmerkend voor New Orleans was.

Al twee jaar wordt bewoners van de huurhuizen de toegang tot hun woningen ontzegd. De stad telt momenteel meer dan 12.000 daklozen waarvan een deel precies tegenover het gemeentehuis in een daklozenkamp is gehuisvest, Duncan Plaza genaamd. Velen van hen waren dan ook bij het protest aanwezig.

Activisten in New Orleans roepen nu landelijk in de VS op om de sloopplannen middels geweldloze directe actie te voorkomen.


Powered by Greymatter